בכתבה הקודמת שלי כתבתי מעט על עצמי ועל ההתמודדות שלי עם הפרעת האכילה היתה לי. עכשיו אני רוצה לגשת קצת לנושא התזונה והדיאטה ממקום אחר,מהפן הפיזיולוגי גרדא, מה קורה לגוף שלנו כשאנחנו מונעות ממנו אוכל?למה הרבה פעמים במהלך הדיאטה פתאום חלה עצירה בירידה במשקל?ועוד
כמה טיפים ומחשבות על איך אפשר לרדת במשקל בלי לסבול מבלי להרגיש בעונש.
סיפורנו מתחיל אי שם בעבר הרחוק של האדם,הימים ימי –קדם,והאדם אינו גר בשיכונים מוכנים עם מטבח שיש וריצפה עם פרקט.משחר האדם הוא גופנו למד שכמו שיש תקופות של שפע מזון יכולות להגיע גם תקופות של בצורת בהן לא יהיה מזון בנמצא, גוף האדם תוכנת כך שיהיה בו מנגנון של אגירת שומן, ומנגנון זה הוא הישרדותי ונטמע בנו מאז. גופנו לא הסתגל עוד לחיים המודרניים ולמרות כל ההתקדמות, הטכנולוגיה והקידמה, הגוף עצמו שהוא אורגניזם פשוט לא שכח את תקופות הבצורת שעברו עליו,ולכן אותו מנגנון של אגירת שומן לשעת חירום עוד מתפקד. כשאנחנו בוחרים לעשות דיאטות רעב מטופשות למינהן כמו דיאטת כרוב, דיאטת ענבים או דיאט מיצים וכו' וכו' , הגוף מקבל אותות מצוקה מהגוף, המוח שולח קוד להתחיל ולאדור שומן ופחמימות, לכן בזמן הדיאטה מה שנרד יהיו
שרירים ונוזלים, לא שומן!!! אחוז השומן שנרד יהיה אפסי לעומת השריר שירד והנוזלים. לכן מאוד לא מומלץ לחפש דיאטות של בום טראח וגמרנו. מחקרים הוכיחו חד משמעית שכ85% מאלו שעשו דיאטות בזק עלו את כול משקלם ועוד כ10%ממשקלם בתוך שנה מסיום הדיאטה. עלינו לזכור שאין פתרון קסם, אין איזה שהוא סוד שלא מגלים לנו. הכללים ברורים- צריך לקצץ בקלוריות כן! אבל בצורה מבוקרת, מאוזנת ובריאה!!!כל אדם צריך כמות אחרת של קלוריות ככל שהאדם יותר גבוה ושוקל יותר הוא צריך יותר דלק=קלוריות, כמו שמשאית צריכה יותר דלק מאופנוע, וכמו שלא תעלו על דעתכם לנהוג ברכב גדול עם כמות דלק של קטנוע כך לא הגיוני שאדם שגובהו 1.80 יאכל כמו אדם שגובהו 1.60 הגיוני לא? למה בעצם דיאטות הרעב כל כך גרועות:
פרט לסיבה של אגירת השומן בגוף חל עוד שינוי לרעה והוא האטה של קצב חילוף החומרים, שזה הדבר הכי הכי גרוע בדיאטה, אבל הכי גרוע!!!כשקצב חילוף החומרים שלנו יורד הגוף לומד לתפקד על כמות מינימלית של קלוריות והוא מסתפק בזה, ואז כשנאכל יותר לא רק שהגוף יאגור את הכל כשומן אלא שגם נעלה הרבה יותר מכל אחד אחר, הגוף חוגג ואז בגלל שחילוף החומרים ירד והגוף איבד שריר והגוף אוגר שומן,נכנס למעגל שקשה לצאת ממנו:צימצום קלורי מוגזם=ירידה בחילוף החומרים+אגירת שומן=השמנה! אז איך עושים את זה?
דבר ראשון עושים 4-5 פעמים בשבוע פעילות אירובית כלשהי, כשעה כל פעם.
דבר שני אוכלים כל 3 שעות, מה שתורם לחילוף החומרים ושומר על רמות הסוכר בדם תקינות, תורם לתחושת השובע וונע התפרצויות רעב.
מה עוד יכול לעזור לנו בתהליך ההרזיה? הוספה של סיבים תזונתיים לתפריט היומי שלנו:ירקות, פירות, ברנפלקס, סובין ועוד. הסיבים תורמים משמעותית לתחושת השובע ולתיפקוד של מערכת העיכול.
אפשר להכין נישנושי ירקות במקרר ולקנות חבילות קטנות של קוטג' או גבינה, או להכין סלט טונה דיאטתי ומזין... יש להפוך את כל תהליך ההרזיה לכיף גדול ולא לעונש.
מותר לנו גם לשלב כל יום משהו שאנחנו ממש אוהבים גם אם זה שוקולד, העיקר שזה יהיה במסגרת הקלוריות שלנו ושזה לא כל התפריט.
אני אישית ממליצה גם לתת לעצמנו משהו על כל ירידה במשקל של 3 קילו,לעשות משהו טוב לעצמנו,לפנק את עצמנו. אחרי הכל הרזיה זה דבר שמצריך השקעה וחוץ מזה מגיע לנו!
בכתבה הבאה אני אציג בפניכם את היתרונות הנוספים שבפעילות גופנית ואת ההבדלים בים עבודה אירובית ואנאירובית, וגם מתכון דיאטתי.
בהצלחה לכולנו.