קלאסיקה ואופרה - אופרה קאמרית ביידיש - איטשע הייסטיר אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 01/05/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > קלאסיקה ואופרה > אופרה קאמרית ביידיש - "איטשע הייסטיר"
  כתבות אחרונות
במסגרת פסטיבל ישראל, מועלית האופרה 'מאדאם בטרפליי', בבריכת הסולטן בירושלים במסגרת פסטיבל ישראל, מועלית האופרה 'מאדאם בטרפליי', בבריכת הסולטן בירושלים

האופרה הישראלית מעלה את האופרה הישראלית מעלה את "דידו ואניאס" מאת פרסל

האופרה האופרה "יומו האחרון של האסתטיקן ההולל דון ג'ובאני", בתזמורת הקאמרית

"סיפורו של צאר סלטן", בהפקת בית האופרה סטניסלבסקי, מתארחת באופרה הישראלית

האופרה הישראלית מציגה עונה עשירה ל 2019-2018 האופרה הישראלית מציגה עונה עשירה ל 2019-2018

'דון קרלו' מאת ג'וזפה ורדי, באופרה הישראלית, מנצח דניאל אורן 'דון קרלו' מאת ג'וזפה ורדי, באופרה הישראלית, מנצח דניאל אורן

האופרה הישראלית מעלה את האופרה הישראלית מעלה את "חלום ליל קיץ", בינואר 2018

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

אופרה קאמרית ביידיש - "איטשע הייסטיר"

מאת: מערכת Iwomen
אופרה קאמרית ביידיש -
היצירה איטשע הייסטיר מבוססת על ליברטו ביידיש (הקיים גם בעברית) ומוסיקה מקורית מאת המלחין דניאל גלאי.



האופרה מספרת את סיפורם של איטשע ואדלה, אח ואחות החיים בגילוי עריות – סוד אותו הם מצליחים להסתיר מהעולם החיצון, המחפשים מועמד מתאים שיהיה אבי הילד שאדלה תביא לעולם. המועמדים הכושלים נעלמים באורח מסתורי עד היום בו מופיע זיגמונט הפסנתרן הצעיר. זיגמונט ממלא את התפקיד שיועד לו וביחד עם זאת דוחק את רגליו של איטשע עד שהוא יורש את מקומו בניגוד להסכם שנחתם עמו. אדלה שאינה יכולה לשאת את המצב, בורחת בעוזבה את שני העוללים. איטשע מצליח להשיב את אדלה לחיק ה"משפחה" הנקרעת מבפנים עד הרגע בו מתחולל מאבק אלים וגורלי בין איטשע לבין זיגמונט...

סיפורם של איטשע ואדלה מתאר מציאות בת זמננו המאופיינת בניכור ובקושי ליצירת קשר עם הזולת, ויחד עם זאת בשאיפה לאהבה והנצחת הקיום באמצעות הולדת ילד.

האופרה נכתבה עבור ארבעה אמנים – מבצעים:
שחקן – דורי אנגל
זמרת מצו-סופרן – איילה צ'ימבלר
פסנתרן – יונתן כהן
נגן כלי הקשה – עמרי רחום טווייג

השחקן המגלם את איטשע, נושא על כתפיו את רוב הטקסט, הזמרת, אדלה, שרה בעיקר בווקליזה, הפסנתרן, שהוא גם אחת הדמויות במשולש האהבה משחק את תפקידו של זיגמונט ונגן כלי הקשה מייצג את העד העוקב אחרי המתרחש על הבמה.

הפקה זו היא בסיוע ותמיכה של המרכז לקליטת אמנים עולים מיסודם של המשרד לקליטת עלייה, משרד התרבות, המדע והספורט ובית שלום עליכם בתל-אביב.

דניאל גלאי, מלחין ופסנתרן
דניאל גלאי מוכר כמלחין בישראל ובארצות רבות בביצוע יצירותיו התזמורתיות, מוסיקה לתיאטרון, למקהלה, בלט ומוסיקה קאמרית. יצירותיו בוצעו בישראל, ארה"ב, קנדה, ארגנטינה, איטליה, צרפת, גרמניה, דנמרק, שוויץ, פולין, קרואטייה, סלובניה, הונגריה, צ'כיה וסין. הן שודרו בתחנות רדיו שונות בעולם והן נמצאות ברפרטואר של מוסיקאים מצטיינים.
גלאי חיבר מוסיקה לטקסטים של גדולי סופרי היידיש כגון "התאומות" לאברהם סוצקבר, "הערימה" לפרץ מרקיש ו"במלכות הצלב" לאורי צבי גרינברג, שבוצעה ב-2007 במרכז עינב בתל-אביב, בהשתתפות זמרת סופרן, הרכב קאמרי והקריינים צבי סלטון ומיכאל בן אברהם. היצירה הוקלטה על ידי הערוץ הראשון של הטלויזיה ושודרה בערב תשעה באב תשס"ז.
מספר רב מיצירותיו הולחנו לטקסטים משל עצמו, ניגוני כליזמר שלו בגירסאות שונות מבוצעות ע"י אמנים מובילים בעולם בתחום זה, ביניהם גיורא פיידמן, פרופ' מישל גינגרס (מיאמי יוניברסטי, אוהיו) שהוציאה תקליטורים עם יצירותיו ופרופ' גרגורי בארט שעיבד אותן לתזמורת כלי נשיפה. על מכלול יצירותיו המוקדשות לתרבות יהודית קיבל את פרס שרה גורבי.
מופיע בארצות שונות עם בתו הצ'לנית רחלי, בתוכניות של מוסיקה יהודית בת זמננו ומוסיקה קלאסית. הוא מוזמן להרצות בכיתות אומן וסדנאות באוניברסיטת ברקלי, סטנפורד, שיקגו, אילינויס, נורדווסטרן והשתתף בפסטיבלים בצרפת, פולין, הונגריה, ישראל, ארגנטינה ועוד.
גלאי משמש כיום כיו"ר אגודת סופרי ועיתונאי יידיש בישראל ומנהל המרכז הישראלי לתרבות יידיש בבית לייוויק. בתוקף תפקידו נטל חלק באירועים בינלאומיים בארצות שונות. כיום הוא מנהל אומנותי של סדרה המוקדשת למוסיקה יהודית אומנותית בבית לייוויק ומארח במסגרת זו אמנים מארצות שונות.
בשנת 2008, השתתף גלאי בפסטיבל ברונו שולץ בדורוהוביץ, אוקראינה שם בוצעה יצירה קאמרית לשחקן, זמרים והרכב כלי לפי סיפור של ברונו שולץ; סימפוניה מס. 3 של גלאי בוצעה בפסטיבל בינלאומי למוסיקה בת-זמננו בקישניב, מולדובה, יצירה קאמרית בוצעה בימי המוסיקה הישראלית בירושלים, אופרה קאמרית חיים בן חיה בוצעה מספר פעמים במסגרת ימי התרבות היהודית בדרזדן, גרמניה.
דניאל גלאי נולד בארגנטינה בשנת 1945 ועלה לישראל ב- 1965 . בעל תואר שני בקומפוזיציה מאוניברסיטת שיקגו (1979). השלים את לימודיו המוסיקליים לתארים נוספים בפסנתר, תיאוריה והלחנה בקונסרבטוריון הלאומי בבואנוס איירס ובאקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בתל-אביב. מוריו לקומפוזיציה היו יוסף טל, אבל ארליך, לאון שידלובסקי ורלף שפי. בנגינה בפסנתר השתלם אצל אריה ורדי ויהלי וגמן. מחזות, שירים ומאמרים שכתב, פורסמו בספרים ובפרסומים שונים בארץ ובחו"ל, חבר מערכת "נייע וועגן" ובהוצאת הספרים ה. לייוויק.

אודות בית לייוויק
בית לייוויק שנושא את שמו של המשורר והמחזאי היידי הנודע ה. לייוויק (1962-1882), נחנך בשנת 1970 בנוכחותם של גולדה מאיר ראש הממשלה דאז, מרדכי צאנין, מאיר ויסגל, יהושע רבינוביץ ראש עיריית תל-אביב והמשורר בעל השם העולמי אברהם סוצקבר.
בית לייוויק המרכז הישראלי לתרבות יידיש, הוא משכנה של אגודת סופרי ועיתונאי יידיש בישראל. בית זה הממוקם במרכז תל-אביב מהווה מרכז לפעילות תרבותית-חברתית תוססת. הפעילות בבית נועדה לעודד את התפתחותה של היצירה הספרותית בשפת היידיש ולמשוך קהלים חדשים וצעירים ליטול חלק פעיל בתחיית היידיש. בית לייוויק מטפח קשר מיוחד עם אנשי רוח ויוצרים בעברית ובשפות אחרות, עוקב בעירנות אחר המתרחש בחברה הישראלית ומשמש מוקד תרבותי לתיירים ושוחרי השפה המבקרים בארץ.
בית לייוויק מציע מגוון של אירועים ופעילויות:
• הוצאת ספרים: ספרים הנכתבים במקור ביידיש ע"י סופרים החיים בישראל, ספרים בעברית, כתבי עת, ספרים דו-לשוניים (יידיש ועברית).
• שעורים ללימוד השפה וסדנאות כתיבה ותרגום.
• אירועים ספרותיים – השקת ספרים חדשים ואירועים הנערכים בשיתוף עם אגודת הסופרים העברית ועם אגודות סופרים הכותבים בשפות זרות.
• קונצרטים למוסיקה יהודית, מוסיקת כליזמר הנערכים מידי חודש באולם המופעים של הבית.
• בעולם הילד שבמרתף הבית נערכת פעילות דו לשונית מיוחדת לילדים כולל שעת סיפור בעברית של מיטב ספרות היידיש לגילאי 5-8 כל יום רביעי.
• בימי שישי נערכת במקום קבלת שבת, מגיעים למקום גם תלמידי בית הספר מהשכונה לאירוע שנערך תוך שילוב עברית ויידיש.

מוצ"ש ה-7.2.09 בשעה 20:00
יום ג' ה-10.2.09 בשעה 20:00
בית לייוויק רח' דב הוז 30, ת"א, טלפון: 5231830 - 03

מחיר כרטיס: 30 ש"ח לסטודנטים: 10 ש"ח

לקהל יחולק הליברטו גם בעברית.



נוצר: 1/25/2009 3:52:00 AM
עודכן: 1/25/2009 4:54:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים