במסגרת אירועי 'מוזות' בנתניה, יתמקדו השנה בנושא תיאטרוני נשים בישראל, בין התאריכים 10-12.3. יתקיימו כנס ויום עיון בנושא "גוף האישה בין מטרד להתרסה".
ההחלטה לשים השנה את התיאטרון במרכז אירועי יום האישה הבינלאומי, קשורה לעובדה כי מדיה זו משלבת בין יצירה אמנותית לפעולה אקטיביסטית חברתית, במטרה לחולל ולקדם שינוי בכל הקשור במעמדן ומיצובן של נשים בחברה.
התוצרים האמנותיים של קבוצות התיאטרון הקהילתי לנשים, מבוססות על חוויות חיים אישיות וקבוצתיות של הנשים הפעילות בו ובכך יחודו וכוחו. לספר, לשקף ולעורר מודעות סביב נקודת מבטן של נשים מן השורה ולהשמיע את קול מחאתן. מספר רב של קבוצות תיאטרון קהילתי לנשים פועלות ברחבי הארץ והמפגש המתקיים השנה ביוזמת עמותת היכל התרבות נתניה, נועד לאפשר מרחב פעולה נוסף, בו המשתתפות נחשפות לעשייה וידע עדכני בתחום.
האירועים מיועדים לקהל הרחב ולכל מי שעובד עם נשים למען רווחתן. עובדים ועובדות סוציאליות, אנשי רווחה בעיריות, מועצות ומתנ"סים, אנשי תיאטרון, סטודנטים לתיאטרון, יוצרות בתחומי התאטרון והאמנות השונים, חוקרות, מרכזי העצמה ותמיכה בקבוצות נשים (ויצו, הדסה, רווחה חינוך וכו'), מטפלים, מנחים, עובדים סוצייאלים, אנשי חינוך, מטפלים בתחומי האמנות השונים ופעילים חברתיים.
התיאטרון הקהילתי לנשים היא פרקטיקה אמנותית – חברתית, המאפשרת לנשים מרחב להתבטא ולהשמיע בו את קולן בכל הקשור בנושאים אישיים וחברתיים, שהודחקו מהשיח ציבורי, וככזה הוא פונה למגוון קהלים.
את האירועים המרכזיים יארח השנה היכל התרבות של נתניה תחת הכותרת "גוף האישה בין מטרד להתרסה", כאשר המטרה העיקרית של הפעילויות שיתקיימו במסגרתם, היא לאפשר חשיפה לידע ועשייה באחד הנושאים היותר מורכבים העוסקים בגוף האשה - הפגיעה בו. נושא המקבל כותרות באמצעי התקשורת השונים חדשות לבקרים ומהווה סיבה ראויה למחאה חברתית במסגרת התאטרון הקהילתי.
ביום הראשון תועלנה במסגרת האירועים הצגות פרי יצירתן של נשים העוסקות בפגיעה פיזית בנשים ויתקיים שיח פתוח במסגרת סדנה, שיעבד את חוויותיהן של נשים והקושי לזהות עצמן כפעילות פמניסטיות. ביום השני יתקיים יום עיון שיעסוק בסוגיית גוף האישה מנקודות מבט שונות ומטרתו לעצב נייר עמדה בו יוצעו מטרות וכיווני פעולה בתחום התיאטרון הקהילתי לנשים.
ביום העיון יוצגו קטעים מתוך מופעים והרצאות בנושא על ידי יוצרות וחוקרות בתחומי התיאטרון, האמנות והשיח הפמניסטי, כך שהוא משלב בין עשייה פרקטית לשיח אקדמי מחקרי. אין ספק כי ארועים אלו הם הזדמנות חשובה להחשף לידע ועשייה שמטרתם לקדם חברה צודקת ואנושית יותר.
תשלום: השתתפות ביום העיון, ערב המחול והתערוכות הינה חופשית,
יתר האירועים הינם במחיר סמלי של 25 ₪ לאדם.
הסרט וההרצאה במחיר 35 ₪, ההצגה "פשוטה" במחיר 35 ₪.
להרשמה וקבלת תוכנית מפורטת של האירועים המרכזיים, יש לפנות לציפי ליפשיץ' או אביבה פרץ בטלפון: 09-8308828.