קלאסיקה ואופרה - תזמורת סימפונט רעננה גאה להציג : ויוה ברצלונה אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 02/05/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > קלאסיקה ואופרה > תזמורת סימפונט רעננה גאה להציג : "ויוה ברצלונה"
  כתבות אחרונות
במסגרת פסטיבל ישראל, מועלית האופרה 'מאדאם בטרפליי', בבריכת הסולטן בירושלים במסגרת פסטיבל ישראל, מועלית האופרה 'מאדאם בטרפליי', בבריכת הסולטן בירושלים

האופרה הישראלית מעלה את האופרה הישראלית מעלה את "דידו ואניאס" מאת פרסל

האופרה האופרה "יומו האחרון של האסתטיקן ההולל דון ג'ובאני", בתזמורת הקאמרית

"סיפורו של צאר סלטן", בהפקת בית האופרה סטניסלבסקי, מתארחת באופרה הישראלית

האופרה הישראלית מציגה עונה עשירה ל 2019-2018 האופרה הישראלית מציגה עונה עשירה ל 2019-2018

'דון קרלו' מאת ג'וזפה ורדי, באופרה הישראלית, מנצח דניאל אורן 'דון קרלו' מאת ג'וזפה ורדי, באופרה הישראלית, מנצח דניאל אורן

האופרה הישראלית מעלה את האופרה הישראלית מעלה את "חלום ליל קיץ", בינואר 2018

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

תזמורת סימפונט רעננה גאה להציג : "ויוה ברצלונה"

מאת: איריס לקנר
תזמורת סימפונט רעננה גאה להציג :
קונצרט מס' 8 בסדרה הסימפונית של תזמורת סימפונט רעננה "ויוה ברצלונה" יביא ניחוחות ספרדיים עם יצירות מקוריות וכלים אותנטיים.



על הקונצרט ינצח המלחין והמנצח הקטלאני סלבדור ברוטונס. זוהי הפעם השנייה העונה שברוטונוס מנצח על התזמורת, לאחר שביקורו הקודם עורר תגובות נלהבות של הקהל. ברוטונוס מכהן כמנצח וכמנהל מוסיקלי של התזמורת הסימפונית של ונקובר מאז 1991. בעבר שימש גם כמנצח וכמנהל מוסיקלי של התזמורת הסימפונית של ואלס, ברצלונה ושל התזמורת הסימפונית של האיים הבלארים בפלמה דה מיורקה. כמו כן, ברוטונס הינו חבר בפקולטה שבבית הספר הגבוה למוסיקה בברצלונה, שם הוא מלמד ניצוח והלחנה.

ברוטונס זכה עד היום בחמישה עשר פרסים עבור יצירות שהלחין בהם פרס התזמורת הלאומית הספרדי (1977), פרס העיר ברצלונה (ב-1983, עבור הסימפוניה הראשונה שלו וב-1986 עבור "העדרויות" לקריין ולתזמורת), פרס ליגת המלחינים הדרום-מזרחיים (1986), פרס היצירה למקהלת חלילים של אוניברסיטת מדיסון (1987), פרס המלכה סופיה (1991), ב-2002 הוא קיבל את פרס "בוגרי אוניברסיטת פלורידה" עבור הישגיו המקצועיים, והיד עוד נטויה.

בקונצרט תנגן תזמורת סימפונט רעננה את הקונצ'רטו הקטלאני שכתב עבור טנורה ותזמורת. כלי הנגינה הטנורה הינו כלי נשיפה קטלאני בעל צלילים גבוהים, הוא מכוון לסי במול כצליל בסיס. המנעד שלו נמתח מן הצליל מי באוקטבה השנייה לערך עד הצליל דו באוקטבה החמישית. הטנורה בנויה משני קנים מעץ השיזף, אפרכסת ושסתומים ממתכת.

זוהי גרסה מודרנית לקלמית מתקופת הרנסנס. בתזמורות קטלאניות מסורתיות, הטנורה הינה כלי סולו מובהק, והיא נחשבת היום לאחד הכלים המייצגים את המוסיקה הקטלאנית המסורתית. עד לאחרונה, לא היה שימוש בטנורה מעבר לתזמורות הקטלאניות המסורתית.
בטנורה ינגן ג'ורדי מולינה שפועל מאז 1999 על מנת לסלול דרכים חדשות ולהרחיב את רפרטואר הטנורה. הוא לקח חלק במבחר הרכבים מוסיקליים והקליט למעלה משבעים אלבומים במגוון רחב של ז'אנרים במוסיקה. לאורך הקריירה האמנותית שלו, אף זכה ג'ורדי מולינה במספר פרסים. כיום הוא מנהל לוח זמנים עמוס ביותר של הופעות בקונצרטים ברחבי ספרד ובעולם כולו: צרפת, איטליה, סרביה , קרואטיה, סלובניה, גרמניה, וויילס, הולנד, פורטוגל, פולין, שוויץ, בלגיה, ישראל, ירדן, טוניס, דרום אפריקה, ברזיל, מקסיקו, ונצואלה, צ'ילה ועוד.

בשנת 2006 הופיע ג'ורדי מולינה עם התזמורת הסימפונית של ברצלונה והתזמורת הלאומית של קטלוניה בהופעת בכורה בברצלונה של ה"קונצ'רטו הקטלאני" שהלחין ברוטונוס. ברוטונס כתב את היצירה לאחר שהצליל והאפשרויות ההבעתיות שבטנורה כבשו את ליבו. הוא מוצא שההאזנה למוסיקת הטנורה גורמת לו לצמרמורות, ולחיבור מחודש עם זהותו הקטלאנית. את הקונצ'רטו כתב בשאיפה להלחין יצירה קטלאנית אמיתית, באמצעות שילובן של נעימות עממיות ושירים קטלאנים ידועים. יצירה עימה יוכל להזדהות כל קטלאני.
כמו כן, בקונצרט יבוצעו עוד שלוש יצירות קטלאניות- פויגסוליו, קמפרולה ושיר הציפורים.

בנוסף, תנגן התזמורת בבכורה עולמית את היצירה "שלושה מכאן" שכתבה ראלי מרגלית שגם תנגן בצ'ל-הו כסולנית ביצירה. מרגלית, החלה את דרכה במוסיקה כצ'לנית קלאסית, אך סקרנותה ופתיחותה המוסיקלית הובילו אותה לנגינה של סגנונות מגוונים; היא הופיעה בארץ ובחו"ל עם טובי האמנים במוסיקה פרסית, כורדית, צוענית, ערבית, פלמנקו, כלייזמר ולאדינו. היא חותרת למיזוג של העולמות המוסיקליים אליהם נחשפה לאורך השנים עם עולמה הפרטי, ליצירתה של שפה אמנותית שתבטא את אישיותה הייחודית.

מרגלית תנגן על הצ'ל-הו, כלי יחיד מסוגו בעולם שיוצר עבורה במיוחד. הבונה של הכלי, בונה כלים אוסטרלי בשם פיטר ביפין מהפירמה SPIKEFIDDLE, שם לעצמו למטרה לפתח כלי נגינה אקוסטי חדש בסוף המאה ה-20. הכלים שהחל לבנות מתאפיינים בשילוב בין עקרונות בניה ממסורות בנות מאות שנים ממזרח וממערב, עם חומרים אולטרה מודרניים שלוקחים את התהודה של הכלי צעד קדימה. בתוך גוף התהודה, ממברנה הגורמת להדהוד והתמשכות רטט הצליל ויוצרת תחושה שחלל עצום ומהדהד אופף את הכלי. בנוסף, מתחת למיתרים הקבועים נמצא סט של מיתרים דקיקים הרוטטים כאשר תדרי הצליל שלהם מושמעים ויוצרים צליל עשיר ביותר. עם זאת, הצ'ל-הו מכוון להיות מקביל לצ'לו במנעד ובמימדים, דבר הנותן לו נפח נוסף ועומק צלילי שלא קיים בכלים האחרים. ראלי מספרת שמעולם לא נגעה ידה בכלי נגינה שכזה, עד כי נדמה היה לה שהוא מנגן בעצמו ויוצר סביבו וסביב המאזינים, חלל דמיוני המהפנט כבר מהצליל הראשון.

היצירה שכתבה מרגלית, "שלושה מכאן", מורכבת משלושה קטעים של מוסיקת עולם:
החלק הראשון, "ואלס גיסת המשורר", זהו קטע מר וציני שנולד מטקסט של רעות שחר, גיסתו של המשורר דוד אבידן, ובו היא מתארת כמה קל יותר לאהוב את גיסה, שהיה משורר נערץ אך אדם בלתי נסבל, עכשיו כשהוא מת... החלק השני, ארמונות בחול, מבטא את הרגעיות ואת שבריריותם של החיים. והחלק השלישי, מספר את סיפורו המפוסם מהמיתולוגיה היוונית של איקרוס הצעיר והבלתי זהיר שניסה והצליח להתרומם באמצעות הכנפיים שהוא ואביו דדלוס בנו. הוא עלה באושר והתלהבות, התקרב לשמש, וזו המסה את כנפיו והוא צלל למטה אל מותו.


תוכנית:
סרה: "פויגסוליו"
טולדרה: "קמפרולה"
עממי: שיר הציפורים לצ'לו ותזמורת מיתרים
סלבדור ברוטונס: קונצ'רטו קטלאני לטנורה ותזמורת
ראלי מרגלית: "שלושה מכאן" (בכורה)
אופנבך: ברקרולה
מנדלסון: ברקרולה
אלגר: "בדרום" אופ. 50

מנצח: סלבדור ברוטונס (קטלוניה)
סולנים:
ראלי מרגלית: צ'ל-הו
קונסטנטין סוקולוב: צ'לו
ג'ורדי מולינה: טנורה

הקונצרטים יתקיימו בתאריכים :
12.3.09 יום ה', 14.3.09 מוצאי שבת, בשעה 20:30 במשכן העירוני למוסיקה ואומנויות, רעננה



נוצר: 3/7/2009 10:47:00 AM
עודכן: 3/7/2009 2:06:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים