טיפולים - תסמונת קדם ווסתית - האם אני חייבת להתרגל אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 18/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > טיפולים > תסמונת קדם ווסתית - האם אני חייבת להתרגל?
  כתבות אחרונות
תסמונת קדם ווסתית - האם אני חייבת להתרגל? תסמונת קדם ווסתית - האם אני חייבת להתרגל?

"בית דרך חיים" - הבית לחיים בריאים

פוטוטראפיה : תנו לגוף לדבר

"הקשר בין נשימה לנשמה"

האם אפשר לשנות הרגלים מזיקים האם אפשר לשנות הרגלים מזיקים

מהי מדיטציה ?

שלושת ה שלושת ה"טיפוסים" כמודל לבחירת הטיפול בהומיאופתיה קלאסית

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

תסמונת קדם ווסתית - האם אני חייבת להתרגל?

מאת: ניר סלמה

תסמונת קדם ווסתית באנגלית – Premenstrual syndrome או בקיצור pms היא אסופה של סימפטומים פיסיולוגיים, פסיכולוגים ורגשיים אשר קשורים למחזור האשה.
היא תופעה רחבה מאד אשר יכולה לפגוע בכל אישה כל עוד יש לה מחזור.



התסמונת מגיעה מכשבועיים לפני הווסת עד שעות בודדות לפניו (בחלק מהמקרים התופעות ממשיכות או מחמירות גם בזמן הווסת עצמה), התופעות יכולות להיות קלות עד בלתי נסבלות ומשנות הרגלי חיים אצל חלק מהנשים.

הסיפטומים הנפוצים ביותר הם : עליה במשקל כתוצאה מצבירת נוזלים הנצברים בגוף לפני הווסת, נפיחות באזור הגרון, רגישות ו/או נפיחות בשדיים, לחץ או ח­רדה, דיכאון, שינויים תדירים במצב הרוח, נטייה לעצבנות, נטייה לזעם שינויים בתיאבון, תאווה למזון, קשיים בהרדמות )אינסומניה( , כאבי שרירים או מפרקים, כאבי ראש, עייפות, הופעת פצעונים, בעיות בריכוז ועוד..

ישנן דרכים רבות לטפל בתסמונת הקדם וסתית, ביניהן דיאטה ושינוי אורח חיים ונקיטת אמצעים אחרים. ההתערבות רפואית נעשית בעיקר על ידי החדרת הורמונים שונים לגוף או תרופות נוגדות דיכאון המבוססות על עיכוב סרוטונין( כמו כן ניתן להיעזר בתרפיה תומכת המשלבת הרגעה, עידוד וייעוץ מושכל). אלו הם חלקים חשובים בדרך לריפוי כיוון שצעדים אלו עוזרים למטופלת להחזיר את שגרת חייה. בנוסף, התעמלות אירובית הוכחה בכמה מחקרים כיעילה. ניתן לצמצם כמה מתסמיני ה-PMS על ידי נקיטה באורך חיים בריא יותר.

תסמונת קדם ווסתית ורפואה סינית
משפט סיני עתיק יומין אומר – " מה שזורם לא כואב ומה שכואב לא זורם "
הרפואה הסינית רואה את המחזור כדבר טבעי כמובן והוא לא אמור להפריע לאישה בשום שלב שלו. אדרבא ברפואה הסינית רואים את המחזור כהזדמנות מעולה לניקיון ושחרור רגשי.
בעיית pms נחשבת כבעיה שקל יחסית לטפל בה באמצעות הרפואה הסינית, גם אם אישה סובלת שנים, על ידי 6-8 טיפולי דיקור.
על פי הרפואה הסינית מחזור האישה נשלט על ידי איבר ה"כבד ". הכבד מוצג כאיבר ש"אוהב" זרימה. חיזוק ואיזון הכבד במגוון אמצעים יביא להפחתה משמעותית בתופעת PMS והקלה לאורך זמן.

הדיקור – קודם כל מרגיע את מערכת העצבים המרכזית ובכך יוצר זרימה יותר חלקה בגוף ( ומה שזורם לא כואב. זוכרים ?... ) כמו כן הנקודות שבוחר בהן המטפל הן יותר נקודות שיניעו דם ויניעו צ'י בגוף ( צ'י- סוג של האנרגיה נכון יותר לומר כי הוא הכוח שגורם לדברים בגוף להשתנות ).

אם כן הטיפול ברפואה הסינית יתמקד בהנעת צ'י ודם והרגעת נפש.

במקרים עיקשים יותר ניתן להיעזר בצמחים סיניים. רפואת הצמחים הסינית היא בת אלפי שנים, בארץ הצמחים הם באיכות גבוהה, נקיים מרעלים ועוברים בדיקות. את הצמחים שותים בצורת אבקה או מיצוי שלהם באלכוהול , הצמחים לא כל כך טעימים אבל ניתן גם לצרוך את האבקה בקפסולות ואז הטעם לא מורגש.

הרפואה הסינית רואה גם את אורח החיים כמרכיב מכריע בטיפול בבעיות מסוג זה על כן מומלץ מאד לעושת פעילות אירובית כי ידוע שהיא מרגיעה, יוגה יכולה מאד לעזור, וגם שיטות הרגעה כמו דמיון מודרך ודומיהן.

המלצות התזונה גם הן מאד חשובות :

1- pms לעיתים קשור עם קושי בעיכול חיטה, על כן מומלץ לנסות שבועיים לא לאכול מוצרי חיטה בכלל ולראות אם ישנה השפעה.

2- תזונה אשר מרגיעה ומכווצת את הכבד : הכי חשוב זה – כל בוקר לפני הכל לשתות חצי לימון סחוט עם כמות שווה של שמן זית ( רק מסוג מעולה ) ניתן להוסיף מעט מים חמימים ולערבב.

3- מיץ חמוציות : רק טבעי ללא סוכר בכלל.

4- ירוקים – ירקות ירוקים כגון ברוקולי, תרד, שעועית מאש וכו'

5- להימנע מ : ממתיקים מלאכותיים במיוחד אלו המכילים אספרטיים וצבעי מאכל מלאכותיים– אלו מצטברים בכבד ומפריעים לו לעבוד. מרגרינות למינן, מזון מעובד מידי או fast food כל אלו הם מזונות אשר מכילים חומרים לא טבעיים או שבתהליך הפקתם משתמשים בחומרים הקשים מאד לעיכול ולא מייטיבים עם הכבד.

6- מזונות חריפים , מטובלים מאד או שומניים מאד גם הם עלולים "להדליק " את הכבד.

7- להמנע מאלכוהול - אלכוהול פוכע בתפקוד הכבד. אם חייבים אבל רק אם חייבים אז וודקה עם חמוציות ( כמובן חמוציות ללא סוכר ....)

8- קפה וסיגריות גם הם רעלים שמשפיעים לרעה על הכבד.

אם מתקשים להימנע לגמרי מהמזונות, מומלץ להפחית אותם לתקופה ולראות אם יש השפעה לטובה.

לבסוף – תסמונת הקדם ווסתית היא ממש לא גזירה לא צריך "לחיות איתה" אלה ניתן וכדאי להיעזר ברפואה הסינית כדי להעלים אותה.

 

*** ניר סלמה הוא מרצה ומטפל ברפואה סינית מסורתית במכללת רידמן לרפואה משלימה.



נוצר: 8/3/2011 3:15:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים