פעילויות לילדים - ראיתם את הכלב שלי - הצגה מרגשת מאת אפרת שטינלאוף אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 19/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > פעילויות לילדים > "ראיתם את הכלב שלי?" - הצגה מרגשת מאת אפרת שטינלאוף
  כתבות אחרונות
ממלכת הדינוזאורים קמה לתחיה בגן הבוטני בירושלים ! ממלכת הדינוזאורים קמה לתחיה בגן הבוטני בירושלים !

פארק אריאל שרון מציע פעילויות חינמיות בחג השבועות פארק אריאל שרון מציע פעילויות חינמיות בחג השבועות

מכייפים בקרקס פלורנטין, בחוה מכייפים בקרקס פלורנטין, בחוה"מ פסח

"מיני ישראל" בהפנינג תחפושות לפורים

"קרקס בראבו" הינו קרקס בינלאומי

קטן-טון באקדמיה קטן-טון באקדמיה

פעילויות לילדים ולכל המשפחה במוזיאון ינקו-דאדא בעין הוד פעילויות לילדים ולכל המשפחה במוזיאון ינקו-דאדא בעין הוד

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

"ראיתם את הכלב שלי?" - הצגה מרגשת מאת אפרת שטינלאוף

מאת: שוש להב

מחזה מקורי חדש, שכתבה וביימה אפרת שטינלאוף, עוסק ב'איבוד' - פרידה ממישהו או משהו אליו נקשרנו, ומחדד את ערך היכולת להיפרד ולשמור איתנו את 'האובייקט', שממנו נפרדנו, בזיכרון ובדמיון. לילדים מגיל 5.



ידעתם ש'איבוד' הוא המקום אליו מגיעים כל הדברים שהלכו לאיבוד? "ראיתם את הכלב שלי?" הינו מחזה מקורי חדש, שכתבה וביימה אפרת שטינלאוף ("בתיאבון", "גפרית וצרי") העוסק ב'איבוד' - פרידה ממישהו או משהו אליו נקשרנו, ומחדד את ערך היכולת להיפרד ולשמור איתנו את 'האובייקט', שממנו נפרדנו, בזיכרון ובדמיון.

המחזה מעלה, דרך סיפורו של בן והכלב שלו 'שלי', את נושא האבידה, בין אם זה חבר שנוסע או עובר למקום אחר, מסגרת שנפרדנו ממנה, כלב שהלך לאיבוד או כל דבר שהיה לנו ונפרדנו ממנו. כיצד ניתן להתמודד עם אובדן או פרידה בגיל צעיר? ואתם חושבים שבגיל מבוגר זה קל יותר??

עלילת המחזה: בן מקבל ליום הולדתו השישי כלבלב מתוק ושובב וקורא לו "שלי". במהלך השנה בן נקשר אל 'שלי' והם הופכים לחברים הכי טובים, עד ש.. יום אחד, תוך כדי משחק בפארק, 'שלי' הולך לאיבוד. בן מחפש את הכלבלב בכל מקום ובלילה בחלומו מגיע למקום מוזר ומיוחד שנקרא "איבוד" -מקום שאליו מגיעים כל הדברים שהלכו לאיבוד. האם יצליח בן להחזיר את 'שלי' מאיבוד? ואיפה זה בכלל 'איבוד'?

מסע החיפוש של בן אחרי 'שלי', הוא מסע מרתק וסוחף של התמודדות וצמיחה, שבמהלכו פוגש בן את דמותו הדמיונית של 'שלי', המאפשר לו, בין השאר, דרך שיר למצוא את הדרך לשמוח על אף הכאב והגעגוע.

ההצגה בנויה כתיאטרון סיפור פיזי. פיתוח העלילה, המבנה והשפה התיאטרלית, נעשה בשיתוף ארבעת השחקנים, בתהליך יצירה מרתק. על הבמה הם מספרים ומחיים את הסיפור, תוך שהם מגלמים את הדמויות השונות ובוראים עולם עשיר ודמיוני שבו מקום אחר, מיוחד ומרתק, הנקרא 'איבוד'.

השפה הבימתית מגרה את דמיונם של הילדים להתחבר למתרחש ומאפשרת להם ליצור יחד עם העלילה, מקומות מסוימים או דמיוניים כמו 'איבוד', הכפלה של דמויות, חילופי תפקידים וחשיפת מנגנון הסיפור - סיפור בתוך סיפור.

אפרת שטינלאוף, היוצרת והבמאית: "יצרתי את ההצגה ביחד עם קבוצת שחקנים ויוצרים מוכשרים, בתהליך מרתק ומלא התלהבות, תוך ידיעה שאנחנו מחויבים להעניק חוויה תיאטרלית איכותית ומשמעותית לילדים, גם מבחינת התוכן וגם מבחינת הצורה. זו הצגה שנוגעת בקשיים, בעצב ובתחושות שכל ילד מתמודד איתן. בצורה חווייתית, אמנותית ועם הרבה הומור, ההצגה מאפשרת לילדים למצוא בעצמם את הכוחות שלהם".

"הכלב 'שלי' הדמיוני הוא דימוי לכוחות הפנימיים שקיימים בילדים. באמצעות 'שלי' הדמיוני, בן מגלה בסופו של דבר את כוחותיו להתמודד עם קושי ועם כאב, ודרך ההזדהות איתו גם הילדים שיצפו בהצגה יגלו זאת. היכולת לקבל נחמה ולהיעזר ב"חבר דמיוני", בובה או חפץ, היא יכולת קריטית להתפתחות המנטאלית של הילד, ואנו מקווים שההצגה תתרום לחיבור הזה", מוסיפה המחברת והבמאית.

ההצגה המרגשת והנוגעת לכל אחד מאיתנו (מי לא איבד משהו או מישהו?) נוצרה במסגרת אי"ב - איגוד יוצרים עצמאיים בתיאטרון, תועלה תחילה במוזיאון תל אביב, וכבר הוזמנו להציג במרכזי תרבות בגוש דן ובמרכזי תרבות נוספים ברחבי הארץ.

"ראיתם את הכלב שלי?" - יצירה ובימוי: אפרת שטינלאוף; שותפים ליצירה ושחקנים: ליאור ברגר, נירית רכבי, עומר יצחקי, עומר שמר; מוסיקה מקורית: אפי שושני; תפאורה ותלבושות: איילת יריב; צילום סטילס: מיכל ברגר-דנישבסקי; הפקה במסגרת אי"ב – איגוד יוצרים עצמאיים בתיאטרון.

מתאים לגילאי 5 ועד 105 .

תאריכי הופעות קרובים:
24.7.13 רביעי 17:00 – תיאטרון הסמטה ביפו
27.7.13 שבת 11:30 – בית היוצר נמל תל אביב
15.8.13 חמישי 17:00 – מוזיאון תל אביב לאמנות
26.10.13 שבת 12:00 – תיאטרון גבעתיים
12.11.13 שלישי 17:00- בית פרנקפורט, תל אביב

(*צילום: מיכל ברגר- דנישבסקי)





נוצר: 7/24/2013 9:14:00 AM
עודכן: 7/24/2013 9:16:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים