עסקים - לכל אדם יש שם אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 01/05/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > עסקים > לכל אדם יש שם
  כתבות אחרונות
איריס מוסיוף – כאשר שלמות פוגשת יופי ונחישות! איריס מוסיוף – כאשר שלמות פוגשת יופי ונחישות!

"קרן שמש" לעידוד יזמים צעירים בישראל

בסטודיו C נשים עם מידות טובות...! בסטודיו C נשים עם מידות טובות...!

אתר אתר "הבמה", הג'י פי אס של צרכני התרבות בישראל, חוגג עשור

רבקה גיל-אור : אשת חינוך ומינהל בנשמה! רבקה גיל-אור : אשת חינוך ומינהל בנשמה!

נא להכיר : אלישבע הניג – קריירה שבאה מבפנים נא להכיר : אלישבע הניג – קריירה שבאה מבפנים

מעיין אוזנה גילתה את יעודה מעיין אוזנה גילתה את יעודה

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן




שתפו בפייסבוק

לכל אדם יש שם

מאת: תמי לנצ'וט ליבוביץ'
לכל אדם יש שם, ואין צליל ערב יותר לאוזן האדם מאשר שמו. כאשר מציגים אותו בפני אדם זר, ואותו אדם קולט את שמך מיד ומשתמש בו ללא טעות, זוהי מחמאה נעימה למדי: "יש בי משהו שגורם לו לזכור את שמי". אזכור שמו המדויק של מכרך החדש – בקול רם ובטון ידידותי – יעורר את תשומת ליבו אליך, יפגין את העניין שיש לך בו, יפזר את הזרות ויקרב ביניכם.



התקשרויות עסקיות חשובות נולדות לעיתים קרובות כבר ברגע הראשון של לחיצת היד ואמירת השם במהלך עריכת ההיכרות. הקליק הגורלי, המבשר את תחילתה של ידידות מופלאה, תלוי הרבה מאוד ביכולתך לזכור את שמו של מי שעומד מולך. רק לאחר שנמסרו השמות והאינפורמציה המקובלת (מקצוע, תואר אקדמאי, תפקיד, בכירות וכד'), יכולים שני אנשים (ויותר) בעלי עניין משותף לפנות זה אל זה ולפתוח בשיחה.

הכישרון לזכור שמות הוא נכס יקר שלא כל אחד נולד עימו, אך כל אחד מאיתנו זקוק לו –על אחת כמה וכמה אנשי עסקים שמאגר השמות של עובדיהם, לקוחותיהם, ועמיתיהם למקצוע הולך וגדל עם הזמן. אך אנשי עסקים לפני הכל (אחדים אולי יכחישו), הם אנשים בשר ודם וגם להם מותר לשכוח שמות, ובכל זאת – מה עושים כדי להתגבר על התקלה האנושית הזו?

כאשר מציגים בפניך אדם התרכז קודם בשמו, חזור עליו בלב (כמה פעמים), ובקול רם: "נעים להכיר, מר אברהמי". אם לא קלטת נכון את השם, זו הזדמנות שלו לתקן אותך. כך תימנע מן המבוכה, אם – מאוחר יותר – תרצה לפנות אליו שוב. אל תהסס לבקש מיד שיחזור על שמו: "אתה יכול לומר שוב את שמך? נדמה לי שלא שמעתי טוב, וחשוב לי לזכור אותו".

במהלך טקס ההיכרות התבונן היטב במכרך החדש וחפש אצלו סימנים מזהים שיעזרו לך להיזכר בו ("אברהמי זה האיש עם הצלקת"; "גברת אדמוני זו הג'ינג'ית"). במפגש עם אדם מחו"ל או בעל שם זר וקשה להגייה, אתה יכול לבקש שיאיית אותו בשבילך – הוא ישמח לעשות זאת ומן הסתם יקבל את נחישותך כמחמאה. במקרה וגם זה לא עוזר, בקש את כרטיס הביקור שלו, ואם אין לו – רשום את שמו על הכרטיס שלך, תוך סיכון מה: ייתכן שהוא כבר איבד את סבלנותו, אך ייתכן גם שהוא מבין ללבך כאח לצרה.

כאשר אתה מציג את עצמך, אמור את שמך לאט ובהטעמה, במיוחד אם שמך אינו קצר. האדם שמולך יעשה בוודאי כמוך. הדבר נכון במיוחד כאשר עורכים היכרות בטלפון. בשיחה שתתפתח ביניכם השתדל לפזר את שמו במקומות הנכונים, זהו תרגול טוב של "שמירה בשם" בזיכרון האישי.

אם אתה רואה במסיבה אדם שהכרת לא מזמן, ואינך בטוח שהוא זוכר את שמך, גש אליו ואמור לו בטבעיות: "שלום מר יצחקי, עודד חרמוני, נפגשנו לפני שבועיים בקוקטייל". מר יצחקי יודה לך שחילצת אותו מבעוד מועד: "שלום עודד, בוודאי שאני זוכר את שמך".

כאשר אתה עורך היכרות בין אנשים, הקפד לבטא נכון את שמם ואל תשכח את התואר והתפקיד שלהם. חזור והזכר את שמם תוך כדי השיחה הקלה שמתפתחת במעמדים כאלה, כך תעזור בעקיפין לאלה שעוסקים ברענון השמות או מתביישים לבקש הזדמנות נוספת. אם, למרות, מאמציך, פרחו מזיכרונך השמות המלאים, אל תהסס להציג את האנשים כפי שאתה זוכר: "מר חרובי, תכיר בבקשה את גבריאל, מהנדס חשמל – זהו מר חרובי השותף החדש בחברה של כהן". עוד הם לוחצים ידיים ונהנים מהמעמד, רשום לעצמך לברר בהקדם את שם משפחתו של גבריאל.

אם הציגו אותך בשם שגוי, בתואר לא מדויק, או אם שיבשו את שם החברה שבה אתה עובד, אל תיקח את זה כפגיעה אישית. אם חשוב לך, אמור בשקט למי שטעה: "ליתר דיוק השם הוא דני גבריאלי ואני מהנדס מכונות ולא חשמל, לא נורא".

לעולם אל תציג אדם בשם חיבה מגוחך או בכינוי שהחברה הדביקה לו בילדותו, ורצוי גם לא להשתמש בהם במקום העבודה, במיוחד אם בעליו אינו נלהב לכך. הצג אותו בשמו הנכון והמקורי, והנח לו להחליט בעצמו אם לגלות למכריו החדשים את "הסוד האפל" בביוגרפיה שלו.

בפנייה בכתב אל מי שאינך בטוח בשמו, או באיות שם חברתו, חשוב לעשות את המאמץ ולברר זאת קודם לשליחת המכתב. גם אתה לא היית נהנה לקבל נייר הפותח ב: "מר יצחק ראובני" ואתה בכלל קוראים לך ראובן יצחקי.

ומה לעשות עם אותו אדם לא מוכר שמתנפל עליך ברחוב בשאגות שמחה, ומפגיז אותך ב"מה שלומך? אתה זוכר אותי?", בעוד הסריקות הנואשות שלך במאגר הזיכרון, כלל לא מעלות רמז אחד קטן מי האיש הזה? כאן התושייה שלך יכולה להתבטא בארבע צורות:
• בטח שאני זוכר (שקר), מה שלומך?
• תזכיר לי מתי נפגשנו בפעם האחרונה או עם מי נפגשנו, או איפה נפגשנו
(גישושים)
• רק תזכיר לי מה השם שלך (משה) – מה איתך, משה אני זוכר, אבל שם המשפחה
ברח לי (יצאת בכבוד).
• תסלח לי אבל אני לא מצליח להיזכר (אמת מרה).

ועתה, למס' שאלות העולות בהקשר זה :

ש : האם אני יכול לפנות לאדם שזה עתה הציגו בפני, בשמו הפרטי?
תשובה
השימוש בשם הפרטי בלבד היא מחווה אינטימית הנהוגה בין שני אנשים שמכירים זה את זה היטב. לאחר שהציגו בפניך אדם זר, המשך והשתמש בשמו המלא ובתואר שלו עד שתקבל אישור לקרוא לו בשמו הפרטי.

ש : בעלי ואני נושאים שמות משפחה שונים. בכל פעם שבעלי מתלווה אלי לפגישות עם אנשי עסקים בתחום שלי, מישהו פונה אליו בשם המשפחה שלי. האם אני צריכה לתקן את הטעות או להתעלם ממנה?
תשובה
בעת עריכת היכרות בין זוג נשוי שאינו משתמש באותו שם משפחה, לבין שאר הנוכחים, המציג צריך להדגיש בעקיפין שאלה הם בעל ואישה: "הכירו בבקשה את העורכת שלנו – גברת אדמוני, ובעלה מר שם טוב". כאשר את מציגה את בן זוגך לאנשים שמכירים רק אותך ובשמך המלא, צייני במפורש את שם משפחתו (אך לא בהגזמה או בהתרסה): "הכירו בבקשה את בעלי, מר שם טוב". אל תהסי לתקן את כל מי שיטעה ויבלבל בין שמות המשפחה שלכם.


בקיצור ולעניין
• שמו של האדם הוא הצליל הערב ביותר לאוזניו.
• השמעת שמו של אדם מעוררת את תשומת ליבו ומחמיאה לו.
• אמור את שמך לאט וברור כאשר אתה מציג את עצמך בפני מכר חדש.
• אם לא קלטת את השם שלו, בקש ממנו לחזור עליו שוב ומיד.
• חזור כמה פעמים על שמו של המכר החדש שזה עתה הוצג בפנייך, לפני שאתה אומר
אותו בקול רם.
• ציין לעצמך איזה שהוא סימן היכר שיעזור לך להיזכר בו.


*** הכותבת היא יועצת תדמית, נימוס ונוהג בעלת תואר A.I.C.I C.I.P ומנהלת את חברת TLL



נוצר: 6/3/2008 2:11:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים