קלאסיקה ואופרה - כנס ופסטיבל מוסיקה אסיאתית, בישראל אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 18/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > קלאסיקה ואופרה > כנס ופסטיבל מוסיקה אסיאתית, בישראל
  כתבות אחרונות
במסגרת פסטיבל ישראל, מועלית האופרה 'מאדאם בטרפליי', בבריכת הסולטן בירושלים במסגרת פסטיבל ישראל, מועלית האופרה 'מאדאם בטרפליי', בבריכת הסולטן בירושלים

האופרה הישראלית מעלה את האופרה הישראלית מעלה את "דידו ואניאס" מאת פרסל

האופרה האופרה "יומו האחרון של האסתטיקן ההולל דון ג'ובאני", בתזמורת הקאמרית

"סיפורו של צאר סלטן", בהפקת בית האופרה סטניסלבסקי, מתארחת באופרה הישראלית

האופרה הישראלית מציגה עונה עשירה ל 2019-2018 האופרה הישראלית מציגה עונה עשירה ל 2019-2018

'דון קרלו' מאת ג'וזפה ורדי, באופרה הישראלית, מנצח דניאל אורן 'דון קרלו' מאת ג'וזפה ורדי, באופרה הישראלית, מנצח דניאל אורן

האופרה הישראלית מעלה את האופרה הישראלית מעלה את "חלום ליל קיץ", בינואר 2018

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

כנס ופסטיבל מוסיקה אסיאתית, בישראל

מאת: יפה ישראלי
כנס ופסטיבל מוסיקה אסיאתית, בישראל

האיגוד האסיאתי של המלחינים, מקיים כנס בלוויית פסטיבל למוסיקה אסייתית, שיתקיים בישראל. מבחר קונצרטים תזמורתיים וקאמריים (לחלקם הכניסה חופשית) ותחרות למלחינים צעירים.



למעלה מ 50 מלחינים, מנצחים ומוסיקאים יגיעו לישראל מיד לאחר חג הסוכות (מה 14 ועד ה 20 באוקטובר), כדי ליטול חלק בפסטיבל גדול שיוקדש כולו למוסיקה אסיאתית בת זמננו. במשך שבוע הפסטיבל, ינוגנו באולמות הקונצרטים בתל אביב בירושלים, בבאר שבע וביפו, יצירות מאת מלחינים מישראל, קוריאה, סין, קמבודיה, טאייוואן, סינגפור ואף אוסטרליה, בביצוע הרכבים ותזמורת מישראל ומחו"ל.

הפסטיבל למוסיקה אסיאתית וכינוס המלחינים, הוא יוזמה של איגוד המלחינים האסיאתיים ומתקיים בארץ בניהולו של המלחין דן יוהס, המכהן כסגן יושב ראש איגוד המלחינים האסיאתי. איגוד המלחינים האסיאתי נוסד לפני כ 30 שנה על ידי מלחינים מיפן, קוריאה, הונג קונג והפיליפינים. כעבר מספר שנים הצטרפו לאיגוד מלחינים מארצות נוספות, כולל אוסטרליה וניו זילנד ובהם גם ישראל.

מדי שנה נערך כינוס ופסטיבל במדינה אחרת החברה באיגוד. זו הזדמנות של המארחת להציג בפני האורחים באופן מורחב, את המוסיקה המקומית ואת המוזיקה האתנית, והזדמנות לשמוע מן היצירות הנכתבות בארצות השונות של חברות האיגוד.

הפסטיבל הקודם בישראל התקיים בשנת 2004 (בסיוע מנהל התרבות וקשתו"ם), בשיאה של האינתיפאדה השנייה, למרות זאת הגיעו לארץ כמעט כל הנציגים והמלחינים, מתוך הכרה והזדהות עם המוסיקאים הישראליים ועם העשייה המוסיקלית הענפה בארץ, וזכה להצלחה רבה. גם הפעם, במהלך ימי הכינוס, בנוסף לקונצרטים יסיירו אורחי הפסטיבל והכינוס ברחבי הארץ ובמקומות הקדושים.

השנה הגיעה שוב תורה של ישראל לארגן את הפסטיבל והכינוס השנתי. בפסטיבל מבחר קונצרטים, תזמורתיים וקאמריים ובהם ינוגנו יצירות של מלחינים ישראליים ומלחינים מכל הארצות המשתתפות. כמו כן, תתקיים תחרות מלחינים צעירים עם נציגים מכל המדינות ויינתן פרס למלחין צעיר מן המדינה המארחת (כלומר מישראל) - על שם המלחין היפני איריניו, המוענק מדי שנה על ידי אלמנתו.

קונצרט הפתיחה יתקיים ביום ראשון 14 לאוקטובר, עם המנצח גיא פדר, שינצח על התזמורת הקאמרית הישראלית, וייטלו בו חלק נגנית הקלרניט כריסטיאנה יהודין, זמר הקונטרה טנור יניב ד'אור ונגן הסקסופון גן לב. בקונצרט יושמעו יצירות של המלחינים הישראליים ארי בן שבתאי ויוסף ברדנשווילי וכן יצירות של מלחינים מאוסטרליה וקוריאה.

ביומו השני של הפסטיבל תתקיים במרכז למוסיקה בירושלים התחרות למלחינים צעירים, בה ייטלו חלק 10 מלחינים ומלחינות מ 10 ארצות. באותו ערב יתקיים קונצרט באולם הנרי קראון בתיאטרון ירושלים. על התזמורת הסימפונית רשות השידור ינצח פרדריק שזלן, והסולן נגן הקלרנית גלעד הראל. בקונצרט יצירות מאת מלחין השנה מרדכי סתר ויצירות מאת עמוס אלקנה וכן יצירות של מלחינים מקוריאה ומאוסטרליה.

ביום שלישי יתקיים במרכז פליציה בלומנטל רסיטל לפסנתר של נעמן וגנר, בו יושמעו יצירות מאת חמישה מלחינים שונים (הכניסה חופשית!). אחרי הצהריים במוזיאון תל אביב יקיימו נגן העוד תייסיר אליאס ונגן כלי ההקשה זוהר פרסקו, מפגש מיוחד של מוסיקה ים תיכונית. בערב תקיים התזמורת הקאמרית של העיר האסורה בביג'ינג קונצרט שיורכב משני חלקים. בחלקו הראשון תנוגן מוסיקה בת זמננו ובחלקו השני מוסיקה מסורתית.

ביום רביעי יתקיימו שני קונצרטים קאמריים, בתיבה ביפו (הכניסה חופשית!). בראשון ינגנו הכנרת יעל ברולסקי והפסנתרנית עופרה יצחקי מבחר יצירות של מלחינים אסיאתיים. ובשני, הרכב מיוחד של נגנים מאנסמבל המאה ה- 21 ינגנו יצירות קאמריות של מלחינים אסיאתיים בניצוחו של שו אי יאן.

ביום חמישי יעבור הפסטיבל לבאר שבע. באולם הקונסרבטוריון ינצח דורון סלומון על תזמורת סינפונייטה ב"ש בביצוע מבחר יצירות אסיאתיות, בהן יצירה מאת המלחין הישראלי אייל אדלר.

ביום שישי יחזור הפסטיבל לתיבה ביפו, ואחר הצהרים יתקיים קונצרט מיוחד שיוקדש למוסיקה אלקטרונית, בביצוע אנסמבל מיוחד המורכב מנגנים ישראליים ואורחים. בערב ינגנו הפסנתרנית מיכל טל, הכנר נתאי צרי והצ'לנית אלה טובי, יצירות קאמריות (הכניסה חופשית!).

קונצרט הסיום של הפסטיבל יתקיים במוצאי שבת 20 לאוקטובר ויהיה גם קונצרט הפתיחה של עונת הקונצרטים של אנסמבל המאה ה -21. ז'ולט נאג' ינצח על האנסמבל עם הפסנתרנית עפרה יצחקי, ביצירות של מלחינים מיפן, סין וסינגפור וכן תנוגן יצירתו של יוסיפוב "זיכרונות" וקונצ'רטו לפסנתר של ג'ורג' ליגטי.



כנס ופסטיבל מוסיקה אסיאתית, בישראל
כנס ופסטיבל מוסיקה אסיאתית, בישראל
נוצר: 10/7/2012 1:35:00 AM
עודכן: 10/7/2012 1:43:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים