ראיון השבוע - תרבות השכול - אפשר גם אחרת אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 18/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > ראיון השבוע > תרבות השכול - אפשר גם אחרת
  כתבות אחרונות
בן יהודה. חני בן יהודה.
המפיקה שתלווה אותך כל הדרך לאירוע ותהיה שם רק בשבילך! בן יהודה. חני בן יהודה. המפיקה שתלווה אותך כל הדרך לאירוע ותהיה שם רק בשבילך!

הולייוד בחיפה : הצעיר לבית פיינס באחד על אחת הולייוד בחיפה : הצעיר לבית פיינס באחד על אחת

יובל אברמוביץ' מדבר יובל אברמוביץ' מדבר

אמילי עאטף, יוצרת הסרט הזר בתוכי' אמילי עאטף, יוצרת הסרט הזר בתוכי'

הילה קומם – אישה עם אוצרות של תרבות הילה קומם – אישה עם אוצרות של תרבות

תרבות השכול - אפשר גם אחרת תרבות השכול - אפשר גם אחרת

היתומה מהונגריה שחלמה להיות רופאת ילדים,
 הפכה להיות חופפת שיער ולימים 'האימא של הספרים'
היתומה מהונגריה שחלמה להיות רופאת ילדים, הפכה להיות חופפת שיער ולימים 'האימא של הספרים'

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

תרבות השכול - אפשר גם אחרת

מאת: טניה סולומון
תרבות השכול - אפשר גם אחרת
"יותר מכל אהב רונן מוזיקה קלאסית ולא הסתדר עם הבינוניות, על כן בחרתי להנציח את זכרו של רונן באמצעות טיפוח מצוינות בקרב אמנים צעירים, בעיקר מוזיקאים", כך אומרת יפה ישראלי, אמו של רונן, שהקימה לזכרו את "קרן רונן לקידום אמנים צעירים בתחום המוזיקה הקלאסית".



לפני כ- 16 שנים רונן ישראלי, צעיר אהוב בן 24, מוכשר, יפה מראה ויפה נפש, שם קץ לחייו, מבלי שהיו לכך כל סימנים מקדימים. אמו, יפה, עובדת בכירה בבנק דיסקונט וכיום תושבת מודיעין, הייתה קשורה אליו מאוד. במקום לשקוע ביגון, היא מצאה אפיק דרכו רונן שלה ממשיך לחיות: טיפוח המוזיקה הקלאסית.

יפה נולדה למשפחה עובדת תל-אביבית. את רוח ההתנדבות ירשה מהוריה שגם בביתם האזינו למוסיקה קלאסית. היא נשואה לעמוס, היא אם גאה לגיל וסבתא לשלושת ילדיו מרעייתו סימה ולשלושת נכדיו של עמוס מבתו מיה. כל המשפחה, כולל הנכדים, שותפים פעילים לעשייה בקרן ותומכים נלהבים של האמנים הצעירים מקבלי המלגות.

רונן ישראלי למד בתיכון אליאנס ושירת בחיל האוויר. אמו מעידה כי היה אינדיבידואליסט אוטודידקט וצנוע מאוד. מגיל צעיר למד בחוגי המחוננים של אריקה לנדאו והשתתף בתחרויות שחמט. כשהשתחרר מהצבא, פתח עם חבר פאב בפלורנטין, עוד לפני פריחת המתחם.
בפאב הוא השמיע אופרות לצד שירי פופ והיה זה בעיקר הוא, אשר הדביק את יפה באהבתו הגדולה למוזיקה הקלאסית. יפה ורונן חלקו כרטיס מנוי זוגי לאופרה ולפני כל הופעה הייתה מקבלת מבנה תוכנית מוקלטת בה סיפר על העלילה ושילב קטעים מוסיקליים.

יום אחד, ללא סימנים מוקדמים, שם רונן קץ לחייו. לידו היה מונח דף נייר ריק שבסופו שלוש נקודות והמילה: באהבה. ליפה אין הסבר, פרט אולי לכך שרונן התקשה עם הבינוניות שראה סביבו. עבור יפה היה בדף זה מסר למלא את הריק בעצמה, וכך עשתה בהחלטתה להקים את "קרן רונן", שהפכה למפעל חיים.

יפה מדברת בחופשיות על בנה האהוב. מאז איבדה אותו לא התרחקה מהעולם, אלא אף הרחיבה את המשפחה לשלל חברים המגיעים באופן קבוע לקונצרטי ההתרמה שהיא מקיימת במטרה לגייס כספים ל"קרן רונן" לקידום מוזיקאים קלאסיים צעירים.

במי תומכת הקרן?
"הקרן תומכת באמצעות מלגות, באמנים צעירים, כישרונות מבטיחים, הנמצאים בשלבים שונים של השכלתם המוזיקלית, ומעניקה להם בכך הזדמנות טובה יותר להביא את יכולותיהם המוזיקליות לידי ביטוי.
"קרן רונן" גאה להיות שותפה בקידום הכישרונות המבטיחים של הדור הצעיר בתחום המוזיקה הקלאסית."

מהיכן את מרכזת את הפעילות, מגיעה לצעירים המוכשרים?
"ליבת פעולות הקרן מצויה בבית-הספר לאמנויות ע"ש תלמה ילין, בו אני נעזרת במיוחד באמצעות מירי זמיר-קפסוטו, מרכזת מגמת המוזיקה במקום. באופן טבעי, רבים מתלמידי המגמה זוכים במלגות, אך לצידם גם מוזיקאים מצטיינים אחרים, העומדים בקריטריונים לקבלת המלגה. על מקבלי המלגות להוכיח התמדה ועבודה קשה. לרוב, ההשקעה מוכיחה את עצמה ואותם מוזיקאים מחזירים תמורה להשקעה בהם הן בקונצרטים, הן בחוויה שהם מעניקים לשומעים אותם והן בהיותם שגרירים מוערכים של מדינת ישראל בעולם."

בין האמנים שהקרן טיפחה ומטפחת: זמרות האופרה - חן רייס, אגם אנגלרד, דנה מרבך, לימור אילן והזמר גיא מנהיים; נגן המנדולינה תום כהן; הפסנתרן והזמר חגי יודן; הויולן דור שפרבר; נגני המרימבה וכלי ההקשה דן ומרק מושייב; הכנרים הדר כהן והדר רימון ועוד....

רפרטואר הקונצרטים של הקרן נע בין מוסיקה קלאסית, קטעי אופרה ואופרטות, לבין שירי מחזות-זמר.
בשנים האחרונות נוספו לחגיגה גם רקדני המגמה למחול בריכוזו של דוד דביר- שאף הכין כמה מהכוריאוגרפיות בהן משתתפים רקדנים צעירים ומבטיחים כמו ארז אילן וגלית בן-ארי.

לא רק מוסיקה
בשנת ה- 15 ללכתו של רונן, הפיקה הקרן ספרון ילדים בשם "מעשה בסוסון ים", על פי סיפור רב דמיון שכתב רונן בגיל 8. הספרון המקסים מעוטר באיוריו היפיפיים של עוזי סמורלי- קרוב משפחה שהתנדב לפרויקט, ובעיבודי מחשב מרהיבים שביצע גילי- אחיו של רונן. הספרון יימכר בקונצרטים וההכנסות יוקדשו למלגות לאמנים.

מהו החלום שלך?
"שגוף רציני, שנושא התרבות והאמנות קרוב לליבו, ייתן חסות ויתמוך בפעילות הקרן לאורך זמן."

איך את נמצאת בקשר עם הצעירים שאת תומכת בהם?
"בזמן המועט שיש לרשותי, אני דואגת לתמוך וללוות את האמנים שלי בקונצרטים וברסיטלים שלהם. לרבים מהם סיפקתי קרש קפיצה ללימודים ולקריירה בחו"ל ואת קונצרטי הקרן אני מארגנת סביב מועדים בהם יוכלו להופיע בארץ."


"רונן מת פיזית. זאת עובדה. אבל משנה לשנה אנשים נוספים מכירים אותו, נחשפים לאישיותו, מעריכים את פעילות הקרן ותורמים." משתפת אותנו יפה. "על כך אני אסירת תודה לכל הנדיבים, יחידים ומוסדות התורמים לקרן, אך כדי להמשיך את המפעל אין די בכך. אני מקווה כי גופים נוספים ירתמו לתמיכה במפעל חשוב זה וייווכחו כי השקעה באמנים היא השקעה שיש לה דיבידנדים.
זוהי השקעה בפריחה ובחיים, השקעה בעתיד החברה."

הקונצרט הקרוב - בו ישתתפו רבים מהאומנים - יתקיים ב 23.09.08 במוזיאון ת"א.
כל הפעילים בקרן הם מתנדבים והתרומות מוכרות לצרכי מס.

כרטיס (ב- 100 ש"ח) ניתן לרכוש בטלפונים: 052-2461019, 08-9702313, 08-9752373,





תרבות השכול - אפשר גם אחרת
תרבות השכול - אפשר גם אחרת
נוצר: 9/6/2008 3:39:00 PM
עודכן: 9/21/2008 10:54:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים