חדשות - עוברים דירה ומה עם הדגים ... אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 04/05/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > חדשות > עוברים דירה ? ומה עם הדגים ...?
  כתבות אחרונות
סוד הקסם של מוחסן מחמלבאף – החבר האמיתי של הקולנוע הישראלי סוד הקסם של מוחסן מחמלבאף – החבר האמיתי של הקולנוע הישראלי

שנת 'הקהל' ברובע היהודי בירושלים, בסימן אחדות ושוויון שנת 'הקהל' ברובע היהודי בירושלים, בסימן אחדות ושוויון

למה לי פמיניזם עכשיו? למה לי פמיניזם עכשיו?

המועצה להנצחת הרצל מצדיעה לנשים ציוניות המועצה להנצחת הרצל מצדיעה לנשים ציוניות

צלמי עיתון צלמי עיתון "ידיעות אחרונות" מציגים - עשור להתנתקות

צרצרפיס - הפעם בנושא 'קורות חיים' - הוכרזו הזוכים בתחרות 140 התווים של מפעל הפיס צרצרפיס - הפעם בנושא 'קורות חיים' - הוכרזו הזוכים בתחרות 140 התווים של מפעל הפיס

הכנס הבינלאומי ה-35 לגנאלוגיה יהודית, בירושלים הכנס הבינלאומי ה-35 לגנאלוגיה יהודית, בירושלים

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן




שתפו בפייסבוק

עוברים דירה ? ומה עם הדגים ...?

מאת: רשת גרובר פארם
הקיץ פה, משמע עונת מעברי הדירות מתחילה ולמי שמחזיק אקווריום נוי בביתו, תמיד נשאלת השאלה איך מעבירים את האקווריום בלי לפגוע בדגים וכמובן ברוח המיתון מבלי לפגוע בכיס!!!



אחרי שכבר החלטנו לעבור דירה, למי מאיתנו שמחזיק אקווריום נוי בביתו, תמיד נשארת השאלה איך מעבירים את האקווריום? עם הדגים? עם חלק מהמים ?
מעט אנשים עשו זאת בעצמם והעבירו את האקווריום ללא נזקים וזאת בעיקר בגלל חוסר ידע.
מהם הסיכונים שכרוכים בהעברת האקווריום, סיכונים לדגים החיים בביתנו וסיכונים הקשורים במיכל עצמו, וכן את הדרכים הנכונות להעביר אקווריום כדי להישמר מפגיעה בדגים ומנזק כספי.

ראשית המלצה: השאירו את האקווריום לסוף. אנו מעוניינים שפרק הזמן בין הוצאת הדגים מהאקווריום ועד להכנסתם שוב יהיה הקצר ביותר האפשרי. כמוכן, איננו רוצים להעביר את האקווריום לבית החדש לפני שאנו גרים בו כיוון שלא תהיה עליו השגחה מצד אחד, והוא עלול להיפגע אם טרם הושלמו השיפוצים בבית החדש.

כעת נפנה להתבונן בסיכונים הכרוכים בהעברת האקווריום. נחלק את הסיכון לשתי קבוצות עיקריות:
סיכון לדגים החיים באקווריום וסיכון שבר לאקווריום עצמו.

סיכון לדגים החיים באקווריום:
תפיסת הדגים באקווריום הינה מרדף מאתגר עבורנו אך סיכון ממשי עבור הדגים. הדגים עשויים להיפגע מהרשת הרודפת ולעיתים להימחץ בין מסגרת הרשת לקישוטים המעצבים את האקווריום ודפנות האקווריום. הרמת הדג ברשת נראית לנו תמימה לכאורה אולם גם אז לדג עשויות להיגרם פגיעות זעירות בעורו מהחיכוך עם הרשת.

כלור על נגזרותיו מאיים גם הוא על הדגים החביבים. הכנסת מי ברז לדלי / סיר והעברת הדגים המועלים ברשת אליו הם בחזקת סכנה קיומית עבור הדגים.
שאריות סבון בדלי / הסיר אליו מועברים הדגים גם הם אחד הגורמים הממיתים דגים בעת המעבר לבית חדש.
אריזה ללא חמצן המספיק למשך ההעברה תגרום לחנק הדגים – כן, גם הדגים נושמים.
טמפרטורת מים לא מבוקרת – שינויים חדים בחום המים יובילו לסיכויי הישרדות נמוכים של הדגים.

החזרת הדגים לאקווריום בצורה לא נכונה – מהלך גורלי עבור ידידינו הקטנים.
ניסיון העברת האקווריום עם מים בתוכו – דבר המוביל במרבית המקרים לשבר.
וכמובן, העברת האקווריום בצורה לא ממוגנת, תגרום לסיכון מיותר שאפשר למנוע.

עכשיו, נשאר בידנו להמליץ על הדרך הנכונה להפחתת הסיכון והעברה בטוחה יותר של האקווריום לביתך החדש. לפני הכול יש לנתק את כל מכשירי החשמל של האקווריום מרשת החשמל. נא להוציא פיזית מהשקעים את תקעי החשמל ולא להסתפק בסגירת המתג – יותר משאנו רוצים להגן על האקווריום והדגים שבו, חובתנו לדאוג לנפשנו וכפי שכולנו חונכנו, מים הם מוליך חשמל מצוין ומסוכן מאד. כמוכן, חלק ממכשירי האקווריום חייבים להיות מכוסים במים בעת פעילותם וריקון המים בעודם בחשמל עלול לגרום להם להתקלקל.

השלב הראשון יהיה לכידת הדגים. לפני שמתחילים במרדף עלינו להכין כלי קיבול בנפח 10-20 ליטרים, דלי או קערה גבוהה- אשר אנו יודעים בוודאות שלא היה בהם סבון, מכסה לכיסוי כלי הקיבול ורשת גדולה מספיק לתפיסת הדגים.

השלב השני יהיה ריקון מחצית ממי האקווריום ,בעזרת צינור וחוק הכלים השלובים או בעזרת קנקן נקי, והוצאת כל הקישוטים והמכשירים מהמים להקלה על המרדף. יש לעוטפם בקפידה ולארזם בקרטון תוך רישום המילה שביר וציון הצד העליון: צד זה למעלה. את משאבת האוויר וצינור האוויר נשאיר בחוץ ונפעיל אותם לאוורור המים בכלי הקיבול – הדגים ישמחו לקבל קצת אויר בהיותם ממתינים לאריזה.

בכלי הקיבול אנו ממלאים מים ממי האקווריום אשר רוקנו – בערך כשני שלישים מכלי הקיבול. איננו ממלאים מי ברז מפאת הסיכונים שציינו קודם לכן.
כעת אנו מתחילים במלאכת הדייג. יש להיזהר שלא למחוץ את הדגים בין מסגרת הרשת לדופן האקווריום. כל דג שהעלינו ברשת יועבר לכלי הקיבול אשר ייסגר במכסה שהכנו, מיד עם העברת כל דג.

הדגים עשויים להילחץ מהסביבה החדשה ולזנק אל מחוץ לדלי – על הרצפה. לאחר שסיימנו לתפוס את כל הדגים מהאקווריום, נשאיר את צינור האוויר בדלי עם הדגים כאשר משאבת האוויר פועלת ונסגור את המכסה כדי שלא יקפצו להם הדגים החוצה.
בשלב זה אנו פונים לטפל באקווריום עצמו. יש לרוקן לגמרי את המים מהאקווריום, להעביר את החצץ לדליים או לשקיות ניילון קשיחות, לנגב את האקווריום מכל צדדיו עד להיותו יבש. הרי התסכול הגדול ביותר יקרה אם האקווריום יחליק מידי המוביל כיוון שהוא רטוב...

יש לעטוף את האקווריום בניילון שרינק נצמד ובניילון בועיות המיועד להגנה מפני מכות ושריטות. דגש מיוחד יש לשים בהגנה על פינות האקווריום.
כעת, כשהאקווריום והארון עטופים ומוכנים להובלה יש להעמיסם לרכב ההובלה. עדיף לשכור את שירותי חברה המתמחה בהובלות ומבוטחת כנגד נזקים בהובלה.
משסיימנו להעמיס את האקווריום נפנה לאריזת הדגים. כדאי להצטייד במספר של שקיות ניילון מיוחדות לנוזלים ובגומיות לסגירת השקיות, אפשר לבקשם מכל חנות לדגי נוי עוד בטרם שלב המעבר.

יש למלא כחצי ליטר מים בשקית ולשים בשקית כל דג בנפרד אם הדג גדול או עד עשרה דגים קטנים אם מדובר בדגי להקה בגודל 2-3 ס"מ. יש לנתק את אבן האוויר מצינור האוויר ולנפח את השקית עם הדג באוויר נקי. ניפוח בנשיפה גם כן אפשרי אך יש להביא בחשבון שהאוויר שנמלא בנשיפה רווי פחמן דו חמצני ומכיל פחות חמצן, לכן עדיף להיעזר במשאבת האוויר. לאחר שניפחנו יש לאחוז בצד העליון של השקית ולסובב את השקית כך שלא יברח האוויר מהשקית ואז לסגור את השקית בעזרת הגומייה.
אפשר לבקש מהמוכרים בחנות דגי הנוי להראות לכם מבעוד מועד איך לסגור את השקית ביתר קלות כשהאוויר שמילאתם אינו בורח. כדאי לתרגל את האריזה "על יבש" עוד בטרם הכנסתם לשקית דגים.

בשעה טובה הדגים ארוזים בשקיות עם אויר. כל שינוי קיצוני בטמפרטורת המים יסכן את הדגים, לכן, נארוז את כל שקיות הדגים בתוך צידניות מבודדות חום או בתוך קלקר כמו של מוכר הארטיקים בים.

נסגור את הארגזים המבודדים בסרט הדבקה רחב או בעזרת מכסי הצידניות ואנו מוכנים לצאת לבית החדש. כמובן שלא נשכח לקחת את משאבת האוויר עימנו בטרם צאתנו.
עלינו לזכור, שלמשך הזמן שהדגים סגורים בשקיות, יש השפעה מכרעת על קיומם. כמה זמן אפשר? שואלים רבים, ובכן, התשובה היא: "כמה שפחות". עלינו להביא את הדגים לבית החדש בזמן המועט ביותר האפשרי.

הגענו לדירה החדשה, סידרנו את מעמד האקווריום ואת האקווריום במקומם, ניקינו אותם, שטפנו את האקווריום ואת החצץ בהזדמנות חגיגית זו – ללא שימוש בסבון, והנחנו באקווריום את החצץ, קישוטים ושאר אביזרי העזר.

נמלא באיטיות שני שלישים מי אקווריום חדשים מהברז, נניח את השקיות הסגורות עם הדגים לצוף על פני המים למשך חצי שעה לשם השוואת טמפרטורות בין מי האקווריום החדשים למים בשקיות עם הדגים. בזמן זה של המתנה נוסיף למי האקווריום חומר סותר כלור, כלורין וכלורמין לנטרול השפעתם המסוכנת על הדגים. לאחר חצי שעה של המתנה נפתח את הגומיות ונשחרר את הדגים לאקווריום במקום החדש. כעת, נמלא את האקווריום עד סופו ונפעיל את כל מכשיריו. בעקבות המעבר קיימת פגיעה באיזון שהיה קיים באקווריום טרם המעבר לכן, יש להוסיף חומרים מתאימים לאיזון המים ולייצוב פעולת הפילטר הביולוגי שבו. כדאי להתייעץ עם איש מקצוע מהימן בעניין המינונים ולרכוש את החומרים המתאימים טרם יום המעבר כדי שיהיו בהישג ידכם בשעת הצורך.
תהליך העברת אקווריום בגודל של 200 ליטרים עשוי להמשך 3-6 שעות ויש להביא זאת בחשבון.

יש המעדיפים לעשות את ההעברה בעצמם ויש המעדיפים לשכור שירותיו של איש מקצוע שיעשה זאת עבורם. בכל מקרה, הבנת הסיכונים וציות להנחיות ההעברה יפחיתו באופן ניכר את הנזק לדגים באקווריום ויקטינו את ההפסדים הכספיים שייגרמו בהעברת האקווריום בדרך שגויה.

מקווים שתרמנו להצלחתכם במשימה ומאחלים לכם מזל טוב לרגל המעבר לביתכם החדש.




נוצר: 8/29/2009 3:18:00 PM
עודכן: 9/13/2009 3:45:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים