קולנוע - נפתח פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 של חיפה אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 28/03/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > קולנוע > נפתח פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 של חיפה
  כתבות אחרונות
הסרט התקופתי, הסרט התקופתי, "המועדפת" - דרמה עוצמתית על נשים חזקות

הסרט 'אהבה בימים קרים', יצירה מרהיבה ומרגשת הסרט 'אהבה בימים קרים', יצירה מרהיבה ומרגשת

ליידי גאגא ב"כוכב נולד" - דרמה מוזיקלית סוחפת, שביים ומככב בראדלי קופר

הסרט הסרט "עץ תאנה" של עלמוורק דוידיאן, זכה בפסטיבל טורונטו בפרס יוקרתי

פסטיבל קולנוע וטלוויזיה ישראלי בשבוע הבמאיות והיוצרות פסטיבל קולנוע וטלוויזיה ישראלי בשבוע הבמאיות והיוצרות

מיוזיקל הקומדיה הגדול של הקיץ - מאמא מיה מיוזיקל הקומדיה הגדול של הקיץ - מאמא מיה

הסרט 'משום מקום' - דרמה מרתקת ואקטואלית הסרט 'משום מקום' - דרמה מרתקת ואקטואלית

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

נפתח פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 של חיפה

מאת: איריס לקנר
נפתח פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 של חיפה

בטקס מרשים ורב משתתפים על הכרמל המוריק ובאווירה חגיגית כמיטב המסורת, נפתח פסטיבל הסרטים הבינלאומי של חיפה בפעם ה - 29. בין האורחים הרבים שכיבדו את מעמד הפתיחה נראו, בין היתר: ליה ון ליר, יעקב אגמון וגילה אלמגור, ששון גבאי, ארי פולמן שסרטו פתח את הפסטיבל, השר אביגדור ליברמן, עיתונאים, מפיקים וכל צוות אתו"ס ועיריית חיפה בראשות ראש העיר המוביל - יונה יהב ורעייתו.



בפסטיבל המתקיים בין ה - 19-28 בספטמבר 2013, מוצגים כ-200 סרטים חדשים בהקרנת בכורה ישראלית, בהם: "רק האוהבים שורדים" של ג'ים ג'רמוש, "יפה לנצח" של פאולו סורנטינו, "תשוקה" של בריאן דה פלמה, "אחרון הלא צדיקים" של קלוד לנצמן, "מבטה של האהבה" של מייקל וינטרבוטום, "גולציוס ואנסמבל השקנאי" של פיטר גרינאוויי, "כוח משיכה" של אלפונסו קוארון עם סנדרה בולוק וג'ורג' קלוני שינעל את הפסטיבל ו"סיפור משפחתי" (שם זמני), סרטו של הירוקאזו קורה-אדה שזכה בפרס חבר השופטים בקאן 2013.

תוכניתו המלאה של הפסטיבל כוללת 125 סרטים מחו"ל - יצירות קולנועיות בולטות שהוצגו במיטב הפסטיבלים הבינלאומיים כמו קאן, ברלין או ונציה, ורובן המכריע לא יזכה להפצה בארץ.

האורחים
כ – 70 אורחים, נציגי תעשיית הקולנוע הבינלאומית - במאים, שחקנים, מפיקים, מפיצים, עיתונאים, נציגי קרנות קולנוע ורשתות טלוויזיה - יגיעו השנה לפסטיבל הסרטים.

בין האורחים נמנה הבמאי הבריטי פיטר גרינאוויי ("משמר הלילה", "כתוב בעור", "חוזה השרטט"), שיציג בפסטיבל את סרטו החדש "גולציוס ואנסמבל השקנאי" "Goltzius and the Pelican) Company"), יצירה מרהיבה מבחינה ויזואלית, פרובוקטיבית, דקדנטית, בוטה, מסעירה ומעוררת מחשבה. כמו כן יקיים גרינאווי מפגש יחודי בו יציג מקבץ מונחה של כ-35 מסרטיו הקצרים שהופקו במהלך ארבעה עשורים וישוחח על פורמט הסרט הקצר ותהליך היצירה.

השחקנית והבמאית האיטלקיה, ולריה גולינו ("איש הגשם", "פרִידה") תתארח בפסטיבל עם "דבש" ("Honey"), סרטה הארוך הראשון כבמאית שזכה בציון לשבח במסגרת "מבט מסוים" בפסטיבל קאן 2013, הבמאי התעודי הגדול מרסל אופולס ("מלון טרמינוס") שיגיע עם סרטו האוטוביוגרפי החדש "הנוסע" ("Ain't Misbehaving"), צלם הקולנוע הותיק ריקרדו ארונוביץ (הנשף,חנה ק.קלימט) יציג, את עבודת הצילום הידועה ביותר שלו, בסרטו של אלן רנה "פרובידנס", שיוקרן בפסטיבל בעותק דיגיטלי מחודש. ארונוביץ ינחה כיתת אמן בשיתוף עם אקט – איגוד עובדים בקולנוע וטלוויזיה בישראל.

הבמאי העירקי/כורדי, היינר סאלים ("if you die,I'll kill you", "וודקה עם לימון"), שסרטיו משתתפים בפסטיבלים בעולם, יציג בפסטיבל את סרטו האחרון "קנטינה מתוקה שלי" ("My sweet pepper land"). הסרט השתתף במסגרת "מבט מסוים" היוקרתית, בפסטיבל קאן 2013.

משלחת של 10 במאים, מפיקים, מנהלי פסטיבלים ומפיצים מתורכיה מגיעה, זו הפעם הראשונה לאחר שנים רבות, להשתתף בפסטיבל ובפורום הפיצ'ינג הבינלאומי. חברי המשלחת, שיציגו בפסטיבל תכנית מרתקת של קולנוע תורכי חדש, יקיימו שולחן עגול מיוחד עם היוצרים הישראליים להצגת תעשיית הקולנוע התורכית ובחינת אפשרויות הפקה משותפות עם ישראל.

לפורום הפיצ'ינג הבינלאומי הוגשו השנה למיון 82 פרויקטים והתקבלו 14 מתוכם ממיטב היוצרים הישראליים ביניהם ג'אד נאמן, ערן ריקליס, נפתלי אלתר, דוד וולך, נועם משולם, עמית ליאור, יונתן גורפינקל ורונה סגל, יבגני רומן ועוד.
בפורום ישתתפו אורחים רבים מתעשיית הקולנוע והטלוויזיה הבינ"ל ביניהם עזיזה טאן, מנהלת פסטיבל הסרטים איסטנבול, ביאנקה טאאל מנהלת הסינמרקט, שוק הסרטים בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ברוטרדם, אמרה בקסיק קמו, מנהלת סינלינק, תחרות עבודה בתהליך בפסטיבל הסרטים בסרייבו, וקולנוענים פעילים בשוק הקופרודוקציות כיבגני גינדיליס, מפיק, מנהל שוק הסרטים "מסך אדום" במוסקווה, רוסיה, ג'ודי קוניאן, מפיקה, (אוסקר לסרט הזר "שטח הפקר" 2002) מבריטניה, ג'ק אואניש, תסריטאי ובמאי, נלי קפסקי, מפיקה, צרפת, אוניה ג'ורגיו מפיקה ראשונה לציון הסכם הקופרודוציה החדש עם רומניה, ועוד.

אירועי התעשייה בפסטיבל יכללו השנה את מיזם חיפה-ארה"ב לבחירת הסרט אשר יקודם בארה"ב בשלבי פיתוח, ואת סינמרקט 3 שבו יוקרנו השנה חמישה סרטים בשלבי עבודה בתהליך שמתוכם ייבחר הזוכה במענק מעבדת הפוסט-רפבליק, בברלין, לשירותי מעבדה דיגיטליים עד עותק להקרנה.

סדנת The Moth מארה"ב, הידועה בפעילותה היצירתית חברתית ברחבי העולם לגיבוש הסיפור האישי, תכין את משתתפי פורום הפיצ'ינג להצגת פרוייקטים, ופותחת את שעריה גם בפני יוצרים תיעודיים לעבודה על הסיפור האישי שלהם. הסדנא מתקיימת בשותפות עם פסטיבל Other Israel, ניו יורק.

והסרטים יוקרנו במסגרות השונות:

חיפה קלאסיקס – עותקים חדשים ומשוחזרים של "פדורה" של בילי וויילדר, "צ'רולטה" של סאטיאג'יט ריי, "פרובידנס" של אלן רנה (עותק שמוקרן בימים אלה לראשונה בפסטיבל ונציה), "ילדי גן עדן" של מרסל קרנה, "בטיחות לפני הכל" בכיכובו של הרולד לויד ו"הגנב מבגדד" של ראול וולש. כל זאת לצד שורה של סרטים תיעודיים העוסקים בקולנוע ובהם "הנוסע" של מרסל אופולס וסרטם המדובר של ג'יימס טובאק ואלק בולדווין "פותה ונזרק" (Seduced and Abandoned).

50/20 – לרגל ציון 50 שנה לצאתו של הסרט "שמונה וחצי" ו-20 שנה למותו של הבמאי האגדי פדריקו פליני, תתקיים תערוכת צילומים של העיתונאי, הצלם והדוקומנטריסט גדעון בכמן, ידידו של פליני, היחיד שהורשה לצלם על הסט של "שמונה וחצי". לצד התערוכה יוקרנו: סרטו התיעודי של אטורה סקולה "זה שם מוזר, פדריקו!", המוצג כעת לראשונה בפסטיבל ונציה, סרטו התיעודי של גדעון בכמן "צ'או, פדריקו!" ועותק משוחזר של "שמונה וחצי".

מחווה לאוזו – מחווה לבמאי היפני הענק יאסוז'ירו אוזו לרגל ציון 50 שנה למותו. אוזו הקדיש את סרטיו לבחינת המציאות והמתחים של מדינה המנסה ליישב בין ערכים מודרניים ומסורתיים ובמיוחד לפערים בין הדורות. בפסטיבל יוקרנו שלושה מסרטיו הגדולים, כולם בעותקים חדשים ומשוחזרים: "סיפור טוקיו", "פרח השוויון" ו"אחר צהריים סתווי". כמו כן יוקרן "משפחה בטוקיו", סרטו החדש של הבמאי היפני יוז'י יאמאדה, המבוסס על הסרט "סיפור טוקיו" ונעשה כמחווה לאוזו.

טרילוגיית גן העדן של סיידל – ג'ון ווטרס אמר פעם ש"פאסבינדר מת אז אלוהים נתן לנו את אולריך סיידל". ואכן סיידל הוא אחד הבמאים הפרובוקטיביים והשנויים ביותר במחלוקת הפועלים כיום. יצירתו מגיעה לשיאה עם טרילוגיית גן העדן ("אהבה", "אמונה" ותקווה"), הבוחנת את המצב האנושי דרך סיפורן של שלוש נשים ממשפחה אחת. סיידל תיכנן במקור לצלם סרט אחד אבל כשזה התארך אל מעל שש שעות, הוא חילק אותו לשלושה פרקים המוקדשים כל אחד לסיפורה של אחת הנשים. הטרילוגיה רשמה הישג נדיר כאשר הסרטים הוקרנו בתחרויות של שלושת הפסטיבלים החשובים בזה אחר זה: קאן, ונציה וברלין.

חלון אל תרבות האסלאם – מבחר מסקרן של סרטים חדשים מטורקיה, עיראק, מרוקו, איראן וכורדיסטאן. במרכז התכנית שישה סרטים חדשים זוכי פרסים מטורקיה, שנהפכה למוקד של עשייה קולנועית מרתקת. משלחת של אנשי תעשיית הקולנוע הטורקית תגיע, לראשונה מזה שנים, לפסטיבל ותשתתף בפורום הפיצ'ינג הבינ"ל ובמפגש עם תעשיית הקולנוע הישראלית.

סינמהארט – מסגרת חדשה של סרטים תיעודיים בינלאומיים העוסקים בתחומי האמנות השונים: מחול, אדריכלות, ספרות, מוסיקה ואמנות חזותית. ביניהם: הסרט האמריקאי החדש "סלינג'ר" שמעורר הדים בזכות המידע החדש שהוא חושף על ספרים חדשים ולא ידועים של ג'יי די סלינג'ר, "גשם" העוקב אחר הפקה שמעלה הכוריאוגרפית הבלגית המרתקת אן תרזה דה קירסמקר בבלט האופרה של פריז, ו"סול לוויט" המתמקד בלוויט - האמן האמריקאי החשוב שמת ב-2007.

40 שנה למלחמת יום כיפור – לציון 40 שנה למלחמת יום כיפור, יוקרנו בבכורה הפרק הראשון מתוך הסדרה התיעודית של עמית גורן "לא תשקוט הארץ", סרט האנימציה התיעודי "קרב אחד יותר מדי" שכתב וביים יואל שרון אודות הקרב על העיר סואץ ביומה האחרון של המלחמה, ופרק בסדרה התיעודית "מילכוד 73" של נורית קידר. כמו כן יתקיים האירוע "כיפור, זכרונות מלחמה" שבו יציג עמוס גיתאי לראשונה חומרים שצילם בזמן המלחמה, שבמהלכה הוצב בצוות חילוץ מוטס, וכן יוקרן סרטו הידוע "כיפור".

תחרות עוגן הזהב – כמדי שנה תתקיים בפסטיבל תחרות עוגן הזהב לקולנוע ים תיכוני, שבה משתתפים סרטים שהופקו במדינות אגן הים התיכון. בתחרות יוקרנו בין השאר "דבש", סרטה הראשון כבמאית של השחקנית ולריה גולינו שקיבל ציון לשבח ב"מבט מסוים" בפסטיבל קאן, הסרט "ויולט" בכיכובה של עמנואל דבוס על הסופרת הצרפתיה ויולט לדוק המגיע הישר מפסטיבל טורונטו, וסרטו של הבמאי האיטלקי הידוע מרקו בלוקיו "היפהפיה הנרדמת" בכיכובה של איזבל הופר.

תחרות הבמאים של המחר – כמדי שנה תתקיים בפסטיבל תחרות "הבמאים של המחר" בחסות תא מבקרי הקולנוע האירופי, "פדאורה". בין הסרטים בתחרות: הסרט הרומני "בן יחיד" - הזוכה הגדול של פסטיבל ברלין האחרון, "המחברת" של יאנוש סאס ההונגרי - הזוכה הגדול של פסטיבל קרלובי וארי, ושלושה סרטים בולטים מפסטיבל קאן האחרון: "בורגמן", "נורטה, סוף ההיסטוריה" ו"הקיץ בו עפו הדגים".

מחווה לקסאבייה קולר – קסבייה קולר, במאי הקולנוע השוויצרי הבולט, מונע בעשייתו על ידי הצורך לרגש את הצופה. זהו היעד שלו וזהו כנראה גם סוד הצלחתו. במסגרת הפסטיבל יוקרנו שלושה מסרטיו: "טאנר, המרד", "מסע של תקווה" (זוכה בפרס האוסקר לסרט הזר בשנת 1990) ו"גריפסהולם".

מזרחה מהמערב – מבחר סרטים חדשים ועטורי שבחים ופרסים מארצות מזרח אירופה. בין השאר יוקרן במסגרת זו סרטו החדש של אנדז'יי ויידה "ואלנסה. איש של תקווה" - דיוקן ביוגרפי מרתק של לך ואלנסה המגיע הישר מפסטיבל ונציה.

פנורמה – הפנורמה המסורתית של פסטיבל חיפה מציעה שלל הפקות מרחבי העולם, מאיטליה, אירלנד, גרמניה, ארגנטינה, ארה"ב, דרום אפריקה, דנמרק, ברזיל, בלגיה, דרום קוריאה, יפאן, ספרד, פרו, צ'ילה, צרפת, אוסטריה, קנדה, שוודיה ועוד. בפנורמה יוקרנו בין השאר "סאלבו", הסרט בכיכובו של סאלח בכרי ("ביקור התזמורת") שזכה בפרס הגדול בשבוע המבקרים של פסטיבל קאן האחרון, "בעלי הבית" שזכה בציון לשבח בשבוע המבקרים של פסטיבל קאן האחרון, סרטו החדש של ראשיד בושארב "ממש כמו אשה" בכיכובה של סיינה מילר, "עתיד מזג האוויר" עטור הפרסים בכיכובה של איימי מאדיגן ו"זרים על שפת האגם" - זוכה פרס הבימוי ב"מבט מסוים" בפסטיבל קאן האחרון.

קולנוע תיעודי מהעולם – מבחר של סרטים תיעודיים מרחבי העולם העוסקים במגוון נושאים. מהמסע המסחרר שמציע ג'וליאן טמפל ברחבי לונדון בסרטו "לונדון: בבל החדשה", דרך ההתחקות של שיין מדוז אחר להקת הרוק האיקונית בסרטו "הסטון רוזס: עשויים מאבן", ועד ל"לסמוך על אלוהים", הסרט שהצליח לגרום לאלינור סקווילארי - מי שהיתה מזכירתו של ברנרד מיידוף במשך 25 שנה - לדבר.

זהות יהודית – שלל סרטים תיעודיים ועלילתיים הנוגעים ביהדות. במסגרת זו יוקרן סרטו של קלוד לנצמן "אחרון הלא צדיקים", שבו הוא חוזר (20 שנה אחרי "שואה") לעסוק במלחמת העולם השניה. הוא שב לטרזיינשטאדט, הגטו שהיטלר עצמו הגדיר כ"מתנה לעם היהודי", ומוציא את הראיונות שערך בזמנו עם בנימין מורמלשטיין, שהיה ראש מועצת היהודים במחנה הריכוז. הסרט הוצג בפסטיבל קאן 2013.

טירוף בחצות – מסגרת חדשה של סרטים אפלים לשעת לילה מאוחרת: "אנחנו מה שאנחנו" של ג'ים מיקל, "מכוערים" של אנוראג קאשיאפ, "נקמה כחולה" של ג'רמי סולנייה (שזכה בפרס פיפרסקי בשבועיים של הבמאים בפסטיבל קאן), ו"סיימון קילר" של אנטוניו קמפוס.

הפסטיבל מתקיים בתמיכת המועצה הישראלית לקולנוע - משרד התרבות והספורט ומועצת הפיס לתרבות ואמנות - מפעל הפיס ומופק ע"י אתו"ס - החברה לאמנות תרבות וספורט חיפה.

מנהלת אמנותית: פנינה בלייר
מפיק בפועל: אייל שיראי

מומלץ בחום - הגיעו ותיהנו !



נפתח פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 של חיפה
נפתח פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 של חיפה
נפתח פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 של חיפה
נפתח פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 של חיפה
נפתח פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 של חיפה
נוצר: 9/20/2013 6:05:00 PM
עודכן: 9/21/2013 9:58:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים