קלאסיקה ואופרה - תזמורת ישראלית תנגן לראשונה בפני הבונדסטאג אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 24/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > קלאסיקה ואופרה > תזמורת ישראלית תנגן לראשונה בפני הבונדסטאג
  כתבות אחרונות
במסגרת פסטיבל ישראל, מועלית האופרה 'מאדאם בטרפליי', בבריכת הסולטן בירושלים במסגרת פסטיבל ישראל, מועלית האופרה 'מאדאם בטרפליי', בבריכת הסולטן בירושלים

האופרה הישראלית מעלה את האופרה הישראלית מעלה את "דידו ואניאס" מאת פרסל

האופרה האופרה "יומו האחרון של האסתטיקן ההולל דון ג'ובאני", בתזמורת הקאמרית

"סיפורו של צאר סלטן", בהפקת בית האופרה סטניסלבסקי, מתארחת באופרה הישראלית

האופרה הישראלית מציגה עונה עשירה ל 2019-2018 האופרה הישראלית מציגה עונה עשירה ל 2019-2018

'דון קרלו' מאת ג'וזפה ורדי, באופרה הישראלית, מנצח דניאל אורן 'דון קרלו' מאת ג'וזפה ורדי, באופרה הישראלית, מנצח דניאל אורן

האופרה הישראלית מעלה את האופרה הישראלית מעלה את "חלום ליל קיץ", בינואר 2018

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

תזמורת ישראלית תנגן לראשונה בפני הבונדסטאג

מאת: שוש להב
תזמורת ישראלית תנגן לראשונה בפני  הבונדסטאג

הסינפונייטה הישראלית ב"ש, ביחד עם ה"הפילהרמוניה של האומות", בניצוחו של מאסטרו יוסטוס פרנץ, ינגנו בפני הבונדסטאג (הפרלמנט הגרמני), בבניין הרייכסטאג בברלין וגם בישראל. 15 - 27 באוקטובר 2015.



שיתוף פעולה יוצא דופן בסדרת קונצרטים חגיגיים, לציון יובל ה-50 לכינון היחסים הדיפלומטיים בין גרמניה וישראל, כאשר לראשונה מאז ומעולם, תזמורת ישראלית תנגן בפני הבונדסטאג (הפרלמנט הגרמני) בבניין הרייכסטאג בברלין.

הבונדסטאג, בית הנבחרים הפדרלי של הפרלמנט הגרמני, נוסד כפרלמנט של מערב גרמניה לאחר מלחמת העולם השנייה ב-1949 ונחשב כיום לאחד מסמלי איחוד גרמניה, כאשר שב להתכנס כפרלמנט של גרמניה המאוחדת בבניין הרייכסטאג בברלין בשנת 1999. מדובר במאורע בעל משמעות היסטורית כפולה, כאשר סמל האיחוד הגרמני יארח לראשונה בהיסטוריה תזמורת הישראלית-יהודית. הסינפונייטה הישראלית באר-שבע, תחלוק את אותה במה עם "הפילהרמוניה של האומות", בקונצרט ייחודי בניצוחו של מאסטרו יוּסְטוּס פרנץ.

הקונצרט הראשון בסדרה יבוצע ב- 15.10.15 בברלין בפני הפרלמנט הגרמני ובמסגרתו יבוצעו בבכורה עולמית היצירות "הדים וכלים", מאת יוֹהָנֶס מוֹצֱ'מָן מגרמניה ו"מציאות תלויה", לתזמורת קאמרית מאת גילעד הוכמן מישראל, שיקיימו דיאלוג מוזיקלי ביניהן, תוך ציטוט הדדי של יצירותיהם הקודמות. לאחר מכן יבוצע הקונצרט בערים פרנקפורט, המבורג, וופרטל בגרמניה ובהמשך בתל אביב, באר שבע, לוד וירושלים, בין התאריכים 15 עד 27 באוקטובר.

סמן נוסף לשיתוף הפעולה בין שתי המדינות, הוא ביצוע 6 יצירות מקוריות מאת מלחינים צעירים, סטודנטים של האקדמיה למחול ולמוזיקה בירושלים וסטודנטים מהאקדמיה למוזיקה בהמבורג. היצירות תבוצענה בקונצרט שיתקיים בבאר-שבע ובקונצרט בהמבורג.

מאסטרו פרופ' יוסטוס פרנץ, הינו מנצח בעל שם עולמי ופסנתרן מחונן. מאחוריו קריירה מוסיקלית מפוארת בת 30 שנה. פרנץ, מגלה ומטפח כישרונות צעירים בתחום המוזיקה הקלאסית, מופיע בקביעות עם התזמורות הגדולות והיוקרתיות בעולם ובשנת 1989 קיבל את עיטור צלב הכבוד של הרפובליקה הפדרלית של גרמניה.

בשנת 1995 הגשים חזון המשותף לו וללאונרד ברנשטיין והקים את "פילהרמוניה של האומות" - תזמורת מקצועית, בינלאומית, המורכבת מכ-40 מוזיקאים מוכשרים וצעירים מכל אומות העולם. תזמורת זו נחשבת כיום לאחת מן המובילות בעולם ומופיעה בפסטיבלי מוזיקה יוקרתיים, כגון: זלצבורג, לוצרן, שלזוויק-הולשטיין ועוד. למאסטרו פרנץ קשרים עמוקים עם ישראל ומאז שנת 2013 מכהן כמנהל המוזיקלי של הסינפונייטה הישראלית באר שבע.

בתוכנית החגיגית:
בטהובן - הפתיחה "אֶגְמוֹנְט", אופ' 84
גילעד הוכמן -"מציאות תלויה" לתזמורת קאמרית, יצירה בבכורה עולמית (ישראל)
וולפגאנג אמדיאוס מוצרט - קונצ'רטו מס' 20, ב-רה מינור, לפסנתר ולתזמורת, K.466
יוהאנס מוצ'מן "הדים וכלים" יצירה בבכורה עולמית (גרמניה)
מנדלסון- סימפוניה מס' 4, בלה מז'ור, אופ' 90 ("האיטלקית")

על היצירות והמלחינים:

"מציאות תלויה" לתזמורת קאמרית מאת גילעד הוכמן: "לכתיבת יצירה זו ניגשתי בניסיון לתאר תופעת טבע ייחודית המצויה במדבר הנגב והיא מכתש רמון. פיסת אדמה רחבת ממדים ועוצמתית זו עוררה את השראתי והובילה לחיפוש אחר חומרים מוזיקליים אשר יביעו את חוויתי מהמקום הקדום הזה. צד חשוב ליצירה זו קשור לעבודתו של עמיתי הגרמני, יוהאנס מוצ'מאן. לכידת מוטיבים, מרקמים ומהלכים הרמוניים במוזיקה של מוֹצֱ'מָן הובילה אותי לעצב את שלי, מתוך שאיפה למצוא את קווי הדמיון בין השפות המוזיקליות שלנו וליצור דיאלוג אמנותי טהור".

גִילְעָד הוכמן (33) הוגדר כ"אחד המלחינים הבולטים ביותר של ישראל" על ידי מגזין דויצ'לנד. בגיל 24 הפך למלחין הצעיר ביותר אי פעם שזכה בפרס ראש הממשלה. בוגר מצטיין של האקדמיה למוזיקה באוניברסיטת ת"א. המוזיקה שלו משקפת גישה אסתטית ושילוב נדיר בין מסורת וחדשנות. עבודותיו משלבות בין מוזיקה קלאסית מסורתית מאירופה לתרבות היהודית ומקורות ישראלים עכשוויים.

"הדים וכלים" מאת יוֹהָנֶס מוֹצֱ'מָן: יצירה אודות יחסי קירבה טונאלית בין מוזיקה אקוסטית טהורה, לבין צלילים המופקים באמצעים אלקטרוניים והאסתטיות המאפיינות אותם. "היצירה מושתתת על נעימות ומהלכים הרמוניים מתוך הקונצ'רטו למנדולינה 'נדודים', מאת גילעד הוכמן", אומר יוהנס מוצ'מן, "הבחנתי בנימה מלנכולית ורגשית, שעל תשתיתה אני מנסה לעצב את הרעיונות ההרמוניים של יצירתי. המוזיקה המצוטטת נשמעת כהד של נעימה שנשמעה זה מכבר, ויוצרת השתקפות כשהסדר הוא במהופך".

יוֹהָנֶס מוֹצֱ'מָן (בן 37) הוא מוזיקאי מחונן ומוערך. את דרכו המוזיקלית החל בגיל צעיר בלימודי קומפוזיציה, מוזיקה אלקטרונית ותיאוריה של המוזיקה באוניברסיטה למוזיקה בדרזדן. את הדיפלומה שלו קיבל מבית הספר הגבוה למוזיקה בקארלסרוה ואוחז בתואר נוסף מביה"ס הגבוה למוזיקה ברלין. בשנת 2008 זכה בפרס המלחין ע"ש בֶּרֶמֶן ובשנת 2012 הוציא לאור את יצירתו "רפסודיות על שירי עם".

לודוויג ון בטהובן (1770 - 1827) הפתיחה "אגמונט", אופוס 84: לצד תשע הסימפוניות שלו נחשבות הפתיחות שכתב ליצירות התזמורתיות החשובות ביותר. הוא כתב לא פחות מאשר ארבע פתיחות שונות לאופרה פידליו ושתיים נוספות לדרמות קוריולאנוס ואגמונט. היה זה יוסף הארטל אשר החליט להחיות מחדש את המחזות של שילר ושל גתה, בליווי מוזיקה אשר נכתבה במיוחד לאירועים אלה. הוא פנה לבטהובן בבקשה לכתוב את המוזיקה למחזה אגמונט מאת גתה ובטהובן אכן סיפק פתיחה, ארבעה קטעי ביניים, שני שירים, מוזיקה למותה של הגיבורה, ולסיום, "סימפוניית ניצחון" אשר מאוחר יותר הפכה לקודה של הפתיחה. ביצוע הבכורה נערך בשנת 1810.

וולפגאנג אמדיאוס מוצרט - קונצ'רטו מס' 20, ב-רה מינור, לפסנתר ולתזמורת, K.466: שנת 1785 הייתה שנה של פעילות ייחודית עבור מוצרט, אשר שהה בתקופה זו, בעיר וינה. ב-11 בפברואר של אותה שנה ביצע מוצרט בביצוע בכורה, את הקונצ'רטו לפסנתר שלו ב-רה מינור, מבלי שהספיק לקיים כל חזרה. הקונצ'רטו הזה שונה באווירה שהוא משרה מכל קונצ'רטו אחר שהוא כתב עד אז. לראשונה ניתק מוצרט את הקשרים שנותרו בינו ובין הגישה המסורתית לקונצ'רטו לפסנתר, אשר אמורה הייתה להיות קטע שניתן היה בעזרתו להפגין יכולות נגינה וירטואוזיות. מעתה, אין הוא מעוניין לכתוב מוזיקה שכל תכליתה לבדר אלא מעדיף לבחון את מעמקי הרגש הטמונים בסולם רה מינור. עם יצירה זו פונה מוצרט לקראת התקופה הרומנטית שבה הבעה גלויה של רגשות היוותה נורמה מקובלת.

פליקס מנדלסון - סימפוניה מס' 4, ב-לה מז'ור, אופוס 90 : הושלמה כשהוא בן 24 בלבד. מנדלסון נמנע מלהוציאה לאור במהלך חייו מאחר ולא היה מרוצה מהתוצאה אלא שהמבקרים והקהל כאחד חשבו אחרת וכינו אותה "יצירה מושלמת". ההשראה לכתיבתה הייתה ביקורו של מנדלסון באיטליה וניתן למצוא בה ביטוי מובהק לנופים והאומנות של איטליה. הפרק הראשון, מרמז על מחול הטָרָנְטֶלָּה, מלא תנופה וחינניות, הפרק השני מזכיר תהלוכה, השראה ממצעד רחוב בו חזה המלחין ברחובות נאפולי. הפרק השלישי הוא מינואט ואילו האחרון -ה"איטלקי" מושתת על סגנון הסָלְטָארֶלּוֹ, מחול איטלקי סוחף וזורם ללא מעצורים.

רכישת כרטיסים לקונצרטים שיתקיימו בישראל בין התאריכים 23-27 באוקטובר 2015.

תל אביב, במשכן לאמנויות הבמה תל אביב
יום שישי, 23.10.15 בשעה 16:00
כרטיסים 03-6927777 או באתר www.israel-opera.co.il

באר שבע, במשכן לאמנויות הבמה
מוצ"ש 24.10.15 בשעה 20:30, יום שני 26.10.15 בשעה 20:30
כרטיסים: 08-6266422

לוד, היכל התרבות, רח' קפלן 2
יום ראשון 25.10.15 בשעה 19:30 ,
כרטיסים: maya@lod.matnasim.co.il

ירושלים - תיאטרון ירושלים אולם הנרי קראון
יום שלישי 27.10.15 בשעה 20:30
כרטיסים 6226* או באתר www.bimot.co.il

(*צילומים: Gert Weigelt)



תזמורת ישראלית תנגן לראשונה בפני  הבונדסטאג
נוצר: 10/19/2015 5:08:00 PM
עודכן: 10/20/2015 10:29:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים