אומנות - סרטונים בעקבות הפרויקט לאסוף את השברים של יד ושם אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 24/11/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > אומנות > סרטונים בעקבות הפרויקט "לאסוף את השברים" של יד ושם
  כתבות אחרונות
בעקבותיה - נשים בתערוכות חדשות במוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית בעקבותיה - נשים בתערוכות חדשות במוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית

"הסוריאליזם זה אני"! תערוכת "דאלי בנמל ת"א"

תערוכת תערוכת "נשים בראי המאה" במוזיאון אוצרות בחומה, עכו

התערוכה התערוכה "עדות מקומית" ו-World Press Photo במוזיאון א"י, ת"א

LIRONE מפתיע בתערוכה בתלת מימד LIRONE מפתיע בתערוכה בתלת מימד

LIES - שקרים - תערוכה יפיפייה לאמן הפוטו שופ, שיין הורוביץ LIES - שקרים - תערוכה יפיפייה לאמן הפוטו שופ, שיין הורוביץ

תערוכתו של רפאל שפרינגמן, תערוכתו של רפאל שפרינגמן, "לבי עם כורדיסטן"

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

סרטונים בעקבות הפרויקט "לאסוף את השברים" של יד ושם

מאת: שוש להב
סרטונים בעקבות הפרויקט

המחלקה לעיצוב תקשורת חזותיתHIT מכון טכנולוגי חולון, גאה להציג סרטונים מרגשים, שנעשו בהשראת פריטים אישיים מתקופת השואה, שנתרמו ליד ושם מהציבור הרחב.



לפני כשנה (ביום הזיכרון לשואה ולגבורה תשע"א, 2011) הכריז יד ושם על מבצע לאומי לאיסוף מסמכים, תעודות, יומנים, תצלומים, חפצים ויצירות אמנות מתקופת השואה, הנמצאים בידיהם של אנשים פרטיים בארץ.

"לאסוף את השברים" הוא מבצע הצלה, כנגד השעון, במאמץ לאסוף את החפץ והמסמך ביחד עם סיפורם, כדי שלא יאבדו. במסגרת המבצע "לאסוף את השברים" שנמשך גם לאורך שנת 2012 נאספו עד כה למעלה מ-50,000 פריטים אישיים מתקופת השואה מ- 3,100 אנשים, שהגיעו לימי האיסוף של יד ושם.

החל מהחודש יתקיימו עשרות ימי איסוף נוספים בכל רחבי הארץ. לפרטים ניתן לפנות ל"יד ושם" בטלפון: 1-800-25-77-77

הפרויקט ריגש מאד את הדוברת שלH.I.T והיא פנתה למנהלת פרויקט "לאסוף את השברים" ולבית הספר הבין לאומי להוראת השואה ב"יד ושם", עם רעיון שסטודנטים יכינו סרטונים על חלק מהפריטים שנאספו. צוות הפרויקט ובית הספר ביד ושם שמחו לרעיון המקורי וקורס בנושא "עיצוב מדיית מסך", בהנחיית דנה בן דוד, יצא לדרך.

ההגשות והצגת הסרטונים נערכו בסוף הסמסטר, בפני נציגי יד ושם, והתרגשות אחזה בכולם. בבית הספר הבין לאומי להוראת השואה ביד ושם מתכוונים לעשות שימוש בסרטונים במסגרת מערכי ההדרכה שלהם. הסרטונים ישודרו בערוצי הטלוויזיה, בין התוכניות ביום הזיכרון לשואה.

פריטים עליהם נעשו הסרטונים עם קישורים לסרטונים של הסטודנטים:

מפת הנדודים – אילנה ועמנואל לנדאו, אח ואחות צעירים, היו שניים מ"ילדי טהרן" שנדדו ברחבי העולם. לאחר שהגיעו ארצה קיבלה אילנה קרניאל מאחיה את מפת הנדודים ובה המסלול שעברו, אחיה נהרג חמש שנים מאוחר יותר.
ג'והנה אשרף- http://vimeo.com/36956250

הסוודר של גיטל - כשהייתה גיטל לונדנר בגטו נאלצו הוריה לעזוב למחנה עבודה בלעדיה. בגיל 8 היא נשלחה לאושוויץ ושם נרצחה. זהבה, האחות שנולדה להוריה לאחר המלחמה, מסרה את הסוודר של גיטל ליד ושם.
דפנה הגאי ויקתרינה פרפל- http://vimeo.com/37651770

מזוודת הספרים של אהרון קמיר (אנדור קומנסטר) שימשה אותו במחנה העבודה דואגה, שם עבד כספר של הקצינים הרומנים. הוא הצליח לברוח מהמחנה בעגלת מתים כשהמזוודה בידו. בנו יוסי מסר אותה ליד ושם.
שני אזגי - לספר ידעתי- https://vimeo.com/38316327

מכתב ותצלום- בגיל 4 הוברחה דליה גבריאלה קורנבליט מגטו וורשה לצד הארי. את המכתב והתצלום ששלחה שמרה אמהּ אנה על גופה במשך כל המלחמה. דליה מסרה אותם ליד ושם. י
איר ולדן - http://vimeo.com/37629229

תעודת זהות מזויפת על שם אנטואנט מארי ברגס ששימשה את טובה (טאובה) אדלשטיין, ילידת 1923, כשחיה בזהות בדויה בבלגיה. את התעודה מסרה ליד ושם גיטה זקס, בתה של טובה.
יעל דראל- שאריות- http://vimeo.com/38335540

כרטיס ברכה - לאחר שברטה אלקאוס לבית שרייבר שרדה את אושוויץ וברגן בלזן, היא נשלחה להחלמה בשבדיה. לכבוד יום הולדתה ה-20 ב-1946 הכינו לה חברותיה שם כרטיס ברכה. בתה סוזי ריינמן מסרה אותו ליד ושם.
עדי אילי- מתכון למלחמה - http://vimeo.com/38171390

מספר אסיר 514 - בגיל 25 נשלחה אנה כץ לבית דרימר לאושוויץ ומשם למחנה לנצינג באוסטריה. מספר האסיר שלה, 514, הוטבע על פיסת פח שענדה כצמיד. בתה, ורוניקה פרידמן, מסרה אותו ליד ושם.
ארז גבאי המספר 514- http://vimeo.com/38336973

* מכתב ותצלום- בגיל 4 הוברחה דליה גבריאלה קורנבליט מגטו וורשה לצד הארי. את המכתב והתצלום שמרה אמהּ אנה על גופה במשך כל המלחמה. דליה מסרה אותם ליד ושם.
יאיר ולדן- http://vimeo.com/37629229

לוח שנה עברי- כדי לקיים חיי דת וקהילה סדירים במחנה המשפחות ייליאה שבטרנסילבניה, הכין משה מנחם-מנדל הרשטיק לוח שנה עברי מהזיכרון. בנו יחזקאל מסר אותו ליד ושם.
טל הרץ - http://vimeo.com/37244951

משחק שחמט- בגיל 15 גורש אהרון רנרט עם משפחתו לטרנסניסטריה. מהבית לקח איתו משחק שחמט וכשאבד לו הצריח גילף צריח חדש מעץ. הוא מסר את השחמט ליד ושם.
מיכאל סוקולוב- http://vimeo.com/38305586

ציור ילדים- ישראל שפירא שרד את השואה כילד קטן במסתור. לאחר המלחמה הגיע לבית ילדים באיטליה. ישראל מסר ליד ושם ציור שהקדיש לו אחד הילדים הבוגרים שם, המתאר את הגירוש לטרבלינקה.
שגיא הוברמן- http://vimeo.com/37130301

בובה- כשברחה מלכה שפרינגר לבית צ'שר מביתה, לקחה איתה בובה קטנה. "היא הייתה חברתי הטובה ואשת סודי במשך כל תקופת הנדודים והבריחות ברחבי פולין ורוסיה. אני תורמת את חברתי הטובה למשמרת ביד ושם."
קסניה סובא סמירנוב - באשה הבובה- https://vimeo.com/38108941
מירי טל - בובה - http://vimeo.com/38332392

יומן ומחברות זיכרון- הרב אורי פייביש טאובר גורש לגטו מוגילב-פודולסקי, שם לימד עברית ותנ"ך בבית יתומים. ב-1944 נסגר המקום והילדים נשלחו לארץ ישראל. אלמנתו מסרה ליד ושם יומן שניהל שם ומחברות זיכרון שכתבו לו הילדים.
קרן אלמוג - http://vimeo.com/39826763

סרטונים אישיים נוספים :
תום לי ממרן- הארנק של סבא- http://vimeo.com/38304657
הדס זרביב- בן אדם- http://vimeo.com/36906759
אחווה פרידל- המזוודה של סבא שלי - http://vimeo.com/37047807

בידי אנשים רבים בישראל נמצא תיעוד אישי רב, שאיננו מוכר ולא נגיש לציבור הרחב. רבים מבעלי התיעוד אינם מודעים לחשיבותם של החומרים שברשותם ולצורך בשימורם המקצועי ושמירתם ביד ושם למשמרת לדורות. במסגרת פרויקט "לאסוף את השברים" נאספים חומרים, תיעוד וחפצים מהניצולים עצמם, מבני משפחתם ומכל מי שברשותו פריטים הנוגעים בשואה.
איסוף החומרים מן הניצולים חשוב במיוחד, כדי שניתן יהיה לתעד מפיהם את הסיפור האישי הקשור בחומרים.

ברור לכל כי אנו נמצאים בזמן שאול, שכן בקרוב, לצערנו, לא יהיו יותר עדים אלו עמנו. ועל כן הפרויקט הוא מבצע הצלה.
התיעוד שנאסף יסייע בשחזור גורלם של היהודים בתקופה זו ובעזרתו נמלא את חובתנו ההיסטורית לשמר ולהנציח את קורותיהם של יהודים בשואה לדורות הבאים. קליטתם של החומרים ביד ושם, שימורם, קטלוגם והפיכתם לנגישים, יאפשרו לציבור החוקרים, לאוצרי תערוכות, לאנשי חינוך ולקהל הרחב לעשות בהם שימוש.

החל מהחודש יתקיימו עשרות ימי איסוף נוספים בכל רחבי הארץ.

לפרטים נוספים ולמסירת פריטים אישיים מתקופת השואה, ניתן לפנות ל"יד ושם" בטלפון: 1-800-25-77-77.



סרטונים בעקבות הפרויקט
סרטונים בעקבות הפרויקט
נוצר: 17/04/2012 18:17:00

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים