ד"ר יעל יצחקי: "יש הוכחות ברורות לכך ששילוב
נשים בתפקידי ניהול לוקה בחסר; נחוץ כלי מדידה אפקטיבי שיקבע באיזו מידה הדבר נובע מחוסר פתיחות של הסביבה העסקית לקבל
נשים מנהלות" .
עמותת נטע (נשים לטובת עתידן) בשיתוף עם חברת דרוג האשראי מידרוג, משיקים מדד מיוחד הבודק את יחסם של אירגונים לנשים בשורותיהם. "מדד נטע", הנמצא בשלבי פיתוח מתקדמים, יבדוק שורה של פרמטרים שיצביעו על המידה שבה אירגונים מאפשרים לנשים לממש את הפוטנציאל המקצועי שלהן.
על פיתוח המדד אחראים ד"ר יעל יצחקי, מנכ"ל נטע וד"ר איתי שילוני, מנכ"ל s2r, חברה לייעוץ ניהולי. ד"ר יצחקי אמרה, כי לאור הסטטיסטיקות המוכיחות כי שילובן של
נשים בתפקידי ניהול בכירים לוקה בחסר, מורגש צורך בכלי מדידה אפקטיבי שיענה על השאלה, האם הדבר נובע מחוסר פתיחות בסביבה העסקית שבה הן פועלות.
מחקרים רבים מראים שכאשר תנאים מסויימים מתקיימים בארגון,
נשים מצליחות להתפתח ולהתקדם והארגון כולו יוצא נשכר. מדד נטע בא לבדוק את הפרמטרים המאפשרים את מימוש הפוטנציאל המקצועי של
נשים בארגונים. המדד פותח בעזרת מומחי המתודולוגיה של חברת מידרוג.
מדד נטע בודק את האקלים הארגוני על פי מספר קריטריונים, שחלקם בודקים פתיחות כללית באירגון וחלקם מתייחסים ישירות לעבודת האישה בארגון.
"אקלים ארגוני אשר התנאים בו מאפשרים מימוש במרחב המקצועי, תוך התייחסות לפן האישי, מוביל את הארגון להישגים גבוהים יותר. אנו מצפים שאירגונים יהיו מוכנים לשתף פעולה עם הבדיקות שמחייב המדד, מתוך הבנה שהארגון יצליח יותר כאשר כל עובדיו יתפקדו ברמה מקסימלית," אומרת יצחקי.
בין השאר, בודק מדד נטע באיזו מידה האירגון מאפשר לעובדים העלאת רעיונות והבעה עצמית; האם הערכת העובדים נעשית על פי הישגים או על פי שעות נוכחות במשרד; והאם קיימות אפשרויות לקידום בארגון. המדד יבדוק את מידת השוויון בשכר הנשים והגברים בארגון וגם את הדרך שבה פועל הארגון למניעת הטרדה מינית.
"אנו הולכים בעקבות תהליכים שהוכרו ואומצו כבר לפני שנים אחדות בעולם המערבי ובעיקר בארה"ב", אומרת ד"ר יצחקי. "נוכחותן של
נשים בדרגים בכירים היא תופעה יחסית חדשה בסביבה העסקית והציבורית, והצורך להבטיח שאירגונים ימשיכו לפתח את ההון האנושי של
נשים הוא חיוני. בסופו של דבר, המחקרים מוכיחים שאירגונים שבהם
נשים מהוות חלק משמעותי מכוח העבודה הבכיר יוצאים נשכרים, שכן לנשים יש תרומה ייחודית לתרבות האירגונית ולקידום המטרות האירגוניות. אנו מצפים שאירגונים ישמחו לשתף פעולה עם נטע ויספקו את הנתונים הדרושים כדי שאפשר יהיה לדרג אותם בצורה הנכונה ביותר בכל הקשור לפתיחותם כלפי נשים".
אביטל בר-דיין, סמנכ"ל מידרוג, אמרה כי "לצורך פיתוח המדד, שולבו שתי מתודולוגיות המאפשרות בדיקה של מידת הפתיחות של אירגונים למימוש הפוטנציאל של נשים.
"המתודולוגיה הראשונה, אשר מהווה את ליבת המדד, הינה המומחיות של ד"ר יעל יצחקי, מומחית בתחום של
נשים בעולם העבודה וד"ר איתי שילוני מומחה בייעוץ ניהולי. המתודולוגיה השניה היא המומחיות של מידרוג בהערכת סיכוני אשראי, והיכולת לשלב פרמטרים איכותיים לצד כמותיים כדי להגיע להערכה נכונה של הרמה התפקודית בתחום הנבדק.
"אנו שמחים לשתף פעולה עם מהלך שיסייע להבטיח, כי לנשים בעלות יכולת מקצועית ואישית תינתן הזדמנות הוגנת להגיע להישגים במקום העבודה שלהן," אמרה בר-דיין.