קלאסיקה ואופרה - יבגני אונייגין של הבולשוי, באופרה הישראלית אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 23/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > קלאסיקה ואופרה > יבגני אונייגין של הבולשוי, באופרה הישראלית
  כתבות אחרונות
במסגרת פסטיבל ישראל, מועלית האופרה 'מאדאם בטרפליי', בבריכת הסולטן בירושלים במסגרת פסטיבל ישראל, מועלית האופרה 'מאדאם בטרפליי', בבריכת הסולטן בירושלים

האופרה הישראלית מעלה את האופרה הישראלית מעלה את "דידו ואניאס" מאת פרסל

האופרה האופרה "יומו האחרון של האסתטיקן ההולל דון ג'ובאני", בתזמורת הקאמרית

"סיפורו של צאר סלטן", בהפקת בית האופרה סטניסלבסקי, מתארחת באופרה הישראלית

האופרה הישראלית מציגה עונה עשירה ל 2019-2018 האופרה הישראלית מציגה עונה עשירה ל 2019-2018

'דון קרלו' מאת ג'וזפה ורדי, באופרה הישראלית, מנצח דניאל אורן 'דון קרלו' מאת ג'וזפה ורדי, באופרה הישראלית, מנצח דניאל אורן

האופרה הישראלית מעלה את האופרה הישראלית מעלה את "חלום ליל קיץ", בינואר 2018

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

יבגני אונייגין של הבולשוי, באופרה הישראלית

מאת: שוש להב
יבגני אונייגין של הבולשוי, באופרה הישראלית

האופרה הישראלית נועלת את העונה, בביקור ראשון בישראל של בית האופרה בולשוי, עם יבגני אונייגין מאת צ'ייקובסקי על פי פושקין - הפקת הדגל של בית האופרה הנודע מרוסיה 24.6.13 -6.7.13



אלכסנדר פושקין ודאי שמח לבקר בתל-אביב, כשלצידו צ'ייקובסקי, אונייגין והבולשוי.. האופרה הישראלית תנעל את עונת 2012/13 באירוע אופראי יוצא דופן וחגיגי: ביקור ראשון בישראל של בית האופרה בולשוי מרוסיה - עם הפקת הדגל שלו "יבגני אונייגין" מאת צ'ייקובסקי, על פי הרומן המחורז של המשורר אלכסנדר פושקין.

בית האופרה הרוסי יגיע עם המקהלה, התזמורת והסולנים, בניצוחם לסירוגין של וסילי סינאייסקי ואלן בוריבייב. את האופרה ביים דמיטרי צ'רניאקוב. והיא תועלה בתאריכים 24.6.13- 6.7.13 בבית האופרה במשכן לאמנויות הבמה תל אביב.

"הבולשוי" הוא בית אופרה היסטורי הממוקם במרכז מוסקבה ומעלה אופרות ומופעי בלט. להקת בית האופרה כוללת 300 רקדנים, 90 זמרים, 200 חברי מקהלה, 230 נגנים ו-500 טכנאים. בבית הספר של התיאטרון לומדים כ-600 תלמידים עם כ-60 מורים.

הוא הוקם בשנת 1776 בעקבות רישיון שנתנה הצארינה יקטרינה הגדולה לנסיך פטר אורוסוב, וביוזמת היזם האנגלי מייקל מדוקס. משנת 1824 פועל במבנה הנוכחי, הממוקם בכיכר התיאטרון. בתקופת הצאר הוא כונה התיאטרון הקיסרי הגדול. לאחר מהפכת אוקטובר בשנת 1917 שונה שמו ל"תיאטרון הממלכתי הגדול", ובשנת 1919 הוא נסגר ואף הוצע להרסו, אולם התוכניות לא יצאו אל הפועל ו"הבולשוי" שב לפעול, כאשר ההצגות המועלות בו פוקחו על ידי הממשל.

לאחר מותו של סטלין נשלח התיאטרון להופיע בכל רחבי העולם. בית האופרה זכה להצלחה רבה והפך לאחד מסמליה של ברית-המועצות. גם לאחר ברה"מ המשיך הבולשוי בפעילותו ומציג מדי ערב שני מופעים, כאשר בכל שנה מתווספות כארבע אופרות ומופעי בלט לרפרטואר. התפאורות והתלבושות מיוצרים בבית המלאכה של בית האופרה.

"יבגני אונייגין", מיצירות המופת של צ'ייקובסקי, היא האופרה הרוסית החשובה ביותר של עידן הצאר האריסטוקרטי ושל עולם האופרה הרוסי. היא גם נחשבת ליצירתו הגדולה והאהובה ביותר של פושקין וכונתה ברוסיה ומחוצה לה כ-"הרומן הרוסי המודרני הראשון". פושקין חיבר את הסיפור כרומן מחורז ובו שמונה פרקים, כשבכל פרק חמישים בתים בני 14 שורות כל אחד, סך הכל 5,600 שורות. ביצירה זו כותב פושקין לא רק על הגיבורים אונייגין, טטיאנה אולגה ולנסקי, המוכרים מהאופרה של צ'ייקובסקי, אלא גם על עצמו ועל המוזה שלו.

צ'ייקובסקי השתמש בליברית במשפטים מהרומן, ובחר סצנות אשר יראו את העולם הרגשי של הגיבורים. האופרה מתרחשת ברובה באחוזת הכפר של משפחת לרין. טטיאנה הצעירה מתאהבת ממבט ראשון באונייגין, האורח המגיע לבקר מהעיר הגדולה. באריית המכתב הגדולה שלה, היא מתלבטת איך לכתוב לאונייגין ולספר לו על רגשותיה. בסופו של דבר היא כותבת לו את האמת אך הוא בתגובה דוחה אותה בלגלוג.

בהמשך, אונייגין מפלרטט עם אולגה, אחותה של טטיאנה המאורסת לחברו הטוב לנסקי. לנסקי נפגע ומזמין את אונייגין לדו קרב, בו אונייגין הורג את חברו הטוב.

בתמונת הסיום, אנו פוגשים את טטיאנה כאישה נשואה בעיר הגדולה. היא התחתנה עם הנסיך המבוגר גרמין. אונייגין שב לרוסיה לאחר מסע בחו"ל, מתנצל על התנהגותו בכפר ומתחנן בפני טטיאנה שתשיב לו אהבה. למרות שטטיאנה עדיין אוהבת אותו, היא משלחת אותו מעליה ונשארת נאמנה לבעלה וסובלת בייסורי אהבתה שמעולם לא התממשה.

באחד ממכתביו של צ'ייקובסקי לפטרוניתו נדזדה פון מאק, כותב המלחין: "אני מאוהב בגיבורה טטיאנה, אני מכושף על-ידי הפואטיקה של פושקין. ביחס למוסיקה אוכל לומר כך: אם אי פעם מוסיקה חוברה בתשוקה אמיתית, עם אהבה לעלילה ולדמויותיה, הרי זו המוסיקה ליבגני אונייגין. נמס ורועד מעונג בלתי ניתן לביטוי, חשתי שעה שעסקתי בהלחנת המוזיקה. ואם רק מעט ממה שחשתי בזמן שחברתי את האופרה יהדהד בקרב המאזינים, אבוא על שכרי ואינני זקוק לשום דבר נוסף".

בהפקת סולני הבולשוי ממוסקבה: בתפקיד טטיאנה תופענה לסירוגין שלוש זמרות הסופרן - טטיאנה מונוגרו, יקטרינה שצ'רבצ'קו ואנה קרייני קובה. את תפקיד יבגני אונייגין יחלקו סולני הבריטון - אודון איברסן, וייצ'סלב סולינסקי ו- וסילי לדיוק. בתפקיד לנסקי יופיעו הטנורים - אלכסיי דולגוב ורומן שולאקוב. את תפקיד אולגה תחלוקנה זמרות המצו-סופרן - מרגריטה מאמסירובה וסבטלנה שילובה. תפקיד גרמין יבוצע על ידי סולני הבס - מיכאל קזקוב ואלכסנדר נאומנקו.

בהשתתפות המקהלה ותזמורת בית האופרה בולשוי ממוסקבה. השירה ברוסית - תרגום מוקרן בעברית ובאנגלית. משך המופע: כשלוש שעות. שעה לפני תחילת כל מופע מתקיימת הרצאת מבוא באורך חצי שעה באולם, הכניסה להרצאה חינם לבעלי הכרטיס באותו הערב.

להזמנת כרטיסים: 03-692777
בית האופרה - המשכן לאמנויות הבמה, שד' שאול המלך 19 ת"א.

(* צילומים : יח"צ)



נוצר: 6/9/2013 12:18:00 PM
עודכן: 6/9/2013 12:19:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים