בריאות - האם יש מחלות שטובות לנו אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 29/03/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > בריאות > האם יש מחלות שטובות לנו?
  כתבות אחרונות
ILLUMINATINGEYE Eye cream  - לראשונה בישראל! ILLUMINATINGEYE Eye cream - לראשונה בישראל!

טיפים שיעזרו לשפר את מערכת העיכול טיפים שיעזרו לשפר את מערכת העיכול

טיפים להקלת כאבים והתכווצויות מפעילויות ספורט טיפים להקלת כאבים והתכווצויות מפעילויות ספורט

הפורמולה המיוחדת הפורמולה המיוחדת "שארפ" של Nutri Care

נא להפנים - אין גיל לתרגיל נא להפנים - אין גיל לתרגיל

המולטי ויטמין מהטבע - כל הסיבות לאכול פטרוזיליה המולטי ויטמין מהטבע - כל הסיבות לאכול פטרוזיליה

Beards&Brothers מוצרי שיער לגברים מבית חיים שיר Beards&Brothers מוצרי שיער לגברים מבית חיים שיר

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

האם יש מחלות שטובות לנו?

מאת: ד"ר בועז רון

מה בין מחלה כרונית למחלה אקוטית, ומדוע הרזרבות שלנו לעיתיים מזיקות לנו יותר ממועילות?



יעקוב אבינו ביקש מאלוהים סימן על כך שמותו קרב כדי שיוכל להקדים ולברך את בניו - ואלוהים נתן לו את המחלה כסימן. אנו נוטים להתייחס לכל המחלות באופן שלילי ומנסים להימנע מהן, אבל כפי שברכב נורה שנדלקת בלוח השעונים מהווה איתות על בעיה כך גם בגוף שלנו משמשת המחלה כ"נורת אזהרה". סימן לכך שצריך לעצור, לבדוק ולתקן כדי לעלות על דרך הבריאות.

מהי מחלה כרונית?
רוב האנשים מתייחסים ליתר לחץ דם, סכרת, אלרגיה וכו' כאל מחלות כרוניות. רק מעטים מודעים לכך שההגדרה של מחלה כרונית היא כל מחלה אשר מכרסמת ברזרבה שלנו, בשקט ומבלי שנשים לב.

לגוף שלנו, וגם לנפש יש רזרבה אדירה. ברור לכולם שאכילת אוכל לא בריא פוגעת בכלי הדם, ששתיה חריפה פוגעת בכבד ושעישון פוגע בריאות. אך לא כולם מודעים לכך שגם בוס נוקשה, מערכת זוגית רעה, סטרס מתמשך או ביקורת עצמית קשה שייכים לאותה הקטגוריה.

השלמה איתם לאורך זמן תגרום נזק הולך וגדל, יעברו שבועות, חודשים או שנים עד שהנזק יתבטא במחלה, כזו שהרופאים יוכלו לקרוא בשם.

היתרון של הרזרבה ברור, אולם החיסרון שלה הוא שהיא מרדימה אותנו... מאפשרת לנו להמשיך באורח חיים שאינו בריא לנו ולהמשיך לפגוע ברזרבה - ללא סימנים מקדימים.

המאפיין של המחלה הכרונית היא שהיא "מתחת לגובה גילוי הרדאר", כלומר מתאפיינת בסימנים קלים, כמעט לא מורגשים שקל לפספס או להתעלם. וזאת בניגוד למחלה אקוטית שמתבטאת באיתותים חזקים, סוערים, שמחייבים לפעולה.

מהי מחלה אקוטית?
מחלה אקוטית היא אפיזודה סוערת, שיכולה לנבוע ממספר גורמים: מחלה ממקור חיצוני כמו טראומה (חבלה, ניתוח, נקע/ שבר, תאונה, נשיכת בע"ח וכו'), זיהום מקומי (קלקול קיבה, דלקת גרון, מחלת חום וכו'), מגיפות (שפעת, שלשולים, מחלות עור מדבקות וכו') או תגובה פיזית ונפשית לנסיבות מערערות (סטרס נפשי: פחד, בהלה, כעס. חשיפה לקור, לחות וכו').

בניגוד למחלה כרונית שהביטויים שלה שונים מהותית בין אדם אחד לשני, ומכאן שניתן ללמוד רבות דרכה על האדם, לאפיין אותו במדויק ולהתאים טיפול ספציפי - אינדיבידואלי. מחלה אקוטית ובמיוחד כזו המגיעה כטראומה או כמגיפה סוערת, כדוגמת השפעת מאופיינת בתמונה (קלינית) דומה בין אלו הסובלים ממנה.

על פי רוב האדם מסוגל להתמודד עם מחלות אקוטיות בכוחות עצמו. יחד עם זאת, במחלות אקוטיות חזקות, בפרט כאלו שבאות כמגיפות, התמודדות עבור רבים היא קשה, גוזלת כוחות רבים ומלווה בהתאוששות ממושכת ומתישה. בנוסף, בניגוד למחלות כרוניות המחלה האקוטית אינה תורמת לנו דבר ואינה מלמדת אותנו דבר על עצמנו.

דוגמא שכיחה למחלה כזו, היא מחלת השפעת. השפעת היא למעשה מגיפה אשר פוגעת ברזרבות שלנו מבלי שנפיק תועלת של למידה ממנה. השפעת אורכת בממוצע כשבוע ותקופת ההתאוששות ממנה כשבועיים נוספים. בנסיבות אלה אין טעם לתת לגוף להתמודד לבדו וכדאי לסייע לו בעזרת שימוש בתרופה הומיאופתית אקוטית כדוגמת ה'אוסילו' שתיכנס לפעולה כבר בשלבים ההתחלתיים של השפעת או אף כמניעה ("כשהשפעת בשכונה"), התערבות זו יכולה לקצר את משך המחלה ולהפחית את הסבל הכרוך בה.

דוגמא נוספת היא "מגפת הטילים" שפקדה רבים מהאזרחים בחודשים האחרונים. סיטואציה קשה הגורמת לאנשים לחוש שהם בסכנת מוות ממשית. במקרה זה אין טעם לחקור את העבר ואת ההיסטוריה הרפואית שלו ורצוי לטפל בתכשירים כדוגמת ה'אקוניט'. המשפרים במקרים רבים את ההתמודדות הפיזית והנפשית של האדם במצב זה, ויכולים למנוע "מעבר של המחלה פנימה" והתפתחויות לא רצויות בעתיד, כדוגמת התפתחות מחלות כרוניות.

עם כל זאת, ההכנה הכי טובה להתמודדות עם מצבים אקוטיים ולמנוע מחלות כרוניות היא חיזוק האדם. טיפול יעיל יכול לשפר את מצב בריאותו הפיזי והנפשי עם דגש על שיפור מערכת החיסון שלו. רפואה מניעתית של ממש, שהתרופות האקוטיות תורמות להשלמת התמונה.

המחלה כהזדמנות
תפקידן של המחלות הוא להתריע, להעיר ולעודד לשינוי... הזדמנות לחזור לבריאות.
מי שבוחר לשמוע את "קריאת ההשכמה" ולנצל את ההזדמנות לריפוי, לא רק שיחלה פחות אם בכלל, אלא שיחווה את מתנת החיוניות, החוסן והשמחה שהבריאות, בריאות אמיתית הנושאת עימה.

*** הכותב הוא רופא והומיאופת, יועץ מדעי ל'אוסילו'



נוצר: 7/24/2013 9:50:00 AM
עודכן: 7/24/2013 9:52:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים