אומנות - תערוכת ז'ה טם: רונית אלקבץ, במוזיאון העיצוב בחולון אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 21/11/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > אומנות > תערוכת "ז'ה טם: רונית אלקבץ", במוזיאון העיצוב בחולון
  כתבות אחרונות
בעקבותיה - נשים בתערוכות חדשות במוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית בעקבותיה - נשים בתערוכות חדשות במוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית

"הסוריאליזם זה אני"! תערוכת "דאלי בנמל ת"א"

תערוכת תערוכת "נשים בראי המאה" במוזיאון אוצרות בחומה, עכו

התערוכה התערוכה "עדות מקומית" ו-World Press Photo במוזיאון א"י, ת"א

LIRONE מפתיע בתערוכה בתלת מימד LIRONE מפתיע בתערוכה בתלת מימד

LIES - שקרים - תערוכה יפיפייה לאמן הפוטו שופ, שיין הורוביץ LIES - שקרים - תערוכה יפיפייה לאמן הפוטו שופ, שיין הורוביץ

תערוכתו של רפאל שפרינגמן, תערוכתו של רפאל שפרינגמן, "לבי עם כורדיסטן"

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

תערוכת "ז'ה טם: רונית אלקבץ", במוזיאון העיצוב בחולון

מאת: שוש להב
תערוכת

מוזיאון העיצוב במדיטק חולון, יציג לראשונה את אוסף הבגדים המרהיב שהותירה אחריה השחקנית והבימאית, רונית אלקבץ, בתערוכה ייחודית, המבקשת להציג את העוצמה באישיותה של השחקנית, לצד הדרמה ואהבתה את החיים: "ז'ה טם: רונית אלקבץ". האוצרת, יערה קידר. הפתיחה ב- 28.11.17  



 

 

התערוכה היחודית "ז'ה טם: רונית אלקבץ", תיפתח ב-28.11 במוזיאון העיצוב במדיטק בחולון, ותזמין את המבקרים אל חלום צלול בחייה של  רונית אלקבץ - גיבורת התרבות הישראלית והבין-לאומית, השחקנית והבימאית, מוזה ואייקון האופנה - באמצעות דיאלוג יוצא דופן וראשון מסוגו בישראל בין עולם הקולנוע, האמנות, העשייה החברתית ועולמות הלבוש והאופנה.

 

בתערוכה המרתקת יוצגו כ-200 פריטי אופנה, אביזרים ותכשיטים, שנאספו בקפידה במשך ארבעה עשורים, משמלות קוטור של מעצבי על ישראליים ובינלאומיים, דרך תלבושות של דמויות שגילמה בסרטים ועד שמלות כלה, אשר ישחזרו את התחנות החשובות בחייה, לצד הקרנות וידאו ארט וסאונד המשלבים צילומים וחומרי ארכיון מרתקים.

 

רונית אלקבץ (2016 - 1964):

רונית אלקבץ (2016 - 1964), גיבורת תרבות ישראלית ובינלאומית, הייתה יוצרת, שחקנית, תסריטאית ובמאית, לוחמת צדק פמיניסטית, שפעלה למען הנשים בישראל. ביצירתה היא חיברה בדרכה הייחודית בין האמנויות השונות, בין מזרח ומערב, בין הפריפריה למרכז, בין ישראל לעולם, ובראה דמויות שנחקקו ושינו את התודעה התרבותית.  

 

אלקבץ הייתה גם אייקון אופנה. אוטוריטה בלתי מעורערת שדמותה הילכה קסם על הנוכחים בה - מושא הערצה ומוזה לאמנים ויוצרים. סיפורה של אלקבץ נפרש בין באר שבע, קריית ים, תל אביב, פריז ומוגדור שבמרוקו. יכולתה הבלתי נשכחת לעצב חלומות, זהות ועוצמה דרך הבד, הייתה ועודנה השראה ומקור כוח לנשים באשר הן ולנשים מזרחיות בפרט. בין אם על המסך, הבמה או השטיח האדום, האירה אלקבץ באור נגוהות את האחרת, השונה ואת השוליים.

 

אלקבץ הותירה אחריה עולם שלם ונצחי של דמויות, והופעות ציבוריות בלתי נשכחות, שתוכננו בקפידה ולפרטי פרטים. ארון הבגדים שלה שיוצג לראשונה בתערוכת "ז'ה טם: רונית אלקבץ", במוזיאון העיצוב במדיטק בחולון, ובו מאות פריטים שאספה ויצרה בעצמה, הוא ארכיון היסטורי, נכס שערכו לא יסולא בפז. אלקבץ הייתה מעורבת בכל פרט בהלבשת הדמויות שלה, יצרה סקיצות בעצמה ביומנים אישיים, ותכננה בדקדקנות כל אנסמבל לבוש - מן התכשיטים ועד הנעליים, השיער והאיפור שהיו חלק בלתי נפרד מהופעתה האייקונית.

 

התערוכה "ז'ה טם: רונית אלקבץ":

התערוכה, שתיפתח ב-28.11, תזמין את הצופה למסע בחייה, דרך דיאלוג ראשון מסוגו בישראל בין עולם האופנה והקולנוע, הצצה ייחודית לאוסף פריטי הלבוש, התכשיטים והאביזרים שאספה במשך שנים - לצד הקרנות וידאו ארט וסאונד וצילומים עוצרי נשימה. כ-90 מערכות לבוש יוצגו בתערוכה ויסמנו פסגות מן הקריירה הענפה של אלקבץ: משנות ה-80 בהן עבדה כדוגמנית ומוזה של מעצבי אופנה, דרך נסיקתה כשחקנית, ועד ביסוס מעמדה גם כיוצרת בתעשיית הקולנוע העולמית, לצד אחיה שלומי אלקבץ. בתערוכה יוצגו תלבושות קולנוע, שמלות קוטור ושטיח אדום של מעצבי על בינלאומיים וישראליים, כגון אלבר אלבז, כריסטיאן לקרואה, ויקטור בלאיש, יניב פרסי, גדעון אוברזון, ישראל טגורי, ועוד, לצד אביזרים ותכשיטים, לצד יצירות אמנות, צילומים, טקסטים, סקיצות, תסריטים ויצירות המופת הנצחיות שהותירה אחריה אלקבץ.

מערכות הלבוש בתערוכה ישחזרו את התחנות החשובות בחייה והתפקידים שנחרטו בזיכרון - מאושרה בה"מיועד", תפקידה הקולנועי הראשון, דרך "חתונה מאוחרת", "ביקור התזמורת", תפקידים בהם כיכבה בקולנוע הצרפתי, ועד ויויאן אמסלם מהטרילוגיה עטורת הפרסים שיצרה עם שלומי אלקבץ. לצד אלה יוצגו רגעים מכוננים בחייה המקצועיים והאישיים.

 

לצד עיצוב וקולנוע, תעסוק התערוכה בנושאים כמו אמנות, היסטוריה, פמיניזם, אקטיביזם חברתי, מוצא אתני, פריפריה, מגדר, הגירה, זהות, רוחניות, תשוקה ואהבה לחיים, תשזור אותם יחד ותגלה אותם מבעד לבד: בין אם בבגדיה של אלקבץ ובין אם בדמותה הבלתי נשכחת על מסך הבד.

 

יוצרי תערוכת "ז'ה טם: רונית אלקבץ":

האוצרת, יערה קידר, היא היסטוריונית אופנה ומרצה באוניברסיטת ניו יורק (NYU). יוצר הקונספט והמנהל האמנותי של התערוכה, שלומי אלקבץ, אחיה של רונית, שהיה שותפהּ ליצירה הקולנועית טרילוגיית ויויאן אמסלם, והוא משמש כמנהלה האמנותי של התערוכה. בעלה של אלקבץ, אבנר ישר, מחשובי האדריכלים בישראל ושותפו של רון ארד, לוקח חלק בעיצוב חלל התערוכה.

טובי היוצרים בישראל נרתמו ליצירת התערוכה, שבמרכזה שיתופי פעולה אמנותיים, בין השאר עם מעצב האופנה ויקטור בלאיש האחראי על פיסול האופנה בתערוכה, המעצבים יניב פרסי, בטי אלדד, סמדר עזריאל, רונן לוין, האמן דוד עדיקא, מעצב הפסקול איציק כהן, העורך לב גולצר. יחד בוראים היוצרים חוויה יצירתית בלתי נשכחת.

 

אודות "מוזיאון העיצוב חולון":

מאז הקמתו ב 2010 זכה מוזיאון העיצוב חולון, שעוצב על ידי האדריכל הנודע רון ארד, ומהווה חלק מהמדיטק חולון, לחשיפה ועניין בינלאומי רב, והוא מושך מבקרים רבים, אוצרים ומעצבים מהארץ ומהעולם. מאז פתח את שעריו אירח המוזיאון יותר מ 25 תערוכות בינלאומיות ומעל 300,000 איש ביקרו במשכנו האיקוני בחולון, כשהוא זוכה בשלל פרסים בינלאומיים וביקורות משבחות. 

 

המבנה ומתכנניו זכו בפרס החדשנות והעיצוב השנתי של המגזין הבינלאומי ondé Nast Traveler בתחום התרבות, שגם צירף את מוזיאון העיצוב בחולון לרשימת "פלאי תבל" החדשים בתחום האדריכלות. מבנה המוזיאון והתערוכות המוצגות בו הפכו את המוזיאון למותג עיצוב בינלאומי מוביל, המושך אליו בכירים בעולם העיצוב, התרבות, הכלכלה והתעשייה. המוזיאון הפך עם השנים למוקד פעילות בינלאומי מוביל לחדשנות בעולם העיצוב והוא מהווה חלק ממחויבות מתמשכת של המדיטק ועיריית חולון לתרבות ולחינוך.   

 

שעות פתיחת התערוכה:

התערוכה תהיה פתוחה לקהל הרחב מה- 28.11.17 ועד אפריל 2018

ימים שני ורביעי:  10:00 - 16:00

ימים שלישי וחמישי: 10:00 - 18:00

יום שישי: 10:00 - 14:00

יום שבת: 10:00 - 18:00

דמי כניסה: 35 ₪.  

 

 

(צילום: עדי; גיל ח; גבר; אמן יוסף זוז; יח"צ) 

 



תערוכת
תערוכת
תערוכת
נוצר: 05/11/2017 21:00:00
עודכן: 11/05/2017 21:03:00

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים