אומנות - לוכד ההיסטוריה, תערוכת תצלומיו של דייוויד סיימור (שׁים) אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 24/11/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > אומנות > "לוכד ההיסטוריה", תערוכת תצלומיו של דייוויד סיימור (שׁים)
  כתבות אחרונות
בעקבותיה - נשים בתערוכות חדשות במוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית בעקבותיה - נשים בתערוכות חדשות במוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית

"הסוריאליזם זה אני"! תערוכת "דאלי בנמל ת"א"

תערוכת תערוכת "נשים בראי המאה" במוזיאון אוצרות בחומה, עכו

התערוכה התערוכה "עדות מקומית" ו-World Press Photo במוזיאון א"י, ת"א

LIRONE מפתיע בתערוכה בתלת מימד LIRONE מפתיע בתערוכה בתלת מימד

LIES - שקרים - תערוכה יפיפייה לאמן הפוטו שופ, שיין הורוביץ LIES - שקרים - תערוכה יפיפייה לאמן הפוטו שופ, שיין הורוביץ

תערוכתו של רפאל שפרינגמן, תערוכתו של רפאל שפרינגמן, "לבי עם כורדיסטן"

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

"לוכד ההיסטוריה", תערוכת תצלומיו של דייוויד סיימור (שׁים)

מאת: שוש להב

בית התפוצות מציג תערוכה רטרוספקטיבית לתצלומיו הנדירים של דייוויד סיימור (שׁים) מישראל ושל ידוענים מהעולם 



בבית התפוצות - מוזיאון העם היהודי, מוצגת תערוכה רטרוספקטיבית ראשונה על אחד  מצלמי העיתונות החשובים של המאה ה- 20, דייוויד סימור - "שים". תערוכה בה מוצגים כמאה הדפסים מקוריים של עבודותיו, ביניהן תמונות בצבע של ראשית המדינה, שטרם הוצגו וכן מגוון פריטים אישיים.

 

דוד שימין נולד בוורשה ב-1911, למשפחה שעסקה בהוצאה לאור של כתבים ביידיש. בשנת 1933 החל לעבוד כצלם עיתונות בפריז. על עבודותיו חתם בשם - שׁים, קיצור של שם משפחתו. בזמן מלחמת העולם השנייה הגיע לארה"ב ושינה את שמו לדיוויד סימור. שכלו החריף והאינטליגנציה הרגשית שלו, עשו אותו לאחד הצלמים הנחשבים ביותר של תקופתו. הוא הפליא לתעד את ההיסטוריה האירופית במאה העשרים, ובייחוד את מלחמת האזרחים בספרד, ואת התהפוכות המדיניות והחברתיות וחיי הפליטים לאחר מלחמת העולם השנייה.

 

תמונותיו האיקוניות של שים המוצגות בתערוכה הרטרוספקטיבית "לוכד ההיסטוריה" בבית התפוצות, מתעדות תמיד את האוכלוסייה האזרחית שמאחורי המלחמה, זו שמתמודדת עם החורבן וההרס. הוא ידע לתפוס רגעים היסטוריים ייחודיים, ובה בעת לעורר מודעות לערכים אנושיים אוניברסליים. בשנת 1947 היה שים ממייסדי "מגנום" - קואופרטיב בינלאומי של צלמי עיתונות. לצדו בין המייסדים היו ידידיו רוברט קאפה, אנרי קרטייה-ברסון, ג'ורג' רודג'ר וויליאם ונדיברט.

 

אף שהמלחמה עמדה ברקע של רבים מתצלומיו, שים עצמו לא נודע דווקא כצלם של מלחמות. למעשה, היה מוכר יותר בזכות זאת שצילם את גדולי האמנים והכוכבים ההוליוודיים של תקופתו, ובהם פבלו פיקסו במעמד הצגתה לראשונה של הגרניקה, קירק דגלאס, ג'ואן קולינס, סופיה לורן, אינגריד ברגמן ואחרים. עבודותיו מעידות הן על כישוריו העיתונאיים והן על כישורי הקומפוזיציה המופלגים שלו, שתרמו ליכולתו להעמיד דימויים עתירי חן ויופי.

 

שׁים צילם רבות גם בישראל שלאחר קום המדינה, בעיקר עבור כתב העת "לייף". בנובמבר 1956 פרצה מלחמת סיני, והוא תיעד אותה וגם את חילופי השבויים באל-קוניטרה, בזמן הפסקת האש. אש מצרית פגעה בג'יפ שבו נסע עם הצלם הצרפתי ז'אן רוי, ושניהם נהרגו.

 

האיש שתיעד את המלחמות הגדולות של המחצית הראשונה של המאה העשרים,  נפל גם הוא במלחמה. גורלו הטרגי הינו הגורל שפוקד עד היום צלמי עיתונות ברחבי העולם - צלמים המסכנים את חייהם כדי לחשוף בפנינו את מראות התופת והחורבן שזורעת המלחמה.

 

***

התערוכה, המלווה בקטלוג מהודר, פותחה בשיתוף פעולה עם הלן שריד ובן שניידרמן, אחייניו של שים.

אוצרת ראשית של בית התפוצות: ד"ר אורית שחם גובר

אוצר התערוכה: אסף גלאי

מנהלת התערוכה: מיכל הומינר 

פתיחת התערוכה היתה ב- 29 במרץ 2017 והיא תוצג עד 31 בינואר 2018.  

 

צילום:  David Seymour (CHIM) Estate/Magnum

בתמונות: ילדים משחקים תחת שבר כלי שיט שהותירה פלישת בעלות הברית, נורמנדי צרפת, 1947 (בשחור-לבן ובצבע), סופיה לורן, גואן קולינס, אודרי הפברון, אינגריד ברגמן והתאומים שלה, פיקאסו על רקע ציור הגרניקה, פגי גוגנהיים, שים ומרילין מונרו, טרומן קפוטה, ברטלוט ברכט

 

 

 

 

 








נוצר: 14/04/2017 16:42:00
עודכן: 14/04/2017 16:44:00

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים