קלאסיקה ואופרה - הפסיון האבוד בקונצרט הקרוב של בארוקדה – קולקטיב הבארוק הישראלי אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 25/11/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > קלאסיקה ואופרה > הפסיון האבוד בקונצרט הקרוב של "בארוקדה" – קולקטיב הבארוק הישראלי
  כתבות אחרונות
במסגרת פסטיבל ישראל, מועלית האופרה 'מאדאם בטרפליי', בבריכת הסולטן בירושלים במסגרת פסטיבל ישראל, מועלית האופרה 'מאדאם בטרפליי', בבריכת הסולטן בירושלים

האופרה הישראלית מעלה את האופרה הישראלית מעלה את "דידו ואניאס" מאת פרסל

האופרה האופרה "יומו האחרון של האסתטיקן ההולל דון ג'ובאני", בתזמורת הקאמרית

"סיפורו של צאר סלטן", בהפקת בית האופרה סטניסלבסקי, מתארחת באופרה הישראלית

האופרה הישראלית מציגה עונה עשירה ל 2019-2018 האופרה הישראלית מציגה עונה עשירה ל 2019-2018

'דון קרלו' מאת ג'וזפה ורדי, באופרה הישראלית, מנצח דניאל אורן 'דון קרלו' מאת ג'וזפה ורדי, באופרה הישראלית, מנצח דניאל אורן

האופרה הישראלית מעלה את האופרה הישראלית מעלה את "חלום ליל קיץ", בינואר 2018

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

הפסיון האבוד בקונצרט הקרוב של "בארוקדה" – קולקטיב הבארוק הישראלי

מאת: טלי גולדי
הפסיון האבוד בקונצרט הקרוב של
לאחר פתיחת העונה של בארוקדה, שזכתה להדים נלהבים מהקהל והמבקרים, הם יוצאים בקונצרט שני בו יזכה הקהל להזדמנות נדירה לשמוע את קנטטה רי"ב 198 – אודת האבל מאת באך, שמרכיבה את המרקוס פסיון – הפסיון האבוד של באך.


בקונצרט זה יזכה הקהל לשמוע ביצועים נדירים לשתי קנטטות יפהפיות של באך – רי"ב 107 "למה זה תתעצבי, הו נפשי האהובה?" ורי"ב 198 "האלמו מיתרים נשגבים" (אודת האבל). קנטטה רי"ב 198 היא מהרכיבים העיקריים של ה"מרקוס פסיון" מאת באך שהתוים לו אבדו בזמן מלחמת העולם השניה בהפצצה על העיר דרזדן. לפיכך, הקנטטה היא מהמקורות היחידים כיום לפסיון האבוד. קנטטה זו היא מהיפות והנוגות שחיבר באך אולם היא כמעט ואינה מבוצעת בשל התזמור המיוחד שלה הכולל שתי ויולה דה גמבה ושתי לאוטות – הרכב כלי לא שגרתי אולם מתאים לחלוטין לכלים של בארוקדה. הקונצרט יכלול גם מפניני המוסיקה הגרמנית הקולית והכלית מהבארוק המוקדם והמאוחר. בתכנית יככבו מגדולי הסולנים הישראלים המתמחים בביצוע מוסיקה מהבארוק ואורח מגרמניה, הטנור רוברט זלייר, זוכה פרס האופרה הממלכתית של וינה על ביצועו בפסטיבל זלצבורג ל"חלומו של סקיפיוס" מאת מוצרט.

למי שטרם מכירים, "בארוקדה" היא תזמורת ייחודית בארץ המונה כתריסר נגנים המנגנים בכלים אותנטיים – כלים שנבנו כהעתקים מדויקים לכלים מהמאות ה-17 וה-18. חברי ההרכב הנם מוסיקאים המתמחים במוסיקה עתיקה, כולם בוגרי אקדמיות מובילות בעולם שבחרו לפעול בארץ. ההרכב שם לו מטרה לרכז את הידע והניסיון של חבריו, הן כסולנים והן כנגני הרכבים, לביצוע יצירות מתקופת הבארוק באופן הנאמן לסגנון, תוך מתן דגש על ביצוע קנטטות ואופרות. התזמורת מנגנת ללא מנצח. אופן ניהול התזמורת נעשה בדרך של שיתוף מלא בין כל חבריה, כשכל אחד מן המוזיקאים תורם מתחום התמחותו ומניסיונו. המצלול הייחודי של ההרכב מתקבל הודות לקבוצה גדולה ועשירה של כלי באסו קונטינואו. אלו מונים למעלה ממחצית ממספר חברי התזמורת, וכוללים מגוון רחב של כלים: ויולות דה-גמבה, צ'לו, ויולונה, לאוטות, גיטרה בארוקית וצ'מבלו. כל אלה חוברים יחדיו ליצירת בסיס הרמוני ססגוני, התומך בכלי הסופרן המעטים יחסית: זוג חלילים, זוג כינורות, חלילית ואבוב. הרכב כזה, שטרם נראה בארץ, משמש בסיס אידיאלי לליווי זמרי האנסמבל המתמחים בשירה הסגנונית רבת הדקויות של תקופת הבארוק.

סולני הקונצרט: יעלה אביטל, סופרן; דוד פלדמן, קונטרה-טנור; רוברט סלייר, טנור (גרמניה);
יאיר גורן, בריטון
בתכנית: באך - קנטטות רי"ב 107, ורי"ב 198; רוזנמולר – סונטה; איזאק - תהלים מ"ח "דִּמִּינוּ אֱלֹהִים חַסְדֶּךָ בְּקֶרֶב, הֵיכָלֶךָ" ושיץ – תהלים ס"ח "יָקוּם אֱלֹהִים, יָפוּצוּ אוֹיְבָיו"

תאריכים ואולמות:
16.1 – אולם וייל בכפר שמריהו;
17.1 – הכנסייה הסקוטית בירושלים;
19.1 – מרכז ענב בתל אביב




נוצר: 01/09/2008 23:34:00
עודכן: 02/06/2008 17:04:00

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים