היא אשת עשייה, מחנכת, מנהלת ואדם שאוהב את החיים לאורך כל הדרך.
כיום, כולן מכירות את רבקה גיל-אור (נשואה + 2, 6 נכדים) כמנהלת הסניף המכובד של ויצ"ו ר"ג.
מאחורי החזות המינהלית גרידא, עומדת אישה דומיננטית ומסורה שהעניקה הרבה תשומת לב לקהילה בטווחי גילאים שונים וכל מי שנתקל בה במהלך הקריירות שלה, מוקיר לה תודה לכל החיים.
כאשת משפחה היא הקימה בית בו היא גאה מאוד.
יש לה שני בנים. הבכור, רונן, עומד בראש המשלחת לענייני השוק האירופאי המשותף. הוא איש משרד החוץ המתגורר בבלגיה עם משפחתו כאשר זוהי לו שליחות שלישית. רעייתו עובדת בקונסוליה, ולהם שלושה ילדים.
בנה הצעיר יותר הוא איש קול ישראל המפורסם, נועם גיל-אור, איש מוסיקה המשדר ברשת ג'. גם לו 3 ילדים ורעייתו מנהלת בי"ס.
הגבר שלצידה, אברהם, הוא בוגר הסטודיו של פרידלנד ב'הבימה' היה בעברו שחקן שם. בעקבות פציעה באחת המלחמות, קיבל שיקום בקואופרטיב 'דן' ונשאר שם עד הפרישה.
גיל-אור עצמה היא ילידת הארץ, בת רמת גן, בוגרת תיכון "אוהל שם", בוגרת הסמינר למורים בעלת תואר שני בהסטוריה מאוניברסיטת ירושלים ותואר ראשון בניהול מוסדות.
בעבודתה רואה גיל-אור את עצמה בשתי קריירות בחייה:
הוראה – אותה סיימה לפני 13 שנה. שם עבדה כמורה ומחנכת, פעלה כסגנית מנהלת בי"ס וכיהנה מנהלת ביה"ס 'חשמונאים' בר"ג.
ויצ"ו – ניהול סניף גדול. גם כאן, החלה כיושבת ראש מחלקת התרבות משך 8 שנים והפכה למנהלת הסניף – תפקיד אותו היא עושה כבר 5 שנים בהצלחה מרובה.
פרק החינוך בחייה
"מאז שאני מכירה את עצמי כעוסקת בהוראה – ועל כך יעידו מאות תלמידיי – ראיתי בה ייעוד ולא רק מקצוע", היא אומרת.
גיל-אור תמיד ראתה בחינוך מטרה נעלה הרבה יותר מהוראה.
עוד היא מוסיפה כי אף שיעור לא היה נחשב בעיניה חשוב יותר מלעסוק באקטואליה, חינוך ויחס לזולת. "למשל", היא מספרת, "כאשר הייתי נכנסת לכיתה - בין אם בשיעורי הסטוריה, תנ"ך או ספרות – והתרחשו דברים חשובים בעולם, בארץ ובחברה – הייתי נוהגת לשים דגש עליהם. בכך יצרתי יחסים מיוחדים עם תלמידיי."
תמיד הייתה מלאה ביוזמות. כך, למשל, הנחילה מסורת של "שעת חברה" פעם בחודש אצל תלמיד בבית. בתחילת שנה היו נקבעים עשרה כאלו מראש, ההורים היו מופקדים על הכיבוד הקל והייתה וועדה שניהלה את היוזמה. פעמיים בשנה גם היא הייתה מזמינה את התלמידים לביתה – כך שתלמידיה ועבודתה תמיד היו מעורבים וכרוכים זה בזה.
"היו מקרים שבכיתות ח' היו מגיעים אליי ומשתפים אותי ואת בעלי בנושאים. אישיים. הקשרים הללו תמיד הניבו פירות נעימים וחיממו את ליבי".
גיל-אור היא אדם שעושה הכל במקסימום, בצורה הכי איכותית ועל כן, תמיד היו לה גם דרישות גבוהות. "לקח לי זמן להתרגל ולהאציל סמכויות ולא לצפות לתוצאות שרק אני רואה מנקודת מבטי".
וגם לבעלה הייתה, כך מסתבר, תרומה גדולה משום שתמיד היה שותף לכל מה שקורה בביה"ס. החל ממלווה בטיולים, דרך מסיבות ביה"ס ועד לשותפות המלאה בגידול שני בניהם. היא מודה בכך שללא התמיכה הרבה שלו, לא הייתה יכולה להגיע לעשייה המרובה והמגוונת שלה בשתי הקריירות.
אומנם גיל-אור תמיד ראתה עצמה כמחנכת, אך היו לה קשרים עם אומנים, היא עסקה בבימוי הצגות (בכל זאת ... היא בת דודתו של נועם סמל), הכינה את כל ערבי הסיום של כיתות ח' והייתה גם אחראית על מועצת התלמידים.
היא הרימה גם הצגה על חייה של חנה סנש, וסייעה לתלמידים החלשים – להם הקציבה משאבים, זמן ואנרגיה וכיום היא מאושרת לראות את חלקם עם ילדיהם דרך פעילויות שונות בויצ"ו או שהפכו לסופרים ואנשי מדע ורוח.
מה את רואה כיעד החשוב ביותר של ויצ"ו?
"תמיכה, סיוע והעשרה לשכבות מצוקה וגם לחברה בכלל ולא פחות מכך – העצמת דמות הנערה והאישה".
כיצד הגעת בכלל לויצ"ו?
"לאחר שסיימתי לעסוק בהוראה וניהול, חיפשתי מה לעשות עם עצמי וניסיתי את מזלי בבית התפוצות. שם – מישהי שאלה אותי אם אני יודעת מה זה ויצ"ו והשאר הסטוריה...
אגב, מכאן נולדה עם הזמן יוזמה שלי. פרויקט חדשני – 8 פעמים בשנה אנו מקיימות מפגשים של בית התפוצות יחד עם ויצ"ו בנושאים שונים, כאשר בשלוש השנים האחרונות, הנושא הוא מפגש עם חתני וכלות פרס ישראל".
מה מייחד את סניף ויצ"ו ר"ג ?
"יש כאן 8 מחלקות שלכל אחת מהן יש יושבת ראש. יש לנו שתי מזכירות ומנהלת חשבונות אחת.
אני מנהלת את כל הפעילות הענפה של הסניף. אני מאוד מתגאה בכך שעם זאת שבארץ פועלים 80 (!) סניפים של ויצ"ו, הסניף בהנהלתי נחשב לאחד מהגדולים לצד סניפי ת"א, ירושלים וחיפה. יש לנו 35 חוגי בית שהנשים בהם הן חברות ויצ"ו. אנו ייחודיות באופן בו אני מעניקות תמיכה וסיוע, מארגנות טיולים ואירועים, מטפלות בצורה מקיפה בכל נושא האלימות, הסיוע לחד הוריות, לגיל הבכיר וקידום מעמד האישה מאפשרות סדנאות מעצימות ומנהלות 3 ביגודיות.
לאחרונה, החלה אצלנו סדנה בשם, "עוצמה צעירה", המיועדת ל – 14 בנות מבי"ס הסמוך לסניף שמתקיימת לאורך כל השנה . הסדנה מנוהלת על ידי מנחה מקצועית הנותנת להן כלים כיצד להתמודד עם מניעת אלימות, כיצד להשתמש נכונה באינטרנט וגם בפייסבוק, ולהעלות להן את הדימוי העצמי. יש לנו כאן בסניף ר"ג גם לשכה משפטית ולא פחות מחמישה מועדונים לגיל הבכיר.
סניף ר"ג הוא סניף מצליח בזכות צוות נהדר שיש לי העונג לעבוד עימו – החל מהמזכירות, דרך המתנדבות ועד ליושבות ראש המחלקות.
בזכות שילוב הכוחות שלנו, נרשמות הצלחות רבות. אני מתברכת ביושבות ראש שמספיק לי מבט אחד בעיניים שלהן כדי לדעת שדברים אכן יצאו לפועל..."
מהו ה"אני מאמין" שלך?
"תמיכה וסיוע לזולת, הרחבת אופקים, קידום מעמד האישה וסניף ויצ"ו כבית שני. כל דבר שעשיתי בחיי הגיע עם המון אהבה. אני מרגישה שכאשר אני נותנת, אני מתעשרת."
כיצד רואה הנהלת ויצ"ו הארצית את שיתוף הפעולה עם סניף מקומי כמו שלכם ?
"בצורה חיובית ביותר. קיים שיתוף פעולה מצוין ביננו. הם מבקרים אצלנו בישיבות הנהלה ויושבת הראש הארצית, הגב' גילה אושרת, הגב' הראלה מאירי – יו"ר גיוס כספים והגב' מלי הראל – יו"ר הדרכה, פיתוח ותרבות מגיעות בקביעות למפגשי בית התפוצות שלנו – עוד הוכחה לחיבור וההערכה".
היכן טמון, לדעתך, כוחן של נשים?
"אני חושבת שנשים התברכו בחכמה רבה, מסוגלות לעשות דברים רבים בעת ובעונה אחת, ועצם יכולתה להיות מולטי פונקציונאלית היא דבר פנטסטי לכשעצמו. אישה מסוגלת להנהיג מפעל ועסק ולהיות אשת חיל בביתה!"
מהו הדבר שהכי מרגש אותך כיום?
"אנשים שמשתתפים באירוע או בפעילות וניתן לראות את הברק שלהם בעיניים".
כיצד את רואה את עתידם של ארגוני נשים כמו ויצ"ו בראייה עתידית?
"ויצ"ו הוא מוסד חשוב מאוד בייחוד כנושא את דגל מעמד האישה בהיבטים רבים וכולי תקווה שענייני הכספים שתמיד חסרים לנו בארץ יפתרו - כך שזה לא יעצור את העשייה המבורכת שלנו ושל הארגונים הנוספים".