טיפוח ויופי - טיפוח עור רגיש בעונת המעבר ובכלל...בקרב נשים וגברים אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 19/05/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > טיפוח ויופי > טיפוח עור רגיש בעונת המעבר ובכלל...בקרב נשים וגברים
  כתבות אחרונות
ג'ויה מעבדות קוסמטיקה יוצאת בסדרת ה- ONLY YOU

הסוד הטבעי של מוצרי הטיפול והטיפוח  'סוד הנעורים' הסוד הטבעי של מוצרי הטיפול והטיפוח 'סוד הנעורים'

JOYA מציגה את סדרת FLAX SEED האיכותית JOYA מציגה את סדרת FLAX SEED האיכותית

השקת קיץ 2019 לחברת הקוסמטיקה אבלנץ' השקת קיץ 2019 לחברת הקוסמטיקה אבלנץ'

המותג הישראלי המותג הישראלי "ליאונרדו קוסמטיקה" מככב בתערוכה הבינלאומית קוסמופרוף

הושק הקמפיין החדש של HELGA REKANATY הושק הקמפיין החדש של HELGA REKANATY

מותג תוספות השיער, טייפאיט, מציג שפע גוונים לשנת 2019 מותג תוספות השיער, טייפאיט, מציג שפע גוונים לשנת 2019

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן



שתפו בפייסבוק

טיפוח עור רגיש בעונת המעבר ובכלל...בקרב נשים וגברים

מאת: איריס לקנר
בראיון עם הרמן וויס, רוקח ראשי ויועץ מדעי לסבוקלם, תכשירי טיפוח לעור רגיש, קיבלתי הסבר מקיף לנושא הכל כך חשוב לכולנו : טיפוח העור בתקופה הנוכחית.



רגע חום קייצי ויום לאחר מכן גשם ורוח... אלו מצבים שכיחים במדינתנו המיוחדת חרף שינויי מזג האוויר הגלובאליים והם משםיעים , באופן טבעי, על עורנו.
אז מה עושים ואיך מתמודדים עם המציאות המבלבלת ?


מה מייחד מוצר לעור רגיש? (חומרי גלם, תהליכי פיתוח ובקרה וכד')
"בתכשירים לעור רגיש בחירת החומרים מתבצעת בזהירות רבה. משתדלים להשתמש ברכיבים איכותיים שנבדקו והותאמו לעור רגיש ואלרגי בהקפדה יתרה על תהליך הפיתוח, מאחר ולרוב, מה שקובע את רמת הגירוי זו נוסחת המוצר - צירוף הרכיבים. אותו חומר יכול לגרום לגירויים בצורה אחת ובאחרת לא.
כמו כן, תשומת לב גדולה יותר ניתנת לבחירת הבושם. בושם סטנדרטי מכיל בין 100-300 רכיבים ולכן הסיכוי שאחד הרכיבים גרום לגירויי הוא גבוה. בתכשירים לעור רגיש, בוחרים שמנים ריחניים בודדים, הידועים כמתאימים לעור רגיש ואלרגי."

האם מוצרים אורגניים או טבעיים לחלוטין (במסגרת המגמה הירוקה) מתאימים יותר לבעלי עור רגיש – או ההפך? (להבדיל מהסינטטיים)
"אין קשר בין היותר מוצר אורגני או טבעי, לרגישות. אדם שרגיש לחומר מסוים יהיה רגיש אליו גם אם הוא אורגני, כך שרכיבים טבעיים לא בהכרח מפחיתים רגישות. לפעמים זה אף ההיפך. צמחים רבים ידועים כגורמים לרגישויות ואלרגיות."

מה ההבדל בין מבדק היפואלרגניות למבדק לעור רגיש בקוסמטיקה?
האם קיים סימון המעיד על המבדקים/אישור ייודיים על המוצר על ידי גוף מוסמך?
"שני המבדקים בוחנים התפתחות גירוי על העור לאחר השימוש בתכשיר. בדיקת הרגישות הינה מחמירה יותר ומתבצעת על אנשים שמראש נבדקו והוגדרו כבעלי עור רגיש. בדיקת היפואלרגניות נבדקת שרירותית על קבוצת אנשים.
מבדקים אלו מתבצעים ע"י מכוני מחקר המאושרים ע"י משרד הבריאות בפיקוח רופא עור. לאחר המבדקים, התמרוקים עוברים אישור סופי במשרד הבריאות ובדיקת הרגישות נרשמת ברישיון של התמרוק. תמרוק שעבר בדיקת רגישות, רישיונו הופך מרישיון קוסמטיקה כללי לרישיון קוסמטיקה ייעודי.
רק תכשיר שעבר בדיקת רגישות שאושרה ע"י משרד הבריאות, רשאי לציין על האריזה שהינו מיועד לעור רגיש. חשוב לבדוק בקפידה את אריזת המוצר ולוודא שנרשם עליו שהוא נבדק לעור רגיש ולא להאמין לכל פרסום מסחרי."

מה ההבדל בעלויות המוצר ומדוע ?
"בתכשירים לעור רגיש, עלויות הפיתוח ובקרת האיכות גבוהות בצורה משמעותית ממוצר רגיל. נוסף על הדרישה להשתמש ברכיבים טהורים ונקיים יותר."

האם קיים הבדל מרקם המוצר/ריח/עמידות / תנאי שימוש ואחזקה/מועדי תפוגה לעורר רגיש – להבדיל מהמיועד לעור ללא רגישות?
"חומרי שימור רבים עלולים לגרום לאלרגיה ולגירויים ולכן השימוש בהם במוצרים לעור רגיש נמוכה ממוצרים רגילים. ישנם חומרי שימור שרק מריכוז מסוים גורמים לגירויי ולכן ישנה הקפדה נוספת על המינונים בפורמולה.
דבר זה משפיע על אורך חיי המדף של המוצר (18-24 חודשים לעומת 36 חודשים כפי שמקובל) וכן על זמן השימוש של המוצר לאחר פתיחתו (חצי שנה במקום שנה)."

מה ההבדל ברמת אפקטיביות המוצר לעומת מוצרים בתחום אחרים – ברמת יכולת השיקום, חדירת מרכיבים, המרצת העור (כבתחום האנטי איג'ינג לדוג')?
"תכשיר לעור רגיש ייתן את אותן תוצאות כמו תכשיר אחר, אלא שבתכשיר לעור רגיש בוחרים רכיבים שלא ייגרמו לרגישות או לאלרגיה."

כיצד מאופיין עור רגיש לעומת עור החווה אלרגיה חד פעמית?
"אלרגיה – תגובה אלרגית (גירויי, נפיחות, אדמומיות) למרכיב ספציפי. למשל אלרגיה לתותים. ברגע שאדם כזה יאכל או ייגע בתותים, תתפתח אצלו אלרגיה. באם לא יהיה במגע עם תותים לא יקרה כלום.
עור רגיש – נטייה גורפת של העור לרגישות. למעשה ישנם אינסוף דברים שיכולים לגרות את העור, החל מרכיבים ספציפיים וכלה בשינויי מזג אוייר ואפילו בגדים. כשלאדם יש עור רגיש, עליו לוודא שהוא משתמש בתכשירים שהותאמו לעור רגיש.
גם אלרגיה וגם רגישות יכולים להתפתח עם הזמן. אפשר להשתמש בתכשיר 20 שנה ופתאום הוא מתחיל לגרות את העור. לרוב, לאחר שהתפתחה הרגישות הראשונה, מערכת החיסון זוכרת, והרגישות הופכת לקבועה. לכן אנשים עם נטייה לרגישות בעור, חשוב שיקפידו להשתמש בתכשירים שנבדקו לעור רגיש."

כמה אחוזים בקרב ציבור צרכני מוצרי הטיפוח מגדירים עצמם כבעלי עור רגיש? האם קימת עליה בהיקף? האם קיים הבדל בין גברים לנשים? האם לגיל הצרכן ישנה משמעות(האם ככל שמתבגרים העור רגיש יותר?)
"לפי סקר שבוצע עבורנו, כ-25% מהאוכלוסיה בעלי עור רגיש או חושבים שיש להם עור רגיש.
ישנה עלייה הדרגתית בהיקף בעלי העור הרגיש, וזאת כנראה עקב החשיפה ההולכת וגוברת לכימיקליים רבים, זיהום אוויר, שמש, קרינה וכודמה.
אין הבדל בין גברים לנשים, אם כי נשים רגישות יותר לנושא הטיפוח ולמצב עורן ולכן יותר נשים מגדירות את עצמן כבעלות עור רגיש. כמו כן, נשים משתמשות בהרבה יותר תכשירי טיפוח לעומת גברים וחלקם גורמים לגירויים.
לגיל הצרכן ישנה השפעה על רמת רגישות העור. ישנן תקופות שונות (למשל גיל ההתבגרות או גיל המעבר) בהם יש שינויים הורמונליים משמעותיים או שינויי אקלים גדולים שמשפיעים על רגישות העור. לתינוקות ולילדים עור רגיש מאוד, המערכת החיסונית שלהן לא התחזקה מספיק."

האם מוצר שכזה נתפס כ"אנמי" מבחינת יכולתו לסייע/לשקם/להמריץ, או איכותי יותר ובעל אפקטיביות דומה או גבוהה יותר, למוצרים מקבילים אחרים שאינם מיועדים לעור רגיש?
"עקב המודעות העצמית ההולכת וגדלה והשינויים בהרגלי הצריכה, ישנה עלייה בביקוש לתכשירים המתאימים לעור רגיש ואלרגי. היום אנו רואים מגמה של מעבר מחברות הקוסמטיקה היקרות לתכשירי דרמוקוסמטיקה (תכשירים קוסמטיים עם פעילות רפואית) וחלק מזה נובע מהצורך בתכשירים עדינים יותר שאינם מגרים את העור ומתאימים לבעלי עור רגיש. תכשירים לעור רגיש נתפסים כאיכותיים יותר. יעילותם נתפסת כמו התכשירים האחרים אך עם ערך מוסף."

האם ישנה עליה בהיקף המגדירים עצמם כבעלי עור רגיש, בעולם? האם יש קשר בין הגדרת העור כעור רגיש ל"מגמה הירוקה" בקוסמטיקה?
"אלו הן תופעות נפרדות. עקב תרבות האינטרנט, ישנם הרבה מאוד חומרים שמוכרזים כלא מומלצים, ולעיתים רבות גם ללא ביסוס מחקרי רציני, דבר שמביא צרכנים רבים לחיפוש תכשירים ללא אותם הרכיבים.
הנטייה הבין הלאומית הגוברת להגדרת עור הצרכנים כעור רגיש נובעת מהעובדה שהיום ישנם גורמים רבים המעלים את רגישות העור, כמו עבודה במיזוג אוויר, חשיפה מרובה לשמש, החלפת איפור מס' פעמים ביום וכדומה... אנשים שנחשפים לדברים אלו עורם נהיה רגיש יותר והם צריכים להשתמש בתכשירים המתאימים לעור רגיש. כמו כן, התפיסה של תכשירים אלו כאיכותיים ואמינים יותר מביאה רבים, שעורם אינו רגיש, להשתמש בתכשירים. מגמה זו זהה למגמה שהביאה בזמנו ג'ונסון אנ' ג'ונסון שמה שטוב לעור תינוקך טוב לך – במגמת העור הרגיש: מה שמתאים לעור רגיש טוב לך."

אודות גברים ועור רגיש....
למרות שעל פניו נראה כי לנשים עור עדין יותר מגברים ועורן רגיש יותר, אין הבדל בין גברים לנשים מבחינת רגישות העור. ההבדל הוא בצורת הטיפול: נשים מודעות יותר לטיפוח העור ויטפלו בבעיה מהר יותר מאשר גברים.
נהפוך הוא, יותר גברים סובלים מבעיות עור כגון סבוריאה, אטופיק דרמטיטיס וקשקשים, שהם סוג של רגישות בעור, יותר מאשר נשים. כמו כן, גילוח הפנים מעודד רגישויות בעור.

האם יש קשר בין גילוח ורגישות עור הפנים?
"פעולת הגילוח מצד אחד, מבצעת פילניג יומיומי אשר מסיר את התאים המתים ותורם להתחדשות העור, ומצד שני – גוררת אחריה שימוש באפטר שייב, נוזל אלכוהולי המכיל בושם, שהינו חומר מגרה. הרבה מאוד גברים סובלים מאדמומיות וגירויים הנגרמים מהבושם של האפטר שייב. מלבד זאת, ישנם גברים הסובלים מתופעה שנקראת פוליקוליטיס, דלקת שורש השערה הנגרמת מכך שהשערה שיוצאת לאחר הגילוח מתקרזלת, חודרת שוב לעור ופוצעת אותו. דבר זה מלווה בפצעונים, גרד ורגישות באותו אזור.
האזור הרגיש ביותר אצל הגברים כתוצאה מהגילוח הינו אזור הצוואר. בצוואר מזיעים יותר ומצטבר יותר לכלוך, דברים שיוצרים זיהום על העור לאחר הגילוח וגורמים לפצעונים ולאדמומיות."

האם השימוש בתחליב אפטר שייב עדיף לעומת אפטר שייב רגיל – בקרב בעלי עור רגיש?
"תחליבי האפטר שייב אינם מכילים בושם מגרה או אלכוהול, ומועשרים ברכיבים אשר מרגיעים את העור, מונעים זיהומים ותורמים להתחדשות העור. תחליבי האפטר שייב לא רק תורמים במניעת הגירויים והפצעים שהאפטר שייב גורם להם אלא גם מסייעים במניעת תופעות העור שהגילוח עצמו גורם. לגברים עם נטיה לגירויים לאחר הגילוח מומלץ לבחור בתחליבי אפטר שייב שנבדקו לעור רגיש ואלרגי. אותם תחליבים לרוב מכילים בשמים היפואלרגניים ורכיבים עדינים ואיכותיים יותר."



נוצר: 10/29/2009 11:32:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים