ספרות - המלצה על הספר 'בנות קְסַנְטִיפָּה', מאת דר שרה ברסלרמן אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 29/03/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > ספרות > המלצה על הספר 'בנות קְסַנְטִיפָּה', מאת ד"ר שרה ברסלרמן
  כתבות אחרונות
"המדריך למטייל בשומרון" - ספר המזמין לטייל בעקבותיו

חגי וחגית חוגגים את פסח, מאת שירי צוק חגי וחגית חוגגים את פסח, מאת שירי צוק

"העוז והחסד" - סיפור הצלה מופלא בפולין בתקופת השואה

"זמן הלב"- ספרו החדש של צביקה ניר

"אני רוצה לבשל לחברים שלי"

סיפור עם שני שמות סיפור עם שני שמות

"פינגוינלנד", ספר ילדים קסום, מאת שאול אלבז

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

המלצה על הספר 'בנות קְסַנְטִיפָּה', מאת ד"ר שרה ברסלרמן

מאת: שוש להב
המלצה על הספר 'בנות קְסַנְטִיפָּה', מאת ד

האם נשים משתנות אחרי הנישואים? ד"ר שרה ברסלרמן עוסקת בספרה 'בנות קְסַנְטִיפָּה', בתהליך הפיכתן של נשים אוהבות, דואגות ומפנקות - לבוסיות, ביקורתיות וכעסניות, ובקיצור: לקסנטיפוֹת. למה זה קורה?  



 

 

רובנו, הנשים, נמצא את עצמנו בספר זה. נוכל לזהות, להזדהות, להפנים, להבין, אולי לשנות ולהשתנות. והגברים - זה נכון גם לגביכם!

 

הנה לדוגמא - מעדויותיהם של הנשים והגברים בספר:

הוא: היינו זוג נהדר, עם הרבה הבנה, הנאה ובעיקר סקס. איפה האישה שאיתה התחתנתי?

היא: אני מרגישה שאני אמא חד-הורית לשני תינוקות שאחד מהם הוא בן שלושים ואחת...

הוא: אשתי מצפה שאעשה בדיוק מה שאמרה לי ובאותו הרגע. אני לא הפועל שלה.

היא: אני אמורה להיות מאושרת בשלב הזה של חיי. אבל אני לא. כשאני צריכה להתמודד לבד עם הכל- ברור שאני כועסת ולא נחמדה.

 

מחברת הספר 'בנות קְסַנְטִיפָּה', ד"ר שרה ברסלרמן, מצליחה להניח את האצבע על הדופק הפועם, בדיוק רב, ללא הנחות וגמגומים.. אבל גם באצבע חומלת ובהומור דק. זה כואב, אבל זה מהחיים, וסוף-סוף אנו בנות חווה, וכן, יותר או פחות - כולנו קסנטיפות.

 

קְסַנְטִיפָּה היתה רעייתו של הפילוסוף היווני סוקרטס. שמה הפך במהלך הדורות לשם נרדף לנשים הממררות את חיי בעליהן. בסקרנותי כי רבה, קראתי על הדמות הנשית הזו, שזכתה למוניטין מפוקפקים.. התרשמתי שהיא 'קסנטיפה' גם בגלל סוקרטס, שאולי אם היה פחות פילוסוף ויותר בעל תומך, היה הכל ניראה אחרת..

 

הספר עוסק ביחסי גברים ונשים במערכת הזוגית, שנותרה כמעט כפי שהייתה בתקופתם של סוקרטס וקסנטיפה, ואינה מותאמת לשינויים שחלו בחייהן של הנשים בנות ימינו, ומבלי שחל שינוי מקביל אצל הגברים. אלפיים וחמש מאות שנים אחרי תקופתה של קסנטיפה,  ולמרות שרוב הנשים עובדות כיום מחוץ לבית, עדיין לא הרבה השתנה בחלוקה המגדרית של האחריות הגברית והנשית במשפחה, ועל כן זוגות רבים מדי, אינם שבעי רצון מהיחסים ביניהם ואחוז הגירושים רק הולך ועולה.

 

'בנות קסנטיפה' מתאר את תהליך הפיכתן של נשים אוהבות, דואגות ומפנקות - לבוסיות, ביקורתיות וכעסניות - ובקיצור: לקסנטיפוֹת. הוא גם מתאר את חלקם הבלתי מבוטל של הגברים בשינוי שעוברות רעיותיהם, ואת התמודדותם עם השתנות האישה האוהבת לה נישאו. הספר מעמת את הקורא עם השאלות המהותיות בזוגיות: חלוקת תפקידים, הורות, סקס, מריבות ועוד. הוא דן בשאלה כיצד ניתן להעצים את הזוגיות וכיצד ניתן לשפר אותה ומבאר מדוע נוצר לנשים נשואות דימוי כוחני בתחומי ההומור השונים - בטלוויזיה, במערכונים ובבדיחות נדושות.

 

אחרי קריאת הספר, אולי לא נמצא שההומור הזה מצחיק, אך נקבל מגוון כלים ופתרונות, בזירה הזוגית ובזירה החברתית, למניעת קונפליקטים בין נשים וגברים. בספר מופיעים סיפורים אישיים של זוגות (כולל סיפורה הפרטי של המחברת), המעניקים לקוראות ולקוראים הזדמנות לפגוש את עצמם בתחנות המאתגרות של הזוגיות, ולמצוא דרך לתיקון המהמורות בנישואים.

 

מתוך הספר: "ניתן להניח כי לו היתה המהפכה הפמיניסטית משלימה את ייעודה, היינו צופים בהיעלמותה של קסנטיפה המודרנית. כלומר, אילו הבשילו התנאים החברתיים לשילוב של קריירה ומשפחה, הן אצל הנשים והן אצל הגברים, ואילו חלוקת העבודה במשפחה ובבית היתה שוויונית יותר. כמו כן, סביר להניח כי הרגשות השליליים המציפים כיום נשים בעיקר, בשל תחושת קיפוח וחוסר הוגנות בזוגיות, היו נעלמים, והעוקץ העיקרי של קסנטיפה היה ניטל ממנה. מצד אחד, נשים לא היו נאלצות להוכיח שהן גם יעילות בזירה הביתית וגם מוצלחות בזירת העבודה; מצד שני, היה ביכולתן לקבל את 'הגבריות החדשה' בהערכה. מצב כזה של הדברים היה מחולל מהפכה של ממש, ומוביל לקִצה של קסנטיפה בגלגולה העכשווי. אך המהפכה עדיין בעיצומה, והיא רחוקה מקו הסיום. כאשר יקרה הדבר - הן הנשים הן הגברים יצאו נשכרים כתוצאה מכך, ושני הצדדים יחושו סיפוק רב יותר ביחסים הזוגיים".

 

המחברת: "ב'בנות קסנטיפה' מוצגת קסנטיפה ההיסטורית באור חיובי דווקא - כאישה דעתנית, המביעה את דעתה בנחישות ועקשנות ומסוגלת לנהל ויכוח שווה-כוח עם סוקרטס, שגילה כלפיה חוסר רגישות ואף זלזול. הסיפור הידוע על אדישותו של סוקרטס ועל זעמה (המוצדק!) של קסנטיפה, ששפכה דלי מים מלוכלכים על ראשו- מובא בספר כדי להדגים את התהליך המתרחש במערכות יחסים רבות גם בתקופתנו אנו - של תסכולה של האישה מול אדישותו של הגבר לו היא נשואה. הספר מעמת את הקורא עם שאלות יסוד בזוגיות, ביניהן: בחירת בני זוג, חוזה זוגי, ציפיות מבני הזוג, תקשורת זוגית, חלוקת תפקידים, הורות, סקס, מריבות ועוד,  ומציע כלים ופתרונות לשיפור הזוגיות ולשינוי ההבניה המגדרית בחברה".

 

הספר "בנות קסנטיפה" מומלץ לנשים ולגברים גם יחד. מהנה, מחכים ומעורר מחשבות.

* ד"ר שרה ברסלרמן - יעוץ זוגי ומשפחתי, זכתה להכרה בעקבות המחקרים המקיפים שערכה אודות היחסים המורכבים שבין החמות לכלה.

** בנות קסנטיפה, מאת ד"ר שרה ברסלרמן, עורכת: אילנה ברנשטיין, הוצ' מטר, 2017.  

http://www.family.co.il

 

(צילום: באדיבות המחברת; שוש להב)

 



המלצה על הספר 'בנות קְסַנְטִיפָּה', מאת ד
נוצר: 5/6/2017 7:03:00 PM
עודכן: 5/6/2017 7:05:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים