Iwomen בקהילה - נווה שכטר - מרכז לחינוך תרבות ואמנות יהודית עכשווית אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 19/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > Iwomen בקהילה > נווה שכטר - מרכז לחינוך תרבות ואמנות יהודית עכשווית
  כתבות אחרונות
חיות וחוויות עם 'תנו לחיות לחיות'בחופש הגדול בדיזנגוף סנטר חיות וחוויות עם 'תנו לחיות לחיות'בחופש הגדול בדיזנגוף סנטר

צבעי ילדים המיוצרים על ידי עמותת אנוש נמכרים בסניפי רשת צבעי ילדים המיוצרים על ידי עמותת אנוש נמכרים בסניפי רשת "Toys R' Us"

שוקו, לחמנייה, כיסא גלגלים שוקו, לחמנייה, כיסא גלגלים

טקסים של הַבְדָּלָה בין זיכרון לעצמאות

עמותת חיים - תורמים בנדיבות בחגיגה יוונית עמותת חיים - תורמים בנדיבות בחגיגה יוונית

עשיית חסד ב עשיית חסד ב"חסדי נעמי"

אירוע יד שנייה ווינטאג' של ויצ אירוע יד שנייה ווינטאג' של ויצ"ו במאז"ה

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

נווה שכטר - מרכז לחינוך תרבות ואמנות יהודית עכשווית

מאת: שוש להב
נווה שכטר - מרכז לחינוך תרבות ואמנות יהודית עכשווית

 



 

 

 

 

 

 

נווה מדבר בחילוניות התל-אביבית - בית לאנשי רוח ואמנים, המתכתבים עם המחשבה היהודית והתרבות העברית. מבנה שימורי יפהפה עם היסטוריה צבעונית וקפה לורנץ המיתולוגי, הממוקם על קו התפר בין שכונת נווה צדק לשכונת פלורנטין.

בלב החילוניות שוקקת 'החיים הטובים' ו'הגשמיות' הכייפית, המאפיינת את תל-אביב, מתבלט נווה מדבר רוחני ב'נווה שכטר', המציע להלך הצמא למים (טוב, במקרה שלנו הצמא ל"משהו אחר"), חוויה שונה במבנה מיוחד.

נווה שכטר הינו בית לאנשי רוח ואמנים, המתכתבים עם המחשבה היהודית והתרבות העברית, וכן מציע פעילויות חברתיות ולימודיות עם מגוון חוגים וסדנאות, למבוגרים ולצעירים.

המרכז שוכן במבנה שימורי יפהפה, בעל היסטוריה צבעונית ומרתקת וממוקם על קו התפר בין שכונת נווה צדק לשכונת פלורנטין. מתוך הקטבים ההיסטוריים, הגיאוגרפיים והתרבותיים מתעצב עולם תוכן מסקרן, המזמין את המבקרים לחוויה תרבותית ייחודית.

המרכז נפתח בספטמבר 2012 לפעילות מלאה, ולמעשה מציע מרחב פורה לתרבות יהודית ישראלית עכשווית, המבטאת את הפסיפס הקיים בינינו ובתוכנו, מתוך ערכי שוויון, סובלנות ופתיחות. המקום מציע לימוד וחוויה יהודית בבית מדרש, בסדנאות וסדרות, מופעי מוסיקה וכיתות אמן, חוגים למשפחה וסיורים, תוך שימת דגש על אמנות ויצירה, פילוסופיה והגות.

המקום פותח את שעריו בפני אמנים צעירים, החפצים במרחב לעשייה והצגת תוצרתם, ברוח המקום.

* נווה שכטר ו'קפה לורנץ'
בשנת 1886 רכש פרנץ לורנץ, אשר נמנה על הטמפלרים הגרמנים שהתיישבו ביפו, מגרש בסמוך לבית שלוש בנווה צדק ובנה עליו בית מגורים ובית קפה, שנודע מאז ועד היום בשם 'קפה לורנץ'. הבית שימש כבית קפה ומרכז תרבות לטמפלרים ולתושבי יפו ותל-אביב, כמתואר בצבעוניות על ידי הסופר העברי זוכה פרס נובל - ש"י עגנון, בספרו "תמול שלשום".

בשנת 1905 לערך הורחב בית הקפה, נוספו בשטחו אולם לאירועים ובמה מקורה אשר שימשה להופעות תיאטרון ותזמורות. בשנים 1910-1909 ערכו חובבי הבמה העברית ביפו הצגות תיאטרון ראשונות, בעברית, בקפה לורנץ, לתושבי יפו ותל-אביב.

ברוב שנות המנדט הבריטי 1948-1920 אירח קפה לורנץ אירועים פרטיים וציבוריים רבים, כגון חתונות, נשפי חגים וכינוסים מסחריים וחברתיים. בשנת 1948 עם סיום מלחמת העצמאות, שופץ המתחם עבור צה"ל והותאם לשימוש כבית הארחה, מסעדה ואולם אירועים לחיילים, בניהולו של הוועד למען החייל.

בשנת 1965 נסגר בית החייל והמתחם נותר נטוש עד שנת 2012, עת שוקם ושומר המבנה ההיסטורי ע"י "מכון שכטר למדעי היהדות", אשר הקים בו מרכז לתרבות ואמנות יהודית עכשווית. לאחרונה חודש בית הקפה המיתולוגי 'קפה לורנץ' והוא ייפתח לפעילות מלאה בקרוב.

* בית הכנסת בנווה שכטר
במרכז נווה שכטר פועל בית כנסת קהילתי מסורתי שוויוני, בהובלת הרב רוברטו ארביב. ארביב הוסמך לרבנות בשנת 1991 על ידי מכון שכטר, וביחד עם אשתו מרינה, החליטו להקים את ביתם בשכונת נווה צדק בתל אביב-יפו.

בשנות ה-90 ייסד הרב רוברטו את הקהילה המסורתית הראשונה בתל אביב - קהילת סיני ברחוב בוגרשוב 88, שם שימש כרב הקהילה במשך קרוב ל- 20 שנה.

לצד פעילותו בקהילת סיני, ייסד הרב רוברטו גם את בית המדרש "מדרשת עיון" - בית המדרש הפלורליסטי הראשון בתל אביב, שבו התאספו גברים ונשים מרקעים שונים, כדי ללמוד ביחד על אוצרות הרוח היהודים.

במשך השנים, ככל שגילו תושבי תל אביב עניין הולך וגובר ביהדות כתרבות ובעקרונות היהדות הלא-אורתודקסית, קהילת סיני ומדרשת עיון פרחו ושגשגו, ואליהן הצטרפו קהילות מסורתיות נוספות ובתי מדרש וארגונים לא- אורתודוקסים נוספים. התהליך הזה עודד את הרב רוברטו להעמיק את עיסוקו בהנגשת ערכי היהדות המסורתית לקהל הרחב, ולכן החליט לייסד את נווה שכטר, ובתוכו הקהילה המסורתית החדשה בנווה צדק.

כיום כולל נווה שכטר - הקמפוס התל אביבי של מכון שכטר ללימודי יהדות, גם את הקהילה המסורתית וגם את בית המדרש, שהוא למעשה מרכז שוקק של פעילות אקדמית ותרבותית. הרב רוברטו ארביב משמש כיום כמנהל החינוכי של מרכז נווה שכטר, כרב הקהילה המסורתית במקום וכמרצה ליהדות במכון שכטר בירושלים.

בית הכנסת עוצב על ידי מעצב הפנים מיכאל אלקוב. היה חשוב שבית הכנסת יהיה בסגנון ספרדי, שתהיה במה באמצע וישבו פנים מול פנים. כך גם הצבע התכלת המשקף את הסגנון המזרחי והים תיכוני. הנושא של צפת מעניק השראה רוחנית של עיר המקובלים. השאיפה הינה להביא ללב תל-אביב את הרוח של צפת והחיבור עם העולם המיסטי שלה

בית הכנסת בנווה שכטר הוא בין הראשונים בעולם שעוצב בסגנון מזרחי שוויוני ונבנה ללא מחיצה באמצע וללא הפרדה בין המינים. שוות אחים ואחיות גם יחד..

* ההצגה "קפה לורנץ"
סיור הומוריסטי ומעורר השראה, הלוקח את הצופים למסע בזמן משנת 1906 ועד היום, בבית הטמפלרי שבנווה צדק. דרך מפגש עם דמויות צבעוניות וססגוניות, נתוודע לכל מה שקרה בין קירותיו של הבית הטמפלרי בנווה צדק - מסיבות פרועות, חתונות בוהמייניות, ויכוחים סוערים ועוד.

הצופים חווים את גלגוליה של השכונה - ערבים, יהודים, בריטים, גרמנים וש״י עגנון אחד. ההצגה הקרובה תתקיים ביום ו', 10 באוקטובר, בשעה 9:30 (פתיחת דלתות בשעה 9:00).

אורך ההצגה: 50 דקות. מחיר: 50 ₪.
נווה שכטר יכבד את באי ההצגה בקפה ועוגה.
מועדים נוספים: תתקיימנה הצגות גם בתאריכים: 7 בנובמבר, 14 בנובמבר ו- 5 בדצמבר, ימי שישי בשעה 9:30.

נווה שכטר - מרכז לחינוך תרבות ואמנות יהודית עכשווית
רחוב שלוש 42 נווה צדק, פינת רחוב אילת 57, תל אביב-יפו.

לפרטים והזמנות:
טל': 03-5170358
מייל: office@neve.co.il

(*צילום: שוש להב)



נווה שכטר - מרכז לחינוך תרבות ואמנות יהודית עכשווית
נווה שכטר - מרכז לחינוך תרבות ואמנות יהודית עכשווית
נווה שכטר - מרכז לחינוך תרבות ואמנות יהודית עכשווית
נווה שכטר - מרכז לחינוך תרבות ואמנות יהודית עכשווית
נוצר: 10/8/2014 10:36:00 AM
עודכן: 9/10/2014 10:36:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים