עסקים - עסקים קטנים: כך תשרדו את המשבר אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 22/11/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > עסקים > עסקים קטנים: כך תשרדו את המשבר
  כתבות אחרונות
איריס מוסיוף – כאשר שלמות פוגשת יופי ונחישות! איריס מוסיוף – כאשר שלמות פוגשת יופי ונחישות!

"קרן שמש" לעידוד יזמים צעירים בישראל

בסטודיו C נשים עם מידות טובות...! בסטודיו C נשים עם מידות טובות...!

אתר אתר "הבמה", הג'י פי אס של צרכני התרבות בישראל, חוגג עשור

רבקה גיל-אור : אשת חינוך ומינהל בנשמה! רבקה גיל-אור : אשת חינוך ומינהל בנשמה!

נא להכיר : אלישבע הניג – קריירה שבאה מבפנים נא להכיר : אלישבע הניג – קריירה שבאה מבפנים

מעיין אוזנה גילתה את יעודה מעיין אוזנה גילתה את יעודה

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן




שתפו בפייסבוק

עסקים קטנים: כך תשרדו את המשבר

מאת: ד"ר מחמוד קעדאן, כלכלן
עסקים קטנים: כך תשרדו את המשבר
בימים אלה של משבר, חוסר הוודאות הכלכלית גדל ועסקים קטנים חשופים במיוחד לסיכונים. מרווח הנשימה קצר במיוחד, הלקוחות צורכים פחות, מוסר התשלומים מוטל בספק והמיתון פה כנראה כדי להישאר, כשההערכות מדברות על התאוששות בשנת 2010.



להלן כמה עצות מעשיות לבעלי עסקים קטנים, שיעזרו לשרוד את תקופת המשבר:

1. החזיקו מזומנים ושווי מזומנים באופן שוטף – בעת משבר אפשר לאתר הזדמנויות רבות של רכישת חומרי גלם, מלאי או רכישת שירותים בזול תמורת תשלום מיידי. בנוסף, בעת משבר נתקלים בהוצאות בלתי צפויות שלא סובלות דיחוי. שימו לב, אם ניתן לדחות תשלום הוצאות כמה שיותר קדימה וללא תוספות מימוניות כמו ריבית, מומלץ לבצע זאת בצורה מושכלת.

2. היזהרו מהשקעות עם סיכון גבוה – אם העסק רווחי, אז מומלץ שלא להפנות את הרווחים להשקעה בנכסים מסוכנים כמו מניות או אג"ח חברות בעת הזו. רצוי לשמור אותם באפיקים קצרים וסחירים כמו מק"מים למשל.

3. שפרו את הגביה ובחנו את הלקוחות – כדי לשמור על קו הרווחיות או לפחות לא להיקלע להפסדים, יש לשפר את הגביה, ולהפעיל סלקציה קפדנית בלקוחות. לקוח שתנאיו העסקיים בשנה - שנתיים הקרובות, מעוררים ספקות באשר ליכולתו לשלם עבור הסחורה או השירותים שתמכרו לו, אינו הכתובת הנכונה עבורכם.

4. התמקחו, התמקחו, התמקחו – מומלץ להתמקח על כל סעיפי העלויות של העסק בין אם מדובר על הם חומרים מוחשיים ובין אם הם עמלות שגובה הבנק או שכר עמיל המכס או כל ספק שירות אחר.

5. למדו את המתחרים – דעו מה מצבו של המתחרה: מה מצבו הכלכלי? איזה מבצעים הוא מריץ? לאן פניו? אל תגררו אחריו אם הוא מתחיל במבצעי התאבדות. מבצע כזה כשמו כן הוא... התאבדות העסק, ולא רצוי להיות שם. מאידך, אם הוא מתכוון להוריד 10% ממחיריו ול"גנוב" ממך לקוחות, היערך בהתאם.

6. הגנות מפני תנודות בשערי המטבע הזר – אם אתם יבואנים או יצואנים ששערי מטבע החוץ (דולר, אירו) רלבנטיים לקביעת הרווח של העסק, התחילו להתעניין ברכישת הגנות מפני תנודות בשער החליפין. הגנות אלו נמכרות בשוק (ומסופקות דרך הבנק) בתור אופציות וחוזים על שער החליפין.

7. הלוואות לטווח ארוך – חוששים להיקלע לקשיים? חובות לטווח הקצר יקשו עליכם לתפקד בטווח הנראה לעין. לכן, אם אפשר, רצוי להמיר אותם להלוואות לטווח ארוך.

8. ואם אתם בעיצומו של משבר – הבנק לא מסכים לספק לכם חמצן? שוק האשראי החוץ בנקאי פורח. חברות ביטוח וחברות כרטיסי אשראי עשויות לתת מענה הולם. אל תשכחו שהרשות לעסקים קטנים מנסה גם לעזור יחד עם גופים אחרים כמו מט"י (מרכז טיפוח יזמות) שפועל מטעמו של משרד התעשייה והמסחר. מומלץ מאוד להתרחק מהלוואות שאינן מבוצעות דרך גופים מוכרים במשק, משום שאין בקרה על תהליך ההלוואה, הריביות וכו'.





*** ד"ר מחמוד קעדאןהוא כלכלן מרצה במכללה האקדמית גליל מערבי ובקורס ליועצי השקעות ביחידה ללימודי חוץ,



נוצר: 31/12/2008 08:23:00

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים