רוחניות - נשים מתניעות את רכבת השלום אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 24/11/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > רוחניות > נשים מתניעות את רכבת השלום
  כתבות אחרונות
העצמת נשים ב העצמת נשים ב"סינדיאנת הגליל", כפר מנדא

העצמה נשית בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע רוחני העצמה נשית בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע רוחני

"שיחת אימון" - אימון אישי ב-40 יום

אבק כוכבים בערבה -  12.8.12 - אשראם במדבר אבק כוכבים בערבה - 12.8.12 - אשראם במדבר

מונחים בסיסיים בעולם התקשור

שלום, אהבה וצדק פנימי שלום, אהבה וצדק פנימי

הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע רוחני הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע רוחני

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

נשים מתניעות את רכבת השלום

מאת: שוש להב
נשים מתניעות את רכבת השלום

תנועת "נשים עושות שלום" מסתערת על 'כנס שדרות לחברה וידידות 2014': "אנחנו מאמינות בכוחן של נשים להוביל את השינוי בציבור הישראלי ובקרב הפוליטיקאים", יום שלישי, 25 בנובמבר.



"אנחנו מאמינות בכוחן של נשים להוביל את השינוי בציבור הישראלי ובקרב הפוליטיקאים. הכוח הנשי מסמל עבורנו את השאיפה לחיים ולתקווה. אנו רואות עצמנו כבעלות יוזמה, נחישות ועשייה. בדומה לארגון "ארבע אמהות" אנחנו מאמינות בכוחנו לשנות דפוסי חשיבה מקובעים ולחבר בין קהילות וקבוצות" - כך אומרת ד"ר מרילין סמדג'ה, ממייסדות תנועת 'נשים עושות שלום'.

תנועת 'נשים עושות שלום' היא תנועה חדשה שהוקמה לפני כשלושה חודשים לאחר מבצע 'צוק איתן'. בתקופה הזו אנשים דיברו בשנאה ובפחד, התותחים רעמו, הפוליטיקאים ואנשי הצבא נאמו, עד שחבורה של נשים בעלות דעות פוליטיות מגוונות, יהודיות וערביות, חילוניות ודתיות, מכל רחבי הארץ, הבינו שהן לא יכולות לשתוק עוד והקימו תנועה, שמיועדת להביא את הנהגת המדינה להניע מחדש את תהליך ההסכם המדיני.

על רקע האירועים של הימים האחרונים ואובדן תחושת הביטחון, גובר הצורך בעשייה מלכדת המשקפת את רצון אזרחי המדינה לחיות כאן בביטחון. 'נשים עושות שלום' היא תנועה בלתי מפלגתית, רחבה וצומחת, של אלפי נשים הפועלות ומשפיעות במרחב הציבורי והפוליטי. מה שמניע אותן זה הרצון להחזיר את התקווה ולהעלות את האזור על מסלול של חיים שפויים, בדור הזה ובדורות הבאים.

בין הנשים שהקימו את תנועת 'נשים עושות שלום': מיכל ברק, עו"ד, עוסקת בחינוך לאזרחות ולדמוקרטיה; סביונה רוטלוי, שופטת בדימוס; מיכל שמיר מנהלת בית הספר לאמנות, חברה ותרבות במכללת ספיר; עליסה עשת, מנהלת ומפיקת אירועים; שירי לוינס עוסקת בהתמרת סכסוכים ופיתוח מודלים לשינוי תודעת סכסוך; ד"ר מרליין סמג'ה חוקרת ומרצה לחינוך במרכז ללימודים אקדמיים באונ' תל-אביב; אמל רייחן, מורה לערבית; ורדית קפלן יחסי ציבור, מוזיאון ארץ ישראל.

ביום שלישי, 25 בנובמבר, התנועה תקיים את אירוע ההשקה שלה והיא מזמינה את הציבור הרחב - נשים וגברים כאחד - להצטרף. באותו יום מאות נשים יעלו על רכבת ישראל מכל רחבי הארץ וייסעו יחד לשדרות, להשתתף ב"כנס שדרות לחברה וידידות 2014".

בכנס ייערך פאנל "נשים עושות שלום", שיעסוק בתפקידן של נשים בישוב סכסוכים ככלל ובהובלת תנועה אזרחית למען השלום בישראל בפרט. ב- 15 השנים האחרונות המאפיין המשותף לכל הסכסוכים שנפתרו ברחבי העולם הוא שנשים היו מעורבות בפתרון הסכסוך. בישראל, החלטות על תגובה צבאית מתקבלות רק על ידי אנשי צבא ומנהיגים פוליטיים. אין שיח אזרחי חברתי שלוקח בחשבון את צרכי הציבור הרחב ומציע אלטרנטיבות.

הפאנל יבחן כיצד יכולות נשים להוביל מהלך אזרחי למען השלום, תוך ניסיון לשבור חלוקות מיושנות של שמאל וימין ולהביא את קולה של החברה בישראל על מגוון הצרכים והשאיפות שלה. הדוברות בפאנל מייצגות מגוון קהילות בחברה הישראלית והן מובילות תנועות נשים לשינוי אזרחי וחברתי. הפאנל בהנחיית מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות, חברה ותרבות במכללת ספיר, ובהשתתפות:

* שירי לוינס - יו"ר הפאנל, עוסקת בהתמרת סכסוכים ופיתוח מודלים לשינוי תודעת סכסוך, תדבר על המשמעות והחשיבות של שילוב נשים בתהליכי מלחמה ושלום.

* ד"ר מרילין סמדג'ה - מרצה בכירה בחינוך, המרכז ללימודים אקדמיים ואוניברסיטת תל אביב, תדבר על יצירת פרדיגמה חדשה למען השגת הסדרים מדיניים.

* רונית איפרגן - במאית, חברת התנועה לעתיד הנגב המערבי, תושבת כפר עזה, תדבר על התהליך שעברה מתחושת הקרבן עד להנעת פעילות אקטיביסטית חברתית למען עתיד טוב יותר בעוטף עזה. השגת היעד המרכזי שלה והוא חתירה להסכם מדיני.

* עו"ד עדי גולדינר - עמותת איתך-מעכי, משפטניות למען צדק חברתי, תדבר על הפרויקט לקידום תכנית פעולה כוללת ליישום החלטה 1325 של מועצת הביטחון של האו"ם בישראל לשילוב נשים בתהליכי משא ומתן לשלום.

* חנן אלקרנווי - יועצת ראש העיר רהט למעמד האישה ומנהלת התוכנית הלאומית לטיפול בילד ונוער בסיכון, תדבר על חשיבות ההסדר המדיני בקרב נשים ערביות בנגב.

שירי לוינס, אומרת: "אנחנו מבקשות להציג קול אחר ששם במוקד צרכים ולא עמדות. בחברה הישראלית יש מגוון רחב של צרכים, שרק הסדר מדיני יוביל להשגתם. רק הסדר מדיני יוביל לרווחה, לחינוך, להגנה על זכויות אדם".

סביונה רוטלוי, אומרת: "המלחמות לא רק גוזלות חיים ומביאות הרס אלא הן פצע מדמם ומתמשך על זהות החברה בישראל, על מעמדן של נשים, על דורות שמתחנכים לאורו של כוח החרב. הן מונעות מאיתנו להפנות משאבים לצרכים חברתיים חיוניים ומגדילות את הפערים החברתיים."

מיכל שמיר, אומרת: "אנחנו לא ניתן לנושא ההסדר המדיני לרדת מסדר היום הציבורי. עתיד הנגב המערבי הוא העתיד של כולנו ופניו הם פניה של החברה הישראלית. הירידה ההמונית של מאות נשים דרומה, מכל הארץ, מסמלת את התקווה אבל היא גם הפגנת כוח שמביאה איתה דרישה חד משמעית, להתחיל משא ומתן מיד ולשלב נשים בכל מהלכיו..".

נשים וגברים שמעוניינים להשתתף באירוע ולעלות לרכבת, מוזמנים להירשם באמצעות הקישור:
https://docs.google.com/forms/d/1aqYxOx3-3-pqr_nj99p_1gq9YR2fi9nk1OuEguyB3_8/viewform

אתר התנועה: http://womenwagepeace.org.il/

בתמונה העליונה: סביונה רוטלוי, ממייסדות התנועה.

(*צילום: יח"צ)



נוצר: 20/11/2014 01:52:00
עודכן: 20/11/2014 01:53:00

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים