דבר העורכת - יום השואה הבינלאומי אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 21/11/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > דבר העורכת > יום השואה הבינלאומי
  כתבות אחרונות
חוק האומנה אושר בקריאה ראשונה במליאת הכנסת

חנוכה שמח

ימים של זהירות

פרוס עלינו סוכת שלומך

גמר חתימה טובה

שנת תשע"ה באה עלינו לטובה

ט"ו באב שמח לכל נשות ישראל והעולם

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

יום השואה הבינלאומי

מאת: שוש להב ואיריס לקנר

67 שנים אחרי שהתרחשה השואה, האנטישמיות ממשיכה להרים ראש וברחבי העולם פועלים מכחישי שואה למיניהם וכאלה המאיימים שוב ושוב בהשמדתה של מדינת ישראל. לנוכח הנסיבות הללו, יש לייחס חשיבות רבה להחלטת עצרת האומות המאוחדות על יום הזיכרון הבינלאומי לשואה. החלטה זו מביעה תמיכה והכרה במחויבות להילחם באנטישמיות ורואה את הסכנה שבשנאה ובגזענות, העלולות להביא להשמדת עם. כמו כן, החלטת האו"ם כוללת סעיף המביע התנגדות לכל צעד המכחיש את השואה כאירוע היסטורי.



יום הזיכרון הבינלאומי לזכר השואה מצוין ב-27 בינואר. תאריך זה נבחר משום שהוא היום שבו שוחרר מחנה ההשמדה אושוויץ בידי הצבא האדום ב 1945, שלהי מלחמת העולם השנייה.

יום הזיכרון הבינלאומי לשואה נקבע על ידי העצרת הכללית של האו"ם ב-1 בנובמבר 2005. החלטה מספר 60/7 נושאת את הכותרת "זיכרון השואה" וכוללת בסעיפי המבוא שלה אזכור של ההכרזה האוניברסלית בדבר זכויות אדם, מגילת האומות המאוחדות ואת האמנה לענישה רצח עם ומניעתו. כמו כן, מאזכרת ההחלטה את המושב המיוחד ה-28 של העצרת הכללית שהתקיים ב-24 בינואר 2005, וכן מאזכרת כי בשואה נרצח שליש מהעם היהודי. יוזם חוק יום הזיכרון הבינלאומי לשואה היה שר החוץ, סילבן שלום, שהצליח לראשונה להעביר חוק ישראלי בעצרת האו"ם, בהסכמה מקיר לקיר.

בסעיף האופרטיבי הראשון של ההחלטה קובעת העצרת הכללית את ה-27 בינואר כ"יום הזיכרון הבינלאומי לזכר קורבנות השואה". עוד בחלקה האופרטיבי של ההחלטה, קוראת העצרת הכללית למדינות לפתח תוכניות לימוד בתחום זיכרון השואה, דוחה כל ניסיון להכחשת השואה, מעודדת מדינות לשמר את אתרי מחנות הריכוז וההשמדה, מגנה תופעות של שנאת זרים ואלימות על רקע מוצא אתני או אמונה דתית, ולבסוף, מבקשת ממזכ"ל האו"ם לפתח במסגרת מזכירות האו"ם תוכנית "האו"ם והשואה" ולדווח לעצרת הכללית על הפעולות השנתיות של התוכנית.

העצרת הכללית לא הצביעה על ההחלטה - היא התקבלה פה אחד וללא הצבעה. מדי שנה, מאז אימוץ ההחלטה, מציין האו"ם, באמצעות מרכזי האו"ם בעולם כולו, את יום הזיכרון הבינלאומי לשואה.

בישראל קיים תאריך מיוחד לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה, כ"ז בניסן (הוא "יום השואה", המתקיים שבוע לפני יום הזיכרון לחללי צה"ל). עם זאת, יום הזיכרון הבינלאומי לשואה מצוין גם בישראל.

נציגי ממשלת ישראל, שגרירים ודיפלומטים זרים המכהנים בישראל, מבקרים ביד ושם ומניחים זרי פרחים. במקומות שונים בארץ אף נערכים טקסים לציון היום, כגון באשדוד, בה נערך טקס הוקרה לחסידי אומות העולם והצדעה לניצולי שואה. משרד החינוך החליט להקדיש את ה - 27 בינואר לעיון ולהעמקה בהיבטים האוניברסאליים של השואה - היבטים הנובעים מתוך לימוד שואת העם היהודי ונושאי הגזענות והאנטישמיות.

החלטת האו"ם על ציון יום הזיכרון הבינלאומי לשואה, מהווה נקודת מפנה משמעותית מבחינה היסטורית, הן במלחמה באנטישמיות והן בהנצחת השואה ומבטאת את ההכרה בחשיבות זיכרון השואה כערך יסודי, בבחינת "לא עוד".

דני גילרמן - שגריר ישראל באו"ם בעת קבלת ההחלטה: "התרומה הגדולה שהאו"ם והמדינות החברות בו יכולים לתרום להנצחת זכר קורבנות השואה, היא ההבטחה שלעולם לא יתרחש שוב אירוע כזה... עובדות אלו מחייבות אותנו למסד מכניזם שיבטיח שדורות העתיד לעולם לא ישכחו את השואה ואת לקחיה.

חובה שכל המדינות תלמדנה את לקחי השואה כדי למנוע זוועות כאלה בעתיד".

! NEVER AGAIN



נוצר: 26/01/2012 09:13:00

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים