הורות - כיצד נשמור על בטיחות ילדינו בחופש אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 24/11/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > הורות > כיצד נשמור על בטיחות ילדינו בחופש?
  כתבות אחרונות
"שמח במטבח - מתוקים", ספר בישול חדש לילדים

המלצה על הספר: הרפתקאות פייפר מגדנות ביער התירוצים המלצה על הספר: הרפתקאות פייפר מגדנות ביער התירוצים

חיות וחוויות בחופש הגדול בדיזנגוף סנטר חיות וחוויות בחופש הגדול בדיזנגוף סנטר

כיצד נשמור על בטיחות ילדינו בחופש? כיצד נשמור על בטיחות ילדינו בחופש?

פליפר - אופנת הילדים שדודי מליץ ממליץ פליפר - אופנת הילדים שדודי מליץ ממליץ

"בודהה לפני השינה" – דהרמצ'ארי נגראג'ה

פופיק  -עולם של צעצועים ומשחקים פופיק -עולם של צעצועים ומשחקים

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

כיצד נשמור על בטיחות ילדינו בחופש?

מאת: איריס לקנר
כיצד נשמור על בטיחות ילדינו בחופש?

ריבוי מקרי התאונות והאסונות בתקופה האחרונה מעלה לא מעט שאלות בהתייחס לבטיחות שסביבנו וזו שאנו - כהורים - אמונים עליה.
בייעוץ עם מומחים שונים, בחרתי להביא תקנות וטיפים שיסייעו לעבור את חופשת הקיץ בבטחה ובהנאה.



# האם גן המשחקים הקרוב לביתך בטוח? מומחי מכון התקנים הישראלי בטיפים מיוחדים להורים.

מתקני משחקים הם הדבר הכייפי ביותר לילדים. המתקנים תורמים להתפתחותם המוטורית של הילדים, אך הם טומנים בחובם סכנות לא מעטות בניהן: צביטה של איברים, כוויות, שברים ובמקרים אחדים אף נכות לצמיתות.

מתקני משחקים חדשים, המותקנים באמצעות חברות בעלות תו תקן ישראלי, בדרך כלל בטוחים. הבעיה מתחילה להיווצר כאשר הם מתבלים ואין גורם שיתחזק אותם ברמה הראויה. התחזוקה מתקיימת בשתי רמות: תחזוקה מתוכננת (תקופתית) ותחזוקת שבר (בלאי בלתי מתוכנן או ונדליזם).

כאשר לגן המשחקים יש תו תקן זה אומר שהוא מתוחזק כיאות: התחזוקה מתבצעת על-ידי בעלי מקצוע מורשים, החומרים המרכיבים את האתר בטוחים לשימוש, הצבעים באתר אינם מכילים מתכות המסכנות את בריאות הילד, המתחזק יודע לבטל סכנות של הילכדות, צביטות, נפילה וכו'

קבלת תו תקן לרשות המקומית, עבור תחזוקת מתקני משחקים לילדים, מבטיחה לתושבים רמה גבוהה של בטיחות. היא מתייחסת לאתר, סביבתו ולכל ההיבטים הבטיחותיים של הילד בבואו לשחק במתקן, כך שיוכל להפיק את ההנאה המקסימאלית ללא פגיעות מיותרות. התקן שם לנגד עיניו את המשתמש הסופי כלקוח של מתקני המשחקים.

מצ"ב טיפים שימושיים של מומחי מכון התקנים הישראלי להורים:
1. כשמגיעים למגרש המשחקים יש לוודא שהאתר מפוקח.
חפשו את השלט שעליו מופיעים הפרטים הבאים: שם האתר והאחראים עליו, טלפון למקרה חירום, תאריכי בדיקה וביקורת תחזוקה, שנת התוקף וסימן תו תקן של מכון התקנים הישראלי.
תו תקן תחזוקה = בטיחות לילדנו.

2. חשוב לזכור כי ילדים עד גיל 6 חייבים בהשגחת בוגר בעת השימוש במתקנים. לפני שהילדים משחקים במתקנים, בצעו סריקה קצרה של האזור. וודאו שאין בשטח זכוכיות או פסולת העלולה להוות סכנה, בדקו שהמתקנים שלמים ושאין בהם פגמים או חלקים חסרים
חשוב: במקרה וקיים מפגע יש לדווח מיד לבעל האתר ולא לאפשר לילדים לשחק.

3. רצוי שילד ישחק רק במתקנים שהוא יכול לעלות עליהם בכוחות עצמו, במידה ובכל אופן עזרתם לו לעלות על המתקן, אל תניחו לו לרגע.

4. משטח המשחק והמתקנים יכולים להתלהט בימי קיץ חמים – במקרה והחלטת להשתמש בכל זאת במתקנים וודאו שחלקי גוף שבאים במגע עם המתקן לא יהיו חשופים.

5. שימוש בגן המשחקים לאחר מספר ימי חורף יכולים להיות מסוכנים במיוחד: ודאו שאין חוטי חשמל נגישים וחשופים, ודאו שעצים לא נפלו על המתקן או הסככה, ודאו שסביב המתקנים אין מפגעים וכו'במקרה ויש שער בכניסה לגן, נא לוודא שהוא סגור.

6. הדריכו את הילד והסבירו על הסכנות באתר. לדוגמה: בתנועת הנדנדה יש מרכיב הפתעה עקב תנועת מטוטלת ולכן יש לשמור מרחק ולהיזהר כשילד אחר מתנדנד, להתרחק מהיציאה של המגלשה כי ילד אחר שגולש במגלשה עלול להגיע במהירות ולפגוע וכו' .

7. ילדים קטנים שטרם הספיקו לפתח קואורדינציה מלאה, יש להושיב רק בנדנדה עם תמיכה נכונה , על מנת שהילד לא יאבד שיווי משקל. לפני שימוש בנדנדה, בדקו שהיא מחוברת כראוי ושאין "אלתורים" בחיבור השרשרת למושב.
במגלשות, חשוב לבדוק שהן שלמות, בלי חורים או סדקים, שהמגלשה לא לוהטת מדי מהחשיפה לשמש וששטח הנחיתה נקי ונוחבקרוסלה, חייבים לוודא שאין חלקים בולטים או רופפים העלולים "לצבוט" את הילד או לפצוע אותו בזמן הסיבוב.
השגיחו שהילד אינו מפריז במהירות הסיבוב, שהוא אוחז כראוי במעקה ושהוא יושב בצורה נכונה ומוגנת במתקן.

8. היו ערנים תמיד והתרכזו בילד. אתר המשחקים הנו דינמי וגם סביבת אתר בטוחה ותקנית אינה יכולה למנוע תאונה כתוצאה מחוסר זהירות או משינוי פתאומי (לדוגמה הכנסת חפצים זרים : אופניים , סקטבורד ועוד) .

את גני המשחקים המאושרים ניתן למצוא באתר מכון התקנים הישראלי בלינק הבא: https://portal.sii.org.il/heb/qualityauth/playgroundssearch/


# ארגון 'בטרם' סיפק חנו גם הוא מספר אזהרות לקיץ בטוח יותר:
יש לזכור ש"בחופשת הקיץ לא לוקחים חופש מהבטיחות".
ארגון 'בטרם' והמותג "בפנטן" רואים לנגד עיניהם את החשיבות העליונה בשמירה על הילדים הקטנים ומניעת היפגעותם בחופשת הקיץ, ומציינים שבעזרת השגחה ואחריות הורית וכמה פעולות פשוטות, אפשר להגן על הילדים ולהעביר חופשה נעימה ומהנה:
השארת ילדים לבד בבית- ילדים מתחת לגיל 10 לא נשארים לבד בבית.
בטיחות ילדים כנוסעים ברכב- חגירת ילדים במושבי בטיחות בהתאם להמלצות לפי גיל ומשקל הילד. חשוב לזכור שמושב בטיחות ובוסטר הוכחו כמצילי חיים. בכל נסיעה הילדים, בכל גיל, חגורים.
טביעות- יש להישאר צמודים לילדים ולהשגיח עליהם בכל פעילות ליד מקורות מים (ים, בריכה וכו'..). כמו כן, מרוקנים את המים מדליים, אמבטיות, גיגיות ובריכות בתום השימוש.
פעילויות פנאי- בבילוי בגני שעשועים, יש להישאר ליד הילדים הקטנים בכל עת (עד גיל 5 לפחות). כאשר מתכננים טיול, יש להתאימו ליכולות המשפחה ולשמור על קשר עין מתמיד עם הילדים.
בטיחות בדרכים (רלוונטי וחשוב לכל עת)- חובשים קסדה בכל רכיבה על אופניים, חשמליות וקורקינטים, בכל עת ובכל גיל. 
ילד עד גיל 9 לא חוצה כביש לבד, אף פעם.
בעלי חיים ארסים- מנקים מהחצר עשבים וצמחיית פרא ולא מסתובבים יחפים

חופשה מהנה ובטוחה!


(* תמונות: יח"צ ואילוסטרציה)



כיצד נשמור על בטיחות ילדינו בחופש?
נוצר: 07/06/2014 10:24:00
עודכן: 07/06/2014 10:36:00

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים